Shilla yg comel

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Shilla yg comel

Post  shamshillah on Wed Jan 21, 2009 12:17 am

Salam suma..as u all know..my name is Nor Shamshillah Kamarzaman..panggil shilla....skrg keje jd lecturer kat kolej poly-tech mara..ngajo computer subjek..x sangka gak bole jd lecturer..tercapai gak citer2 sejak zaman sekolah..baru je menamatkan msc in computer science...alhamdulillah..dah bertunang ngan pilihan keluarga..nama dia saiful nizam..sedang dlm proses mengenali..kata org x kenal maka x cinta..maybe cinta lps kawin lg syok kut...harap2 serasi le kami ni..skrg tgh bz buat persiapan majlis kahwin yg gilang-gemilang..tp xde la sapa pun nak sponsor mcm mawi..sendiri2 jer..impian, nak dpt anak secepat mungkin..kalo dpt kembar lg bagus..bole potong kengkawan yg dah 2 anak tuh..tp mostly korg ni suma baru ada anak dua or sorg..sempat lg la aku kejo...hahaha.. Twisted Evil Twisted Evil

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  Dato' K on Wed Jan 21, 2009 12:40 pm

cinta lepas kawin lagi bagus..janji niat kena ikhlas untuk mencintai dan dicintai..kalo niat baik, yang lain2 tu confirm jadi baik gak la, insya allah...cehh, macam dr fadillah kamsah la pulak aku..anyway, congrats 2 u..may allah bless u n ur tunang lah...saiful nizam ni orang mana??sega tat ke? kg tanah bercangkul ke?felda taib andak ke?damansara height ke??
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  shamshillah on Thu Jan 22, 2009 12:26 pm

Dato' K wrote:cinta lepas kawin lagi bagus..janji niat kena ikhlas untuk mencintai dan dicintai..kalo niat baik, yang lain2 tu confirm jadi baik gak la, insya allah...cehh, macam dr fadillah kamsah la pulak aku..anyway, congrats 2 u..may allah bless u n ur tunang lah...saiful nizam ni orang mana??sega tat ke? kg tanah bercangkul ke?felda taib andak ke?damansara height ke??

tunang aku nih sekampung ngan aku jer..kg jeruas..tp dulu dia membesar di lipis..lps bapak dia pencen br le blk dok kg tu balik..so aku x kenal dia sebelum nih..tp aku kenal atuk n nenek dia..so bila dah besor2 ni..family matchmake la, since aku pun x jumpa2 lg pilihan hati yg konon aku nak cr sendiri tuh..aku ikut je la pilihan bapak aku nih...since dia dah ada umah,keta,insuran n keje yg tetap..hahahhaa..mmg mata duitan aku nih....

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  najib on Thu Jan 22, 2009 2:02 pm

shamshillah wrote:..family matchmake la, since aku pun x jumpa2 lg pilihan hati yg konon aku nak cr sendiri tuh..aku ikut je la pilihan bapak aku nih...since dia dah ada umah,keta,insuran n keje yg tetap..hahahhaa..mmg mata duitan aku nih....

ok la shilla...kita tak tau....kadang2 tu lagi baik dr org yg bercinta sakan....insyaallah ok punya. org pompuan biasa la cr stability...security......org laki zmn skrg pun ramai yg nak provide tu dulu br settle down...aku pun bila rs ready, mampu jg anak org br la on heheheh............

tp semuanya kuasa tuhan jugak
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  Dato' K on Thu Jan 22, 2009 3:41 pm

betul2 cakap najib tu...ramai la yang bercinta bagai nak rak sampai bertahun2, tapi kalo tuhan dah tetapkan insan tu bukan jodoh kite, mmg tak jadik jugak...yang penting kita ada usaha dapatkan jodoh mengikut batasan agama (dok berkurung dalam kelambu je tetiap ari tunggu jodoh pun takleh gak), doa yang terbaik n then tawakkal je lah..

stability n security ni mmg penting sbb kalo takde ni seme, silap2 mental tak kuat, leh kacau gak rumahtangga..huhuhuhuhu macam bagus je aku cakap ekk..takde la..untuk ingatan kat aku gak sebenarnye tu... Very Happy
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  Syuhardy@boy on Thu Jan 22, 2009 4:25 pm

Shila ..ko tgk la mcm aku ni haaa..bercinta mcm nak rak smpi SPM pun kantoi...last last end up putus.....bagi aku la kan..love will comes whn the time is rite...so no need to rush for it....

Razz
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  najib on Thu Jan 22, 2009 5:05 pm

apapun kita doa je lah byk2...mudah2an yg baik berterusan...insyaallah
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  normazura on Thu Jan 22, 2009 8:04 pm

cerita pasal cinta n jodoh nih kan ....

sib baik la aku kawin gak ... lama aku bcinta ngan hubby aku nih .... nearly 6 years ... since i'm in UTM skudai ... senior aku ... MY FIRST LOVE la buleh dikatakan .... CHENTA sesgt la aku kat hubby aku nih + mmg dah ada jodoh kan .....

sib baik la tak jadi mcm member2 yg lain ... bechenta bagai nak rak ... tapi tak kesampaian .... ada juga yg kawin tapi jodoh tak panjang .....

SO KENGKAWAN SUMER ..... BERSYUKUR LA KITA KE HADRAT ALLAH .... SBB :

1) berkahwin dgn pilihan hati msg2
2) jodoh panjang + kekal bahagia
3) dikurniakan anak2 yg sihat n cumeyyyy

sekian, terima kasih ......
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  musliha mustapha on Fri Jan 23, 2009 10:11 am

haaaahahahahaaaa,,,hahahhaaaa lagik,,,aku tak minat tajuk nih,,,waakakakak bunyi2 mcm tak bahagia la pulak,,ekeke,,,,,any how,,life will go with a flow,,,wish u all a bless and happines in the world,,,for heaven,u have to work it urself honeyy.. flower
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  shamshillah on Sun Jan 25, 2009 12:24 am

musliha mustapha wrote:haaaahahahahaaaa,,,hahahhaaaa lagik,,,aku tak minat tajuk nih,,,waakakakak bunyi2 mcm tak bahagia la pulak,,ekeke,,,,,any how,,life will go with a flow,,,wish u all a bless and happines in the world,,,for heaven,u have to work it urself honeyy.. flower

yes..work for heaven sake..n mencari keredhaan Allah..

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  musliha mustapha on Mon Jan 26, 2009 12:36 pm

hidup berumah tangga macam2 asam garam belacan ajinamoto and santan nya,,,kita kena pandai sesuaikan diri dgn alam ini,kena ubah segalanya yg perlu,rutin hidup dah berubah totally,tido dah berteman,air liur kena kontrol,berdengkur jgn turbo,sikit2 takpe.pakai kena sopan,jgn selekeh,kang suami nyampah lak tengok,perfume biar byk,aku dlm umah pun pakai pepium,bior tak mandi pun,,ekekekekee...jaga suami ni 2 perkara aje,org kata la,,,,1 perut dia no 2 hati dia,pada aku ada no 3 tapi takyah la citer kan....kena rajin2 masak,air tgn isteri tu lain rasanya,masak dgn kasih sayang,biorpun tak sedap,,lama2 pandai le masak sedap2,,,,aku jadi isteri dlm usia 21,,awal sungguh rasanya,,but for stubborn musliha,the higher risk we take,more worth our life will be..we will not know when we are ready,just go a head with the practicall,,,apa pun,bersyukurlah dgn apa yg kita ada,juga jodoh kita,,,,,dlm islam semua hak suami isteri ada jelas,kita kena bijak n jadi isteri yg berpengetahuan....go gurrrlll..... cheers
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  najib on Mon Jan 26, 2009 12:48 pm

musliha mustapha wrote:hidup berumah tangga macam2 asam garam belacan ajinamoto and santan nya,,,kita kena pandai sesuaikan diri dgn alam ini,kena ubah segalanya yg perlu,rutin hidup dah berubah totally,tido dah berteman,air liur kena kontrol,berdengkur jgn turbo,sikit2 takpe.pakai kena sopan,jgn selekeh,kang suami nyampah lak tengok,perfume biar byk,aku dlm umah pun pakai pepium,bior tak mandi pun,,ekekekekee...jaga suami ni 2 perkara aje,org kata la,,,,1 perut dia no 2 hati dia,pada aku ada no 3 tapi takyah la citer kan....kena rajin2 masak,air tgn isteri tu lain rasanya,masak dgn kasih sayang,biorpun tak sedap,,lama2 pandai le masak sedap2,,,,aku jadi isteri dlm usia 21,,awal sungguh rasanya,,but for stubborn musliha,the higher risk we take,more worth our life will be..we will not know when we are ready,just go a head with the practicall,,,apa pun,bersyukurlah dgn apa yg kita ada,juga jodoh kita,,,,,dlm islam semua hak suami isteri ada jelas,kita kena bijak n jadi isteri yg berpengetahuan....go gurrrlll..... cheers

cam tak caye je ni mus yg aku kenal dulu Twisted Evil Twisted Evil

cam aku ni br sebulan lebih je jd suami byk lg nak blajo...tak boleh nak komen lg....setakat ni alhamdulillah, dulu igt dok sorang2 lg senang, boleh concentrate keje je, tp last2 aku sedar hidup ni bukan stakat nak hidup senang lenang, kumpul duit je...last2 duit yg dikejor tu pun tak kemana

alhamdulillah...Allah makbulkan jugak doa aku nak bertemu jodoh hehhe...
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  lizamanaf on Tue Jan 27, 2009 6:32 am

tolong bounce aku nak kawin jugakkkk bounce huhuhu
avatar
lizamanaf

Posts : 10
Join date : 2009-01-27
Location : Coventry UK

View user profile http://lizamanaf.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  normazura on Tue Jan 27, 2009 11:07 pm

lizamanaf wrote:tolong bounce aku nak kawin jugakkkk bounce huhuhu

aku ada sorang member .... ko nak kenal2 gituh ....
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  shamshillah on Wed Jan 28, 2009 2:53 pm

normazura wrote:
lizamanaf wrote:tolong bounce aku nak kawin jugakkkk bounce huhuhu

aku ada sorang member .... ko nak kenal2 gituh ....

bagus aa..ni jd ejen cr jodoh..ko cr la mat salleh sorg kat coventry tuh...nanti dpt anak comel..pan asia gitu...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  musliha mustapha on Wed Jan 28, 2009 3:19 pm

shamshillah wrote:
normazura wrote:
lizamanaf wrote:tolong bounce aku nak kawin jugakkkk bounce huhuhu

aku ada sorang member .... ko nak kenal2 gituh ....

bagus aa..ni jd ejen cr jodoh..ko cr la mat salleh sorg kat coventry tuh...nanti dpt anak comel..pan asia gitu...
..liza,,ko cari 2,kasi aku 1,,aku nak anak comel2 jugak,,,waaakakakakaaa..... What a Face
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  yard dean on Tue Feb 03, 2009 12:16 am

musliha mustapha wrote:hidup berumah tangga macam2 asam garam belacan ajinamoto and santan nya,,,kita kena pandai sesuaikan diri dgn alam ini,kena ubah segalanya yg perlu,rutin hidup dah berubah totally,tido dah berteman,air liur kena kontrol,berdengkur jgn turbo,sikit2 takpe.pakai kena sopan,jgn selekeh,kang suami nyampah lak tengok,perfume biar byk,aku dlm umah pun pakai pepium,bior tak mandi pun,,ekekekekee...jaga suami ni 2 perkara aje,org kata la,,,,1 perut dia no 2 hati dia,pada aku ada no 3 tapi takyah la citer kan....kena rajin2 masak,air tgn isteri tu lain rasanya,masak dgn kasih sayang,biorpun tak sedap,,lama2 pandai le masak sedap2,,,,aku jadi isteri dlm usia 21,,awal sungguh rasanya,,but for stubborn musliha,the higher risk we take,more worth our life will be..we will not know when we are ready,just go a head with the practicall,,,apa pun,bersyukurlah dgn apa yg kita ada,juga jodoh kita,,,,,dlm islam semua hak suami isteri ada jelas,kita kena bijak n jadi isteri yg berpengetahuan....go gurrrlll..... cheers

Mus.. terharu aku.. rasa nak kawen sekarang gak..
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  yard dean on Tue Feb 03, 2009 12:18 am

musliha mustapha wrote:
shamshillah wrote:
normazura wrote:
lizamanaf wrote:tolong bounce aku nak kawin jugakkkk bounce huhuhu

aku ada sorang member .... ko nak kenal2 gituh ....

bagus aa..ni jd ejen cr jodoh..ko cr la mat salleh sorg kat coventry tuh...nanti dpt anak comel..pan asia gitu...
..liza,,ko cari 2,kasi aku 1,,aku nak anak comel2 jugak,,,waaakakakakaaa..... What a Face

ceh aku br je puji.. dah menyetan balik..
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  shamshillah on Tue Feb 03, 2009 10:49 pm

ati..jom jln2 cari makan kat singapore nak..

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  yard dean on Tue Feb 03, 2009 10:57 pm

shamshillah wrote:ati..jom jln2 cari makan kat singapore nak..
jom pi singapore.. cuma brg diingat aku takde pasport ma.. tp takpe.. kalau kau nak mai sini khabor ccecepat aku buat paspot..
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  Dato' K on Wed Feb 04, 2009 11:43 am

weh, nak menyelit kejap...ko punya wedding brapa ari bulan aaaa?? 31 May ke??
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  musliha mustapha on Wed Feb 04, 2009 5:10 pm

yard dean wrote:
musliha mustapha wrote:
shamshillah wrote:
normazura wrote:
lizamanaf wrote:tolong bounce aku nak kawin jugakkkk bounce huhuhu

aku ada sorang member .... ko nak kenal2 gituh ....

bagus aa..ni jd ejen cr jodoh..ko cr la mat salleh sorg kat coventry tuh...nanti dpt anak comel..pan asia gitu...
..liza,,ko cari 2,kasi aku 1,,aku nak anak comel2 jugak,,,waaakakakakaaa..... What a Face

ceh aku br je puji.. dah menyetan balik..
wakakakakaaa,,,,alaaa ti,gurau2 laaa...laki aku suka nakal mcm tu,,eehhehee..... farao
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  musliha mustapha on Wed Feb 04, 2009 5:14 pm

aku nak ikut juga gi spore,,tp pakej la dgn anak2 aku jugak,,asben aku maybe gi vietnam dlm bln 3 or 4 nanti,,so gua leh zasss anywhere laaa,,,miri to jb ada flite,,,takpun apa kata koang aje datang miri ?? takyah paspot looo... king
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  yard dean on Wed Feb 04, 2009 11:28 pm

musliha mustapha wrote:aku nak ikut juga gi spore,,tp pakej la dgn anak2 aku jugak,,asben aku maybe gi vietnam dlm bln 3 or 4 nanti,,so gua leh zasss anywhere laaa,,,miri to jb ada flite,,,takpun apa kata koang aje datang miri ?? takyah paspot looo... king
aise 1/2 tahun ni punya jalan jalan planner dah penuh la.. lepas raya la kot aku samapai miri lak.. (ishh byk nih nak kumpul tabung jalan jalan norhayati.. mana nak cekau duit.. hai jual tin lagi..)
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  shamshillah on Wed Feb 04, 2009 11:38 pm

yard dean wrote:
musliha mustapha wrote:aku nak ikut juga gi spore,,tp pakej la dgn anak2 aku jugak,,asben aku maybe gi vietnam dlm bln 3 or 4 nanti,,so gua leh zasss anywhere laaa,,,miri to jb ada flite,,,takpun apa kata koang aje datang miri ?? takyah paspot looo... king
aise 1/2 tahun ni punya jalan jalan planner dah penuh la.. lepas raya la kot aku samapai miri lak.. (ishh byk nih nak kumpul tabung jalan jalan norhayati.. mana nak cekau duit.. hai jual tin lagi..)


teringin gak nak g miri...tp singapore lg dekat..aku leh drive je ke jb..pastuh nek bas g singapore...aku nih sibuk nak berjalan je..harap2 pas kawin, bole gak la jln2 camni lg..bnyk g plan nih..kalo la bakal suami aku tu sporting n suka jln2 cam aku..alangkah indahnyer idup nih...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum