Shilla yg comel

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Shilla yg comel

Post  najib on Tue Feb 10, 2009 12:38 am

shamshillah wrote:teringin gak nak g miri...tp singapore lg dekat..aku leh drive je ke jb..pastuh nek bas g singapore...aku nih sibuk nak berjalan je..harap2 pas kawin, bole gak la jln2 camni lg..bnyk g plan nih..kalo la bakal suami aku tu sporting n suka jln2 cam aku..alangkah indahnyer idup nih...

ala...jgn risau shilla...kami org laki ni no prob punya kalau korang org pompuan yg plan...n mesti la pakej bajet. Aku as long as masih berdua....ok je...tp nnti bila luggage(anak2 la) dah ada maybe berat la sket.
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  musliha mustapha on Tue Feb 10, 2009 10:15 am

najib wrote:
shamshillah wrote:teringin gak nak g miri...tp singapore lg dekat..aku leh drive je ke jb..pastuh nek bas g singapore...aku nih sibuk nak berjalan je..harap2 pas kawin, bole gak la jln2 camni lg..bnyk g plan nih..kalo la bakal suami aku tu sporting n suka jln2 cam aku..alangkah indahnyer idup nih...

ala...jgn risau shilla...kami org laki ni no prob punya kalau korang org pompuan yg plan...n mesti la pakej bajet. Aku as long as masih berdua....ok je...tp nnti bila luggage(anak2 la) dah ada maybe berat la sket.
......sepuluh tahun lepas,suami aku kata mcm tu jgak la jib............. Razz
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  najib on Tue Feb 10, 2009 11:51 am

musliha mustapha wrote:
najib wrote:
shamshillah wrote:teringin gak nak g miri...tp singapore lg dekat..aku leh drive je ke jb..pastuh nek bas g singapore...aku nih sibuk nak berjalan je..harap2 pas kawin, bole gak la jln2 camni lg..bnyk g plan nih..kalo la bakal suami aku tu sporting n suka jln2 cam aku..alangkah indahnyer idup nih...

ala...jgn risau shilla...kami org laki ni no prob punya kalau korang org pompuan yg plan...n mesti la pakej bajet. Aku as long as masih berdua....ok je...tp nnti bila luggage(anak2 la) dah ada maybe berat la sket.
......sepuluh tahun lepas,suami aku kata mcm tu jgak la jib............. Razz

yelah...bila gerabak dah pjg...bercuti skali skala je la kan....bajet pun mesti tight time tu...btw, aku agak je la...aku ni berdua lg....papun, mana tau rezki kita murah, jd jutawan, ermmmm....tiap2 bln bercuti pun mesti no hallah alien
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  shamshillah on Wed Feb 11, 2009 10:39 pm

aku baru blk dr trip to jakarta n bandung..4 hr 3 mlm...aku dah update story kat blog krk..g la sana ek..

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  fazrijohari on Thu Feb 12, 2009 5:29 pm

korang g la kat dlm negeri baru la best tolong org malaysia.. maju negara kita cehhhh

fazrijohari

Posts : 37
Join date : 2009-02-10
Age : 38
Location : pasir gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  musliha mustapha on Thu Feb 12, 2009 8:42 pm

betul betul,,bek ronda2 malaya ku sayang tu,,,aku nak gi cameroon hland nih,kat mana lg hland yg best kat malaysia nih geng? kundasang pun aku lom gi lagik,,,gi sungai lui 2 hland laa best,ada mak n abah aku....renduwwwww renduw serenduww renduwwnyaaa aaaaaa........ bounce bounce
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  shamshillah on Thu Feb 12, 2009 11:50 pm

fazrijohari wrote:korang g la kat dlm negeri baru la best tolong org malaysia.. maju negara kit cehhhh

kat dlm malaysia..sabah je aku x g lagi..mahal la tiket flight..g bandung lg murah giler...tp pasnih aku nak g gak sabah..snokerling kat sipadan ker..n shopping pearl..kalo le bakal husband aku tuh nak bwk aku honeymoon ke karambunai..alangkah indahnyer...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  najib on Fri Feb 13, 2009 12:00 am

shamshillah wrote:
fazrijohari wrote:korang g la kat dlm negeri baru la best tolong org malaysia.. maju negara kit cehhhh

kat dlm malaysia..sabah je aku x g lagi..mahal la tiket flight..g bandung lg murah giler...tp pasnih aku nak g gak sabah..snokerling kat sipadan ker..n shopping pearl..kalo le bakal husband aku tuh nak bwk aku honeymoon ke karambunai..alangkah indahnyer...

sama la shilla...aku pun x smpai sabah je lg...dr last yr cari pakej murah ke sinun....tgk g indon lg murah so camno? dgr2 karambunai sesuai sgt la 4 honeymoon coz confirm ko takde keje lain Embarassed .....nak keluar susah sket (kwn2 yg g sana cakapla...tah ye ke idak)
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  shamshillah on Fri Feb 13, 2009 2:37 pm

najib wrote:
shamshillah wrote:
fazrijohari wrote:korang g la kat dlm negeri baru la best tolong org malaysia.. maju negara kit cehhhh

kat dlm malaysia..sabah je aku x g lagi..mahal la tiket flight..g bandung lg murah giler...tp pasnih aku nak g gak sabah..snokerling kat sipadan ker..n shopping pearl..kalo le bakal husband aku tuh nak bwk aku honeymoon ke karambunai..alangkah indahnyer...

sama la shilla...aku pun x smpai sabah je lg...dr last yr cari pakej murah ke sinun....tgk g indon lg murah so camno? dgr2 karambunai sesuai sgt la 4 honeymoon coz confirm ko takde keje lain Embarassed .....nak keluar susah sket (kwn2 yg g sana cakapla...tah ye ke idak)

rajin2 la tgk website air asia...baru la dpt tiket flight yg murah...kalo mas, konon je murah...still mahal gak...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  musliha mustapha on Fri Feb 13, 2009 6:33 pm

nexus karambunai dlm 30 minit dr town KK,memang best dan mahal loo....kalo nak gi sipadan kena gi via tawau...kalo dr KK yg dekat pulau manukan,mamutik etc2,,tapinya nak gi situ kena nek bot,rm17 per head n shoulder,,tu takpe lagi,nak masuk pulau tu kena bayo lg rm3 per head!! siut jek kerajaan malaysia nihhh....aku rasa kalo koang nak dtg sabah,better ronda brunei n sarawak terus laa,3 in 1,,dari kuching ke miri drive 10jam(flite sejam),,miri ke brunei drive 2 jam,dr brunei ke labuan bleh naik ferry 40 minit,dr labuan pun buleh naik ferry ke KK 3jam,dr brunei drive to KK 6 jam ( tanpa trafik jem n with passport ( limbang(sarawak) masuk to sidumin(sabah) kena cop paspot juga,kelakar kan !) ..sekian, saya musliha mustapha melaporkan dari borneo... Cool elephant
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  ayeesha on Sat Feb 14, 2009 9:34 am

Bukan nie geek ker mus?? hahaha.... Razz

ayeesha
Admin

Posts : 147
Join date : 2008-12-28
Age : 38
Location : Cheras, KL

View user profile http://frenz.userboard.net

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  shamshillah on Sun Feb 15, 2009 12:25 pm

brp hr nak tour sabah, sarawak n brunei nih...5 hr cukup ker...mus ko selalu naik flight apa?

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  najib on Sun Feb 15, 2009 10:29 pm

shilla...aku pun biasa fly personal mmg naik airasia je....kalau dok naik low cost carrier tu maknanya company la bayor or org sponsor....buat apa membazir kan....yg penting destinasinya Very Happy

musliha mustapha wrote:nexus karambunai dlm 30 minit dr town KK,memang best dan mahal loo....kalo nak gi sipadan kena gi via tawau...kalo dr KK yg dekat pulau manukan,mamutik etc2,,tapinya nak gi situ kena nek bot,rm17 per head n shoulder,,tu takpe lagi,nak masuk pulau tu kena bayo lg rm3 per head!! siut jek kerajaan malaysia nihhh....aku rasa kalo koang nak dtg sabah,better ronda brunei n sarawak terus laa,3 in 1,,dari kuching ke miri drive 10jam(flite sejam),,miri ke brunei drive 2 jam,dr brunei ke labuan bleh naik ferry 40 minit,dr labuan pun buleh naik ferry ke KK 3jam,dr brunei drive to KK 6 jam ( tanpa trafik jem n with passport ( limbang(sarawak) masuk to sidumin(sabah) kena cop paspot juga,kelakar kan !) ..sekian, saya musliha mustapha melaporkan dari borneo... Cool elephant


perghhhh....mus, best la...aku mmg teruja ni....ermmm....aku punya mandatory leave (11 hari) tahun ni free lagi....just aku beringat-ingat jugak...mana tau Allah bg rezeki dpt baby tahun ni...ni br bulan 2, 9 bulan pregnant still boleh dpt baby tahun ni so that y la aku sabor je nak booking vacation tahun ni pale
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  musliha mustapha on Mon Feb 16, 2009 11:36 am

shamshillah wrote:brp hr nak tour sabah, sarawak n brunei nih...5 hr cukup ker...mus ko selalu naik flight apa?
,,kalo sindri bayo nek airasia laa,,,kompeni kasi tiket once a year aje,royal brunei airline,,,,tapi kalo ronda borneo,aku drive laaa,,,br thrill... clown
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  fazrijohari on Mon Feb 16, 2009 11:59 pm

eheh... shila ko bleh snorkling ke?.. ko ble timbul ke nt? hahahah Razz

fazrijohari

Posts : 37
Join date : 2009-02-10
Age : 38
Location : pasir gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  musliha mustapha on Tue Feb 17, 2009 5:29 am

fazrijohari wrote:eheh... shila ko bleh snorkling ke?.. ko ble timbul ke nt? hahahah Razz
...ko underestimate shilla la bro,,dia teror nanti,snorkling,,tp untuk dlm akuarium ajelah,ada gak coral2,,leh letak sendrik apa coral yg ko nak shilla,,,eeekekekkee......... Surprised
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  shamshillah on Tue Feb 17, 2009 4:05 pm

musliha mustapha wrote:
fazrijohari wrote:eheh... shila ko bleh snorkling ke?.. ko ble timbul ke nt? hahahah Razz
...ko underestimate shilla la bro,,dia teror nanti,snorkling,,tp untuk dlm akuarium ajelah,ada gak coral2,,leh letak sendrik apa coral yg ko nak shilla,,,eeekekekkee......... Surprised

kalo dah bole berenang xkan x leh snorkeling..aku nih nak amik lesen diving tau...tp duit je x cukup lagi...plus diorg kata kena larat angkat tong 20kg tuh..tu yg aku x larat..tp aku nak cuba gak la suatu hari nanti...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  najib on Tue Feb 17, 2009 5:13 pm

shamshillah wrote:
musliha mustapha wrote:
fazrijohari wrote:eheh... shila ko bleh snorkling ke?.. ko ble timbul ke nt? hahahah Razz
...ko underestimate shilla la bro,,dia teror nanti,snorkling,,tp untuk dlm akuarium ajelah,ada gak coral2,,leh letak sendrik apa coral yg ko nak shilla,,,eeekekekkee......... Surprised

kalo dah bole berenang xkan x leh snorkeling..aku nih nak amik lesen diving tau...tp duit je x cukup lagi...plus diorg kata kena larat angkat tong 20kg tuh..tu yg aku x larat..tp aku nak cuba gak la suatu hari nanti...

eh..try la shilla...

kat opis now kelab paling aktif kelab scuba....next mth rombongan ke tioman dekat 100 org...tp aku x joint la...malas.....tp mmg best la benda2 nih...tgk gambo2 dorang...cantik2
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  Syuhardy@boy on Tue Feb 17, 2009 5:32 pm

shamshillah wrote:
musliha mustapha wrote:
fazrijohari wrote:eheh... shila ko bleh snorkling ke?.. ko ble timbul ke nt? hahahah Razz
...ko underestimate shilla la bro,,dia teror nanti,snorkling,,tp untuk dlm akuarium ajelah,ada gak coral2,,leh letak sendrik apa coral yg ko nak shilla,,,eeekekekkee......... Surprised

kalo dah bole berenang xkan x leh snorkeling..aku nih nak amik lesen diving tau...tp duit je x cukup lagi...plus diorg kata kena larat angkat tong 20kg tuh..tu yg aku x larat..tp aku nak cuba gak la suatu hari nanti...

ko nk amik lesen diving bagi tau aku k..aku leh tolong ko sbb aku ada kawan yg ada diving lesen and leh tolong dpt package murah
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  shamshillah on Wed Feb 18, 2009 11:09 am

brpkah package yg murah tu...by the way aku pun ada member yg wat diving nih..tp 1K++ la harga dia...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  Syuhardy@boy on Wed Feb 18, 2009 2:36 pm

kawan aku buat package 1300...kat pulau tioman..lengkap sumer benda.....makan minum tempat tinggal...org urut...org tolong massage....hehehehehe
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  musliha mustapha on Thu Feb 19, 2009 3:04 pm

shamshillah wrote:brpkah package yg murah tu...by the way aku pun ada member yg wat diving nih..tp 1K++ la harga dia...
........dining takde la mahal smpai mcm tu kannn....... afro
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  shamshillah on Thu Feb 19, 2009 10:31 pm

musliha mustapha wrote:
shamshillah wrote:brpkah package yg murah tu...by the way aku pun ada member yg wat diving nih..tp 1K++ la harga dia...
........dining takde la mahal smpai mcm tu kannn....... afro

ko mmg nak sebut dining kan...hampeh jer...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  yard dean on Tue Feb 24, 2009 10:30 pm

shamshillah wrote:
fazrijohari wrote:korang g la kat dlm negeri baru la best tolong org malaysia.. maju negara kit cehhhh

kat dlm malaysia..sabah je aku x g lagi..mahal la tiket flight..g bandung lg murah giler...tp pasnih aku nak g gak sabah..snokerling kat sipadan ker..n shopping pearl..kalo le bakal husband aku tuh nak bwk aku honeymoon ke karambunai..alangkah indahnyer...
wey aku br balik sabah, tiket MAS 200 pegi bali.. ade promo ke ape ntah.. kau rajin la surf tgk promo dia.. pearl memang murah babe, tpt lain black pearl 10 hengget, aku dapat rm6 je, besar die kecik seket dr guli, kalau nak gi sipadan kene ada ejen..tempah awal awal, kalau tak, tak adola..
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 38
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  shamshillah on Tue Feb 24, 2009 10:43 pm

ala ati, napa x belikan aku 1 gelang pearl..nanti aku byr la..ekekekek...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Shilla yg comel

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum