NAJIB - 1B, 2T, 3KRK, 4NB.....

View previous topic View next topic Go down

NAJIB - 1B, 2T, 3KRK, 4NB.....

Post  najib on Thu Jan 22, 2009 6:44 pm

Salam.

Nama sy dlm IC Mohd Najib Jalaluddin. Orang panggil 'najib'....tp biasa jugak org just panggil 'jib' or 'ajib' je...apa2 je la...tak kisah...asalkan tak nampak keji/ hina Razz Razz

Macam yg kawan2 semua sedia maklum, sy br je bertemu jodoh dgn org Sitiawan. My wife org panggil ira. Kami bernikah 13.12.2008 lepas lebih kurang 3 tahun 'berkawan'. Kami now dok kat Bandar Kinrara, Puchong....maybe akan dok kat situ dlm tempoh yg lama la kot until ada rezeki jumpa lain umh yg mampu milik.

Alhamdulillah...lepas grad sy trus joint management trainee kat sebuah GLC yg buat bisness unit trust...sampai la skrg kat situ. Opis located kat Jln Tun Razak, KL. 20 minit je fr kinrara naik moto tp bila drive mmg bwk byk2 bersabor.

Kalau kawan2 semua more to engineering/ computering....sy cuba line finance je...dgn harapan boleh blaja buat duit byk2 hehhe....tp as MT, satu batch dicampak kemerata tmpt so now sy belum la dpt tlg co buat duit...cuma syoknya jd tukang tlg perabih duit sambil meransang ekonomi negara Laughing Laughing

Jumpa balik kwn2 kat sini lepas berbelas tahun mmg x penah sangka. Even ada yg sy kenal kejap je coz masuk KRK pun sethn je...tp mmg happy dpt bertukar cerita balik dgn org 'sekampung'.....keep on foruming guys n all the best to u.
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: NAJIB - 1B, 2T, 3KRK, 4NB.....

Post  Syuhardy@boy on Fri Jan 23, 2009 9:06 am

Perghhhh....najib..mcm ni ko bole la jd financial controller atau financial advisor untuk kita sumer...ayeesha dh jd moderator....ko jd financial controller k....
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: NAJIB - 1B, 2T, 3KRK, 4NB.....

Post  najib on Fri Jan 23, 2009 12:26 pm

ooo...tidak. cukuplah kat opis dah jd bahan menyampah n kutukan org....jd fc ni kena hati kering...kena kejam...aku ni ko pun kenal.....lembut hati orgnya...hehehhe

bab2 nak advise org ni pun aku rs ilmu didada belum cukup.....lgpun aku tak practise benda yg aku blajo dulu....insyaallah, ramai lg kat luar tu yg boleh tlg ko jd jutawan alien
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: NAJIB - 1B, 2T, 3KRK, 4NB.....

Post  ayeesha on Fri Jan 23, 2009 2:17 pm

Eleh.....nak jadi kaya ni...senang jer....START MENABUNG!!!!!! X gitu, najib? hehehe.... Cool

ayeesha
Admin

Posts : 147
Join date : 2008-12-28
Age : 37
Location : Cheras, KL

View user profile http://frenz.userboard.net

Back to top Go down

Re: NAJIB - 1B, 2T, 3KRK, 4NB.....

Post  najib on Fri Jan 23, 2009 2:37 pm

ayeesha wrote:Eleh.....nak jadi kaya ni...senang jer....START MENABUNG!!!!!! X gitu, najib? hehehe.... Cool

botooooollllllllllllll.............

ko ni mmg sebijik ckp ceo aku..............

pelaburan jangka panjang utk faedah jangka panjang...tu la yg kitaorg ditala sejak dulu Laughing
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: NAJIB - 1B, 2T, 3KRK, 4NB.....

Post  musliha mustapha on Fri Jan 23, 2009 2:52 pm

nak menabung kat mana tu ? midvaley?klcc?OU?isetan?secret recipe ????..ehehehhe,,,ngikut experience aku yg boros ni,masa ada anak ni susah nak menyimpan,expenses byk hala tuju,yg tak tentu hala pun banyak,bila anak2 dah besar,sepnt utk education doang pulak,untuk diri sendiri jadi 2nd priority...aku rasa terbaik is bijak berbelanja..spent not much as u earn,dan lebihkan bersedekah,insyallah..... cherry
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: NAJIB - 1B, 2T, 3KRK, 4NB.....

Post  Syuhardy@boy on Mon Jan 26, 2009 4:16 pm

heheheh...apa kata ko menabung ngan bini ko dulu najib..untung untung dlm masa duabulan ko dh nampak hasil...lepas 9 bulan ko dah bule dpt interest dia...hehehehehe
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: NAJIB - 1B, 2T, 3KRK, 4NB.....

Post  najib on Mon Jan 26, 2009 5:25 pm

wei....boy...ko igt aku tak 'berusaha' ke?.....aku 'berusaha' tau Embarassed

mus....betul tu, bijak berbelanja...jgn buat hutang yg tak tentu hal...insyaallah selamat
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: NAJIB - 1B, 2T, 3KRK, 4NB.....

Post  musliha mustapha on Fri Jan 30, 2009 9:30 am

Syuhardy@boy wrote:heheheh...apa kata ko menabung ngan bini ko dulu najib..untung untung dlm masa duabulan ko dh nampak hasil...lepas 9 bulan ko dah bule dpt interest dia...hehehehehe
,,waakakakaaa aku skang buleh deposit aje,tu pun jarang2 sekali,,interest takmo lagi,,,dah ada unit trust 2 orang ni haaa,,,eeehehehe.... rendeer
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: NAJIB - 1B, 2T, 3KRK, 4NB.....

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum