IKLANEKA - umah sewa

View previous topic View next topic Go down

IKLANEKA - umah sewa

Post  musliha mustapha on Fri Jan 23, 2009 10:01 am

salam geng semua,

seperti tajuk di atas,,ehehehe,,aku ada rumah apartment nak disewakan,detail as below.

location = Mentari court apartment ( next to KURNIA/BALI building,close to Sri Setia komuter,next to federal Hway at Sunway )
rental = rm700 neg. ( boleh adjust la harga kawan2 )
condition = new house,3 rooms,2 bathroom,8th floor.have swimming pool and play ground and LIF service.

kalau sesiapa interested boleh contact Mohd Nazri - 019-2544584..




Very Happy
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  Dato' K on Fri Jan 23, 2009 3:48 pm

kalao aku duk kl, confirm aku nak sewa..best tempat nih...wei mus n bebudak lain, nak tanya satu menda tak berkaitan dgn umah...kalo nak beli laptop, brand ape yg bagus??aku nak beli yang murah2 je..yg sekarang nih, dia punya screen dah rosak..byk garis warna warni....tensen betul sbb system dia ok lagi...pastu, dah banyak button yang tertanggal..sapa punya keje??syamim laaaa...tu tak tmasuk lagi kesan2 yang dia conteng kat laptop tu...anak btuah betul...aku dah naik malu nak bawak gi opis...mana yang bagus aaa??yg lama punya aku pakai dell..
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  musliha mustapha on Fri Jan 23, 2009 4:10 pm

aku suka cara ko,ku puji2 pastu ko tanya menda lain,,,nak jek aku sumpah jd LCD tv,buat ganti monitor laptop ko tu...depend pd use la,kompeni aku kasi IBM.lenovo T61,,,so aku tak pandai nak beli sendirik,,,ekekekeke,,,actually adik aku keja sony malaysia,dapat la murah sikit dr market price,,VIAO stylish n elegant look tapi perfomance agak failed laa..anyhow,aku pun tak pandai sgt mende2 nih,,aku rasa mister potato,salah plak,,mister syuhardy maybe byk info coz dia keja dgn consultant,mayat kalo laku pun dia jual nih,,bukan bleh pecaya,,wakakakakaka sunny
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  Dato' K on Sat Jan 24, 2009 11:48 am

heheheh, bukan apa mus, aku maleh nak create topic baru..selit2 kat ko punye dah la...sony??uish, mmg stylish n elegant..tapi wallet aku yang tak stylish n elegant nye..nak yang murah2 je..wife aku yg rajin pakai..aku pakai pun nak wayang buat keje kat opis je.. Very Happy okeh la..en. syuhardy, brand ape bagus??
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  shamshillah on Sat Jan 24, 2009 11:45 pm

saudara kamal..sila bagi budget anda..kebagusan labtop begantung pd budget..n kalo ko x kisah pasal brand..kita bole dpt spect yg worth for money...cth hd 160G, ram 2G, processor intel or amd..saiz bsr mana and kegunaan yg mcm mana.. skrg trend 14inch ke bwh..akunyer labtop saiz 12inh..cap M-Life ajer..korean brand..x famous la..kira cap ayam..tp puas ati la..by the way..aku pun dlm cadangan nak beli labtop saiz 9 inch or 10 inch, kecik n ringan sket..biasa less than 1.2kg..sng nak letak dlm handbag..sng nak bwk g kelas..coz labtop aku skrg 1.8kg..campur ngan mcm2 kabel yg aku kena bawak dlm bag..still berat..

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  lizamanaf on Tue Jan 27, 2009 6:52 am

maka belilah laptop macam aku..hehe...
ringan..10 inci jer...spec mmg laju gile...jgn sampai terbabas suda..

jenama ASUS--sila cek website ini...so far aku pakai mmg no problem...cadngan saje.rege aku beli kkat lowyat RM2K..boleh dapat murah dah skang sbb masa aku beli baru lagi...
http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=1&model=2303&l1=24&l2=164&l3=0&l4=0
avatar
lizamanaf

Posts : 10
Join date : 2009-01-27
Location : Coventry UK

View user profile http://lizamanaf.blogspot.com

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  najib on Tue Jan 27, 2009 10:24 am

wei....korang kan pakai screen kecik2 puas hati ke?

aku tgh plan nak beli desktop pc tapi nak screen besor2 cam kat opis now kami pakai 19" wide screen....saja nak beli nak dpt rebet income tax

skrg aku dah berbelah bg lak bila tgk link yg liza bg tu? Question Question
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  Syuhardy@boy on Tue Jan 27, 2009 2:55 pm

haaaa..ni consultant anda ingin memberi pendapat bernas dia nie haaa....kamal...ko kena bg budget dulu....baru senang nk citer....bnyk laptop yg bagus bagus skrg nie kt market...sebagai contoh..aku baru je tolong bapak aku beli laptop acer 4730z...rega dia bawah 2k jer.....

Lagi satu klu nk beli laptop..makesure after sale service dia bagus....so senang klu ada masalah...tak yah nk tgu berbulan bulan untuk sparepart..hehehe

sekian lah pendapat bernas saya ini...ini kira free la ekkk..x yah la aku charge ke dalam acc korang k...aku selalu charge ikut per hour basis...
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  lizamanaf on Tue Jan 27, 2009 3:27 pm

najib wrote:wei....korang kan pakai screen kecik2 puas hati ke?
skrg aku dah berbelah bg lak bila tgk link yg liza bg tu? Question Question


aku bli yg kecik ni sbb senang nak bwk berjalan..yg kecik ni aku letak dlm henbeg aje bila nak pi library or mana2 yg berkenaan. kalo kat opis pun senang nak bawak pi kelas nak psg kat projector. tapi yg kecik ni mmg la tak sesuai nak main game or tgk muvie...si kecik ni jugak la aku usung berjalan satu europe arituh senang nak transfer gambar dan tgk muvie bila bosan kat hostel..hehehhe....

so ikut la kehendak masing2...sbb aku pun bila nak tgk muvie kat umah..aku sambung ngan monitor besar gak..baru la best nak tgk wyg......
avatar
lizamanaf

Posts : 10
Join date : 2009-01-27
Location : Coventry UK

View user profile http://lizamanaf.blogspot.com

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  musliha mustapha on Tue Jan 27, 2009 3:38 pm

ni rumah utk disewa ke lap top untuk dibeli,?????????????eekekekeke tp bro wa agree sama lu,,mmg kena cari yg ada service centre yg bagus,,kalo tak,buang ke sungai dong la jawapnya kalo problem... pirat
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  shamshillah on Thu Jan 29, 2009 8:47 am

patut kena tukar tajuk la nih...kakakakaka...by the way dato k dah start bz ke...x menyampuk pun..

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  ayeesha on Thu Jan 29, 2009 12:23 pm

Kan ke happy hour dia smpai CNY jer......hehehehe....biar la dia, ini lh time kita utk gulingkn dato k tu.....asyik nama dia jer kat atas tue.....jeles...jeles... Twisted Evil Razz cheers

ayeesha
Admin

Posts : 147
Join date : 2008-12-28
Age : 38
Location : Cheras, KL

View user profile http://frenz.userboard.net

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  shamshillah on Thu Jan 29, 2009 1:57 pm

haah kan...dia dah lama x post pun nama still kat atas...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  normazura on Thu Jan 29, 2009 11:39 pm

oiiii makcik2 .... bertanding scr adil .... yekkkk ..... jgn guna ilmu hitam kat kengkawan .... besaa shila ... suka dengki2 ....
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  Dato' K on Sat Jan 31, 2009 10:56 am

tadi dah taip something, tetiba computer hang la pulak..beruk sungguh!!!

ooo, br sekejap org tak log in, dah ade komplot nak menggulingkan aku ye...ooooo Twisted Evil

anyway, aku nak laptop yg biase2 je, around rm2-3k..tak larat nak beli mahei2 sbb bulan 3 nih wallet aku confirm kopak lagi sbb nak masuk umah lak..nanti lepas umah zura, leh buat pot-luck kat umah aku lak...shahril sarudin leh tolong baca doa selamat Very Happy

laptop tu stakat wife aku leh buat keje2 ngajo dia n aku leh operate CAD n sofware engring..kalo access internet tak lembap..so, ape spec yang best??lagi murah lagi bagus...huhuhuh
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  musliha mustapha on Wed Feb 04, 2009 5:40 pm

gulingkan shilla lagi senang kan geng,,dia nak mengguling tu tak lama,,wakakakaka...shilla apa datenya kendurik ko,,aku lupa lagi,,air naik kepala dah ni... Basketball
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  shamshillah on Wed Feb 04, 2009 11:59 pm

musliha mustapha wrote:gulingkan shilla lagi senang kan geng,,dia nak mengguling tu tak lama,,wakakakaka...shilla apa datenya kendurik ko,,aku lupa lagi,,air naik kepala dah ni... Basketball

pehal nak gulingkan aku lak nih...ko kan kroni aku...eh jgn lupa ye 30/5/2009.....

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  najib on Thu Feb 05, 2009 12:30 am

shamshillah wrote:pehal nak gulingkan aku lak nih...ko kan kroni aku...eh jgn lupa ye 30/5/2009.....

terkilannya aku tak dpt joint....sori ek shilla

aku mmg teringin nak g...aku x penah pun g wedding kwn2 smtk dulu....lgpun teringin gak nak rs lauk kenduri org2 belah sana.
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  shamshillah on Fri Feb 13, 2009 2:27 pm

najib wrote:
shamshillah wrote:pehal nak gulingkan aku lak nih...ko kan kroni aku...eh jgn lupa ye 30/5/2009.....

terkilannya aku tak dpt joint....sori ek shilla

aku mmg teringin nak g...aku x penah pun g wedding kwn2 smtk dulu....lgpun teringin gak nak rs lauk kenduri org2 belah sana.

xpe la najib..ko kirm hadiah pun xpe...ekekeke..ko g mana masa tu ek..lupa lak..bwk ler adiah tuk aku...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  normazura on Fri Feb 13, 2009 7:15 pm

takpe shilla .... yg pasti aku kompem dtg ..... korang sumer kalu nak lepak2 kat umah aku pas kenduri shilla, SILAKAN la ye .... dekat aje umah shilla ngan umah mak aku ..... yg ade anak2 yg terberak ke ... terkencing ke ..... nak mandi2 kan anak2 ..... meh la umah aku .....
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  musliha mustapha on Fri Feb 20, 2009 4:58 pm

normazura wrote:takpe shilla .... yg pasti aku kompem dtg ..... korang sumer kalu nak lepak2 kat umah aku pas kenduri shilla, SILAKAN la ye .... dekat aje umah shilla ngan umah mak aku ..... yg ade anak2 yg terberak ke ... terkencing ke ..... nak mandi2 kan anak2 ..... meh la umah aku .....
,,,,,,,,,,mcm JUSCO feveret shilla plak umah aok ye zura,,ekekekke....insyaallah aku datang kenduri ko nanti ya shilla.maybe bln 6 aku kena gi training,harap sempat nak makan nasi kenduri ko seblum tu....asben aku kata nak tgk jugak asben shilla nanti,chinese look or bangla look,,,ehehe dia ingt lagi ko suka lelaki chinese look... Shocked
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  shamshillah on Sun Feb 22, 2009 1:47 am

mus aku x dpt chinese look la..yg bangla look gak yg dpt..tu yg mula2 tu aku cam x nak kat dia..tp setelah di kaunter attack oleh abah n adik2 aku maka aku pun mohon petunjuk la..Allah maha kaya Mus..ni la yg aku nampak..idung mancung la...nak wat camne ek..dah ni le rezeki aku..redha je la..agak2 nak anak rupa cina kang aku amik je la anak angkat sorg..hahaha

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  musliha mustapha on Mon Feb 23, 2009 11:16 am

shamshillah wrote:mus aku x dpt chinese look la..yg bangla look gak yg dpt..tu yg mula2 tu aku cam x nak kat dia..tp setelah di kaunter attack oleh abah n adik2 aku maka aku pun mohon petunjuk la..Allah maha kaya Mus..ni la yg aku nampak..idung mancung la...nak wat camne ek..dah ni le rezeki aku..redha je la..agak2 nak anak rupa cina kang aku amik je la anak angkat sorg..hahaha
.. tu nama jodoh,bukan bodoh.. Wink ...ko ajak la dia masa reunion nanti,nak gak jumpa dia,manala tau kut2 tak dpt gi kenduri ko nanti... Wink
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  shamshillah on Tue Feb 24, 2009 10:37 pm

musliha mustapha wrote:
shamshillah wrote:mus aku x dpt chinese look la..yg bangla look gak yg dpt..tu yg mula2 tu aku cam x nak kat dia..tp setelah di kaunter attack oleh abah n adik2 aku maka aku pun mohon petunjuk la..Allah maha kaya Mus..ni la yg aku nampak..idung mancung la...nak wat camne ek..dah ni le rezeki aku..redha je la..agak2 nak anak rupa cina kang aku amik je la anak angkat sorg..hahaha
.. tu nama jodoh,bukan bodoh.. Wink ...ko ajak la dia masa reunion nanti,nak gak jumpa dia,manala tau kut2 tak dpt gi kenduri ko nanti... Wink

dia ni pemalu yg teramat..takut korg menyampah lak kat dia nanti..anyway aku cuba la ajak nanti..

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  musliha mustapha on Wed Feb 25, 2009 11:22 am

shamshillah wrote:
musliha mustapha wrote:
shamshillah wrote:mus aku x dpt chinese look la..yg bangla look gak yg dpt..tu yg mula2 tu aku cam x nak kat dia..tp setelah di kaunter attack oleh abah n adik2 aku maka aku pun mohon petunjuk la..Allah maha kaya Mus..ni la yg aku nampak..idung mancung la...nak wat camne ek..dah ni le rezeki aku..redha je la..agak2 nak anak rupa cina kang aku amik je la anak angkat sorg..hahaha
.. tu nama jodoh,bukan bodoh.. Wink ...ko ajak la dia masa reunion nanti,nak gak jumpa dia,manala tau kut2 tak dpt gi kenduri ko nanti... Wink

dia ni pemalu yg teramat..takut korg menyampah lak kat dia nanti..anyway aku cuba la ajak nanti..
...malu tapi mauu @ hari2mau...ajak laa juga,kenal2,aku suka kalo org kenal laki aku,,so susah dia nak wat perangai tak ketahuann,ooww ooowwhh kamu ketahuannn pacaran lagi.... I love you
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: IKLANEKA - umah sewa

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum