teacher mazura

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

teacher mazura

Post  normazura on Fri Jan 23, 2009 11:56 pm

normazura abu bakar nama aku dalam i/c ..... mak pak panggil mazura@a'a ... kengkawan panggil aku zura@a'a ... aku anak bongsu ...
aku sama kelas ngan korang sumer start 1krk 2krk 3krk 4na & 5na ....

result spm aku sgt teruk ... mcm nak pengsan aku tengok result ... tapi alhadulillah ada gak rejeki masuk utm skudai ... kat sinun aku ketemu 1st love aku ...

cintan cintun nearly 6 thn .... at last kawin le aku ... shahrin mat rais nama nye ... jawa keramat mari .... anak2 2 setakat nih ... 1 sedang berkembang subur .... ahakssss .... yg sulung boy 6thn = ahmad izzul thaqif ... yg 2nd girl 3 thn = amni tasnim ...

aku dok kat tmn sri andalas klang ... mengajor add math n math f4@f5 kat sek men bdr br sultan suleiman pel klang ....
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  Dato' K on Sat Jan 24, 2009 11:28 am

oooo..anak bungsu rupenye..padan la masok asrama asyik nangis aje..hohohohohoho... Twisted Evil bagus betul jodoh kawin ngan pahlawan dari jawa..leh jadik tukang pujuk kalo ko nangis, ye tak? Very Happy

anak ko yang laki dah beso rupenye ye..dah nak masuk sekolah tu...advance sungguh ko, macam mus...anak pompuan ko sebaya ngan anak pompuan aku...leh la geng...makcik aku tinggal kat klang gak - taman desawan..rasenye dekat ngan taman ko tuh..senang la aku nak carik umah ko - nak pinjam duit!
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  musliha mustapha on Sat Jan 24, 2009 3:03 pm

uishhh kan dia keje cikgu,apa kess lak dato k ni nak pinjam duit kat dia,,,pinjam duit meh kat aku la sebab aku anak sulung @ Ah long,,eekekek ( sib baik umah aku jauh )...syukur alhamdulillah,dapat gak masuk U,,aku masuk uni pun tidak geng,aku rasa mcm borang UTM aku,aku jual kat ko kan zura ?? ekekekee... geek
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  shamshillah on Sat Jan 24, 2009 11:24 pm

musliha mustapha wrote:uishhh kan dia keje cikgu,apa kess lak dato k ni nak pinjam duit kat dia,,,pinjam duit meh kat aku la sebab aku anak sulung @ Ah long,,eekekek ( sib baik umah aku jauh )...syukur alhamdulillah,dapat gak masuk U,,aku masuk uni pun tidak geng,aku rasa mcm borang UTM aku,aku jual kat ko kan zura ?? ekekekee... geek

aku nak pinjam duit gak la kalo camtuh, bole upah yamin jakel buat baju utk kawin aku....haha...sapa la nak sponsor aku nih..

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  Syuhardy@boy on Mon Jan 26, 2009 4:17 pm

cikgu ...jgn lupa makan ubat k...semoga cikgu cepat sembuh!!!!!!
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  najib on Mon Jan 26, 2009 5:12 pm

normazura wrote:normazura abu bakar nama aku dalam i/c ..... mak pak panggil mazura@a'a ... kengkawan panggil aku zura@a'a ... aku anak bongsu ...
aku sama kelas ngan korang sumer start 1krk 2krk 3krk 4na & 5na ....

result spm aku sgt teruk ... mcm nak pengsan aku tengok result ... tapi alhadulillah ada gak rejeki masuk utm skudai ... kat sinun aku ketemu 1st love aku ...

cintan cintun nearly 6 thn .... at last kawin le aku ... shahrin mat rais nama nye ... jawa keramat mari .... anak2 2 setakat nih ... 1 sedang berkembang subur .... ahakssss .... yg sulung boy 6thn = ahmad izzul thaqif ... yg 2nd girl 3 thn = amni tasnim ...

aku dok kat tmn sri andalas klang ... mengajor add math n math f4@f5 kat sek men bdr br sultan suleiman pel klang ....

la....ko dok tmn sri andalas ek? dulu ms kat s alam aku slalu la gak ronda2 area klang...dulu ada geng dok kawasan ko tu...tp da lama pindah...papun aku tak igt langsung papa pasai klang kecuali jusco bukit raja n mydin klang Rolling Eyes
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  Syuhardy@boy on Tue Jan 27, 2009 9:16 am

zura..abang aku dok kat taman si andalas gak...dia kat area taman sri damak sana.....nti bule la ko bg aku direction pg umah ko...klu aku pg umah abang aku..bule la aku singgah ke umah ko jgk..
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  normazura on Tue Jan 27, 2009 11:41 am

Syuhardy@boy wrote:zura..abang aku dok kat taman si andalas gak...dia kat area taman sri damak sana.....nti bule la ko bg aku direction pg umah ko...klu aku pg umah abang aku..bule la aku singgah ke umah ko jgk..


mai la umah aku ... aku kat damak gak ... 32 lorong seri damak 27D/K2 ... abg ko damak brape?
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  musliha mustapha on Tue Jan 27, 2009 2:41 pm

kajangg pak malauu kajang bertempatt,kajang saya musafir lalu...oohh abang DAMAK...eekekekkekeee...... sunny
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  Syuhardy@boy on Tue Jan 27, 2009 2:48 pm

normazura wrote:
Syuhardy@boy wrote:zura..abang aku dok kat taman si andalas gak...dia kat area taman sri damak sana.....nti bule la ko bg aku direction pg umah ko...klu aku pg umah abang aku..bule la aku singgah ke umah ko jgk..


mai la umah aku ... aku kat damak gak ... 32 lorong seri damak 27D/K2 ... abg ko damak brape?

entah ler..aku pn x pasti....heheheh..nti aku pg sana aku cari ko k...ko bg la nmbr phone ko...
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  normazura on Fri Feb 13, 2009 12:15 am

UPIN & IPIN the movie ......

aku dah nonton movie UPIN & UPIN td .... bawak anak2 aku (depa suka sgt la tengok wayang ... cam sape tah) ..... mmg BEST .... tak boring la ... menarik .... kelakar .... best2 ..... aku suka .... bangga pon ada .... ye lah 1st 3D cartoon yg sgt cantik ......

yg lagi best teacher sorang ni, tak serik2 ..... korang tau kan aku br miscarriage last 3 weeks ..... kekkekek aku cam besa la mmg tak brape gemar dok umah lama2 ..... mak aku suh aku berpantang .... at least 2 weeks katenye ...... so aku dgn penuh bangganya n confident nyer sesudah tamat 14 hari dah outing ngan member2 aku kat one utama ..... siap p makan kat chilli's lagi ...... sedang aku ketawa tbahak2 ngan member aku tu .... tetiba rasa something wrong somewhere ..... ALAMAK darah aku turun dgn banyaknye .... aku dah start panik .... so aku mintak excuse p toilet ...... YA ALLAH byk nyer darah yg keluar ..... siap yg berketul2 lg ....... teacher dah PANIK ..... hehhhehe ..... setelah aku membetulkan mana2 yg patut dibetulkan aku sambung balik makan ..... heheheh rugi seyyyyy .... member aku yg belanja ...... sesudah siap membuncitkan perut aku yg dah sedia buncit ..... aku pon balik dan terus singgah kat sepital ...... yeyeyyey aku dpt mc lagi .....

hari ni aku dah start p sekolah ..... siap p tengok wayang lagi ...... hehhehehheh "CIKGU DEGIL" la kata ken ......
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  ayeesha on Sat Feb 14, 2009 9:50 am

normazura wrote: ......aku dah nonton movie UPIN & UPIN td ....
UPIN & UPIN nie citer baru ka? hahaha Razz Kita pon nanti nk g tgk gak....tp, x bwk bdk2 la....suma org tua. Cool

normazura wrote: yg lagi best teacher sorang ni, tak serik2 ..... korang tau kan aku br miscarriage last 3 weeks ..... kekkekek aku cam besa la mmg tak brape gemar dok umah lama2 ..... mak aku suh aku berpantang .... at least 2 weeks katenye ...... so aku dgn penuh bangganya n confident nyer sesudah tamat 14 hari dah outing ngan member2 aku kat one utama ..... siap p makan kat chilli's lagi ...... sedang aku ketawa tbahak2 ngan member aku tu .... tetiba rasa something wrong somewhere ..... ALAMAK darah aku turun dgn banyaknye .... aku dah start panik .... so aku mintak excuse p toilet ...... YA ALLAH byk nyer darah yg keluar ..... siap yg berketul2 lg ....... teacher dah PANIK ..... hehhhehe ..... setelah aku membetulkan mana2 yg patut dibetulkan aku sambung balik makan ..... heheheh rugi seyyyyy .... member aku yg belanja ...... sesudah siap membuncitkan perut aku yg dah sedia buncit ..... aku pon balik dan terus singgah kat sepital ...... yeyeyyey aku dpt mc lagi .....

hari ni aku dah start p sekolah ..... siap p tengok wayang lagi ...... hehhehehheh "CIKGU DEGIL" la kata ken ......
Hmmm....bab degil tuh mmg lama dah kita perasan....hehehe... What a Face Tp, awas....jgn sampai bab degil nie memakan diri tuannye balik.....especially bab2 kesihatan nie...effectnya bukan skrg....tp mase dah tua nanti.....so, TAKE GOOD CARE OF YOURSELF, k gal??? Cool

ayeesha
Admin

Posts : 147
Join date : 2008-12-28
Age : 37
Location : Cheras, KL

View user profile http://frenz.userboard.net

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  Dato' K on Sat Feb 14, 2009 10:48 am

wei a-a, degil2 gak wei..tp mende2 gini jgn buat main...kena jaga la...bahaya gak tu..rehat2 je..jgn ganas2 ngat..bak kata cicak - TAKE GOOD CARE OF YOURSELF...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  normazura on Wed Feb 25, 2009 11:29 pm

Dato' K wrote:wei a-a, degil2 gak wei..tp mende2 gini jgn buat main...kena jaga la...bahaya gak tu..rehat2 je..jgn ganas2 ngat..bak kata cicak - TAKE GOOD CARE OF YOURSELF...

heheheheh ..... geng aku bleeding kali kedua after my DNC...... aku pon tak tau nak kata ape ..... takde la ganas sgt .... takde la lasak sgt ..... skit2 aje ...... last week scan .... siap ada cyst lg .... 4.3 cm .... dr kata kalu 5 cm kena operate la gamaknye ..... aku takut sebenarnya ....... doa2kan la aku ye ...... gathering tetap on ...... heheheh ......
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  Dato' K on Thu Feb 26, 2009 9:22 pm

normazura wrote:
Dato' K wrote:wei a-a, degil2 gak wei..tp mende2 gini jgn buat main...kena jaga la...bahaya gak tu..rehat2 je..jgn ganas2 ngat..bak kata cicak - TAKE GOOD CARE OF YOURSELF...

heheheheh ..... geng aku bleeding kali kedua after my DNC...... aku pon tak tau nak kata ape ..... takde la ganas sgt .... takde la lasak sgt ..... skit2 aje ...... last week scan .... siap ada cyst lg .... 4.3 cm .... dr kata kalu 5 cm kena operate la gamaknye ..... aku takut sebenarnya ....... doa2kan la aku ye ...... gathering tetap on ...... heheheh ......

la hai..padan la senyap je minah sorang nih..takpe..insyaallah seme ok nye lah..jgn takut2..bukan buat ape pun..setakat kerat perut ko ngan pisau je..heheheh...rilek2..takde ape nye lah, okeh cikgu..
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  yard dean on Thu Feb 26, 2009 10:45 pm

normazura wrote:
Dato' K wrote:wei a-a, degil2 gak wei..tp mende2 gini jgn buat main...kena jaga la...bahaya gak tu..rehat2 je..jgn ganas2 ngat..bak kata cicak - TAKE GOOD CARE OF YOURSELF...

heheheheh ..... geng aku bleeding kali kedua after my DNC...... aku pon tak tau nak kata ape ..... takde la ganas sgt .... takde la lasak sgt ..... skit2 aje ...... last week scan .... siap ada cyst lg .... 4.3 cm .... dr kata kalu 5 cm kena operate la gamaknye ..... aku takut sebenarnya ....... doa2kan la aku ye ...... gathering tetap on ...... heheheh ......
hai cikgu.. tu lasak sgt auk nih..ace duk bebaik, tahan sikit nafsu berjalan tu.. anyway good luck and good health!!
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  shamshillah on Fri Feb 27, 2009 5:39 pm

ko nih..shahrin x marah ke ko jln2 pastuh bleeding..x yah pantang makan ke kalo miscarrieage nih....siksa ooo kena operate..ko cuba mkn altenative herbal food dulu...mana tau bole kecut..jeli gamat ke..ko tanya la org..jgn terus operate..setahu aku cyst n fibroid bole gak kecut n keluar masa period..tp kalo dah bsr sgt mmg la kena operate gak..anyway best of health..take care..

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  normazura on Fri Feb 27, 2009 9:54 pm

Dato' K wrote:
normazura wrote:
Dato' K wrote:wei a-a, degil2 gak wei..tp mende2 gini jgn buat main...kena jaga la...bahaya gak tu..rehat2 je..jgn ganas2 ngat..bak kata cicak - TAKE GOOD CARE OF YOURSELF...

heheheheh ..... geng aku bleeding kali kedua after my DNC...... aku pon tak tau nak kata ape ..... takde la ganas sgt .... takde la lasak sgt ..... skit2 aje ...... last week scan .... siap ada cyst lg .... 4.3 cm .... dr kata kalu 5 cm kena operate la gamaknye ..... aku takut sebenarnya ....... doa2kan la aku ye ...... gathering tetap on ...... heheheh ......

la hai..padan la senyap je minah sorang nih..takpe..insyaallah seme ok nye lah..jgn takut2..bukan buat ape pun..setakat kerat perut ko ngan pisau je..heheheh...rilek2..takde ape nye lah, okeh cikgu..

takat kerat2 perut tu idak la takut sgt .... yg tak tahan tu kena pantang .... tensen aku wehhh .....
td br g check ..... cyst dah mengecil ..... tapi ada problem lain lak ..... ishkkkkk susah tol jadi org pompuan nih .... dugaan ...... mungkin ALLAH nak cuci dosa2 aku kutttttt
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  normazura on Fri Feb 27, 2009 9:57 pm

yard dean wrote:
normazura wrote:
Dato' K wrote:wei a-a, degil2 gak wei..tp mende2 gini jgn buat main...kena jaga la...bahaya gak tu..rehat2 je..jgn ganas2 ngat..bak kata cicak - TAKE GOOD CARE OF YOURSELF...

heheheheh ..... geng aku bleeding kali kedua after my DNC...... aku pon tak tau nak kata ape ..... takde la ganas sgt .... takde la lasak sgt ..... skit2 aje ...... last week scan .... siap ada cyst lg .... 4.3 cm .... dr kata kalu 5 cm kena operate la gamaknye ..... aku takut sebenarnya ....... doa2kan la aku ye ...... gathering tetap on ...... heheheh ......
hai cikgu.. tu lasak sgt auk nih..ace duk bebaik, tahan sikit nafsu berjalan tu.. anyway good luck and good health!!

itu pasal la tie .... aku nih mmg payah sikit la nak tahan nafsu berjalan n nafsu makan n nafsu gitu2 ...... hehehhehe ...... thanxxxxx
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  normazura on Fri Feb 27, 2009 10:02 pm

shamshillah wrote:ko nih..shahrin x marah ke ko jln2 pastuh bleeding..x yah pantang makan ke kalo miscarrieage nih....siksa ooo kena operate..ko cuba mkn altenative herbal food dulu...mana tau bole kecut..jeli gamat ke..ko tanya la org..jgn terus operate..setahu aku cyst n fibroid bole gak kecut n keluar masa period..tp kalo dah bsr sgt mmg la kena operate gak..anyway best of health..take care..

shahrin tak marah .... dia cuma kata "thumbs up" kat aku ..... dah degil sgt, rasakan ..... aku ada gak makan ubat2 lain ....... aku bukan masalah miscarriage .... tp dah lain mcm lak ...... bleeding dah dua kali ..... pas tuh nampak cyst ...... arinih aku check .... dr kata cyst dah kecik .... dr 4.3 cm dah jadi 3.6 cm .... tapi ada mcm 'kandungan anggur' la plak ...... mcm2 la ...... susah ati dah aku nih ......

aku cakap kat shahrin ...... sib baik la dah ada anak ..... sepasang lak tu ..... kalu ape2 jadi kat aku lepas nih .... at least dah ada anak2 ....... iskkkkkkk aku sgttttttttt susah hati
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  yard dean on Fri Feb 27, 2009 11:08 pm

normazura wrote:
shamshillah wrote:ko nih..shahrin x marah ke ko jln2 pastuh bleeding..x yah pantang makan ke kalo miscarrieage nih....siksa ooo kena operate..ko cuba mkn altenative herbal food dulu...mana tau bole kecut..jeli gamat ke..ko tanya la org..jgn terus operate..setahu aku cyst n fibroid bole gak kecut n keluar masa period..tp kalo dah bsr sgt mmg la kena operate gak..anyway best of health..take care..

shahrin tak marah .... dia cuma kata "thumbs up" kat aku ..... dah degil sgt, rasakan ..... aku ada gak makan ubat2 lain ....... aku bukan masalah miscarriage .... tp dah lain mcm lak ...... bleeding dah dua kali ..... pas tuh nampak cyst ...... arinih aku check .... dr kata cyst dah kecik .... dr 4.3 cm dah jadi 3.6 cm .... tapi ada mcm 'kandungan anggur' la plak ...... mcm2 la ...... susah ati dah aku nih ......

aku cakap kat shahrin ...... sib baik la dah ada anak ..... sepasang lak tu ..... kalu ape2 jadi kat aku lepas nih .... at least dah ada anak2 ....... iskkkkkkk aku sgttttttttt susah hati
bawak la byk byk berdoa tawakal..hal camni mana buleh elak elak..aku doakan yang terbaik la utk kau.. bawak besabar, jgn susah ati sgt.. ikut psycology, hati reah kesihatan menurun, so take everything positive look foward and believe me everything will be okay..cheer up
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  normazura on Mon Mar 02, 2009 7:05 pm

aku sebenarnya serba salah .... dr soh aku wat DnC semula ... aku p haemopathy, dr nye kata jgn buat .... aku tak tau nak percaya ngan sape ?? .... kalu tak buat DnC takut jadi cancer lak .... kalu buat DnC takut bleeding makin teruk .... aku rasa tak dapek la nak join korang kat madam kwan .... aku maybe 4 mac nie buat DnC semula kat SMC Shah Alam ..... doa2 kan la aku ye .....
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  anizawati ahmad mansor on Mon Mar 02, 2009 8:32 pm

normazura wrote:aku sebenarnya serba salah .... dr soh aku wat DnC semula ... aku p haemopathy, dr nye kata jgn buat .... aku tak tau nak percaya ngan sape ?? .... kalu tak buat DnC takut jadi cancer lak .... kalu buat DnC takut bleeding makin teruk .... aku rasa tak dapek la nak join korang kat madam kwan .... aku maybe 4 mac nie buat DnC semula kat SMC Shah Alam ..... doa2 kan la aku ye .....
ish la A'a...gerun tul dgr... bawak2 la berdoa moga Allah permudahkan segala urusan..... Allah uji kita sbb DIA sygkan kita... so, take care
avatar
anizawati ahmad mansor

Posts : 70
Join date : 2009-02-15
Age : 38
Location : Tg Malim, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  musliha mustapha on Tue Mar 03, 2009 3:39 pm

normazura wrote:aku sebenarnya serba salah .... dr soh aku wat DnC semula ... aku p haemopathy, dr nye kata jgn buat .... aku tak tau nak percaya ngan sape ?? .... kalu tak buat DnC takut jadi cancer lak .... kalu buat DnC takut bleeding makin teruk .... aku rasa tak dapek la nak join korang kat madam kwan .... aku maybe 4 mac nie buat DnC semula kat SMC Shah Alam ..... doa2 kan la aku ye .....
hope we can pay a visit....ko ada@ber[antang kat umah klang ekk ??... Like a Star @ heaven
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  najib on Tue Mar 03, 2009 5:51 pm

a'a...jg kesihatan....bdn tu nak pakai lama tau pale
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum