teacher mazura

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: teacher mazura

Post  Syuhardy@boy on Wed Mar 25, 2009 4:40 pm

SAKA-....SAKA adalah keprcayaan orang melayu dimana makhluk halus dtg mengofferkan diri mereka kepada manusia sebagai hamba. Kejadian ini berlaku kebanyakannya pada zaman nenek moyang kita dimana mereka tinggal dihutan dan masih meneroka bahagian bahagian hutan....SAKA akan menolong nenek moyang tersebut menyiapkan kerja kerja meneroka hutan...setelah menolong nenek moyang meneroka hutan...SAKA akan meminta balasan bg pertolongan yg telah diberikan...maka nenek moyang pun ada yg terpaksa memberi makan kepada SAKA SAKA tersebut terpulang kepada apa yg diminta oleh SAKA SAKA itu....masalah akan mula timbul jika nenek moyang tidak sempat menerangkan kepada pewaris mereka bahawa mereka akan menjadi penjaga kepada SAKA SAKA tersebut...SAKA SAKA akan mula mengacau pewaris yg baru jika apa yg mereka mahu tidak dapat oleh mereka....

sekian sahaja bahagian yg pertama....sambungan bahagian kedua nti la ekkkk..bila time aku tgh free nti...
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  najib on Wed Mar 25, 2009 9:52 pm

fuh....menyeramkan....zura...banyakkan baca quran, doa ye...
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  shamshillah on Wed Mar 25, 2009 10:15 pm

najib wrote:fuh....menyeramkan....zura...banyakkan baca quran, doa ye...

ya ampun zura..seram aku baca..baca quran banyak2 n solat...harap ko dibawah lindungan Allah S.W.T sentiasa...masa aku sakit tahun 2004, aku x jd operate coz aku berubat ngan sorg ustaz kat bukit antarabangsa..dia kata ada jin yg sebabkan ketumbuhan tuh..dia bg laa aku ayat quran yg perlu aku amalkan lepas subuh n lepas maghrib..lepas berubat tuh ketumbuhan tu mmg kecut.tp after 2 years dia besar balik n kacau pulak salur hempedu n hati aku, menyebabkan aku kena jaundice..terus dr suh operate coz takut jd malignant pulak...so aku pun setuju...so x tau la betul ke tidak..tp aku dah cuba la dua2 cara...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  zackzaidi on Thu Mar 26, 2009 8:10 am

najib wrote:fuh....menyeramkan....zura...banyakkan baca quran, doa ye...

Pada pandapat aku, ko kena kuatkan "dalaman" dengan solat n rajin membaca ayat suci al-quran or kalau uzur, ko kerapkan mendengari ayat suci al-quran.. kalau betul dia ada, dia sedang menjaga @ memerhati keturunan tuannya (cam dlm perjanjian).. Kalau betul dia sudah x bertuan, dia akan kurus kering n merayau2 mencari saudara mara yg terdekat untuk dijadikan tuan yg bru.. Wallahualam...

Zura... sabo la ek... bak kate member aku, "Allah SWT x akan menguji hambaNYA dengan dugaan yang x mampu hambaNYA hadapi" sesungguhnya Allah itu maha mengetahui...

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  sahril sarudin on Sun Mar 29, 2009 1:48 am

chop...chop...chop...

mengikut ustaz tu, antara tanda org ada saka - drp. rajin buat amal ibadat, jadik malas or terus jauhkan diri dr agama...mana yg pompuan, walaupun cun giller tahap sherry, tp org pandang muka pompuan tu mcm sotong hangus je...something like that lah..n mayb tanda2 lain adalah seperti yg zura bgtau tu lah...

ewah ewah ewah..ini buat saka merk panas ni..siap ko en kamal..aku soh saka aku kasi ko makan sotong hangus ittew nanti..apa2 pun terima kasih er sbb sudi puji aku..cun ke aku ni?wakakakakaka.. Shocked Shocked Shocked
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  musliha mustapha on Sun Mar 29, 2009 11:50 am

sahril sarudin wrote:chop...chop...chop...

mengikut ustaz tu, antara tanda org ada saka - drp. rajin buat amal ibadat, jadik malas or terus jauhkan diri dr agama...mana yg pompuan, walaupun cun giller tahap sherry, tp org pandang muka pompuan tu mcm sotong hangus je...something like that lah..n mayb tanda2 lain adalah seperti yg zura bgtau tu lah...

ewah ewah ewah..ini buat saka merk panas ni..siap ko en kamal..aku soh saka aku kasi ko makan sotong hangus ittew nanti..apa2 pun terima kasih er sbb sudi puji aku..cun ke aku ni?wakakakakaka.. Shocked Shocked Shocked
....terpikir juga pada org2 lain yg dah mmg sedia kurang beribadat ( spesis aku la tu )..cemana la ya nak tau kut2 ada SAKA ni ya,,,ko cun mcm aku gebu la jugak sahril oooiii.... rabbit bom
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

pendapat aku ler..

Post  aswat aziz on Mon Mar 30, 2009 12:27 am

kpd teacher mazura, aku doakan agar kau sentiasa berada dalam lindungan rahmatNya. Pada pendapat aku, perkara ghaib ni sebenarnya satu perkara yg rumit sebabnya benda ni x bleh nampak ngan mata kasar. Kita kena pecaya dgn adanya jin, malaikat, iblis dan alam ghaib, tp kalau kita taksub sgt pun x bleh jugak. Silap2 boleh jatuh syirik. Hantu tu semua adalah jelmaan iblis yg nak menyesatkan manusia kat muka bumi ni. Aku rasa baik engkau jumpa ngan ustaz atau ulama / org yg pandai agama ler utk berikan nasihat atau bantuan. Tok bomoh ni kdg2 x bleh pakai gak. Cubalah banyakkan bacaan ayat kursi sebelum tidur. Selalu baca Quran dan dekatkan diri dengan Allah. InsyaAllah. Semua penyakit pasti ada ubatnya. Mungkin ini hanya satu ujian sementara buat kau. Yg penting kau usaha untuk mencari penyembuhnya.

aswat aziz

Posts : 22
Join date : 2009-03-09

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  musliha mustapha on Mon Mar 30, 2009 2:48 am

tabik sir aswat,,teman setuju bebeno la dgn pernyataan mike ittew,,sabar ya zura,Allah duga hamba2 yg disayangiNya...harap ko sabar n tawakal,cuma tua n mati aje takde ubatnya kan,,,, Cool
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  normazura on Mon Mar 30, 2009 4:29 pm

aswat aziz wrote:kpd teacher mazura, aku doakan agar kau sentiasa berada dalam lindungan rahmatNya. Pada pendapat aku, perkara ghaib ni sebenarnya satu perkara yg rumit sebabnya benda ni x bleh nampak ngan mata kasar. Kita kena pecaya dgn adanya jin, malaikat, iblis dan alam ghaib, tp kalau kita taksub sgt pun x bleh jugak. Silap2 boleh jatuh syirik. Hantu tu semua adalah jelmaan iblis yg nak menyesatkan manusia kat muka bumi ni. Aku rasa baik engkau jumpa ngan ustaz atau ulama / org yg pandai agama ler utk berikan nasihat atau bantuan. Tok bomoh ni kdg2 x bleh pakai gak. Cubalah banyakkan bacaan ayat kursi sebelum tidur. Selalu baca Quran dan dekatkan diri dengan Allah. InsyaAllah. Semua penyakit pasti ada ubatnya. Mungkin ini hanya satu ujian sementara buat kau. Yg penting kau usaha untuk mencari penyembuhnya.

thank you la sir aswat ...... kata2 dr kengkawan nih kekadang blh mengurangkan bebanan aku ......
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  sahril sarudin on Tue Mar 31, 2009 3:38 am

zura..zura..cam macam kan..aku pun sama ler gak cam kawan2 yang lain..harap ko tabah..caiyo..caiyo..
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  Dato' K on Tue Mar 31, 2009 2:48 pm

zura, nanteh kala kaeh jumpe bos kaeh iterh, kaeh mintok la nombo telepon ustaz iterh..

tawakkal je la ye..doa bebanyak..nanti kalo ko nak call ustaz ni, ko tanya la pendapat dia camana..for time being, jgn pikir2 sangat n jgn jump into conclusion lg..sbb taktau ape citer sebenarnye..samaada betul ke ade saka, or takde...kalo saka, saka jenis apa - saka rimau ke, saka ayam ke, saka sotong ke...nanti ko slow talk la dgn ustaz ittewww...

sherry, ngapa ko marah ngat kat mak ni, nyehh?? jgn marah2 nyehhh..nanti kena jual kat pekan sari pintu padang, mak tak tau nyehhhh...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  normazura on Tue Mar 31, 2009 9:14 pm

slps DnC second time arituh ..... paras Beta-HCG (bacaan hormon utk sahkan mengandung@X ) aku sgt tinggi .... Dr kat SMC pon terkejut .... normally bacaan bg org X pregnant ialah 0-500 ..... aku pulak 6000+ ..... very high reading kata Dr Siti Esah tuh .... that is why la Dr tuh suspect aku ada molar pregnancy (kandungan anggur) ...... so dia hantar segala benda yg dikeluarkan dr rahim aku ke lab .... buat test utk pastikan molar pregnancy ..... tp test itewww -ve ..... dia kata kes cam aku nih jarang berlaku .... dia tak tau nak kata apa ..... maka Dr iteww suruh aku p refer mana2 General Hosp ..... aku pegi la GH Klang .... al maklu la kan ..... depan umah aku aje ..... maleh nak p jejauh .....

actually aku sgt risau .... ye la kan .... kalu Dr cakap "YES U HAVE A MOLAR PREGNANCY. SO U NEED A TREATMENT 4 THOSE PENYAKIT" ... senang cerita, aku boleh la cuba utk terima dan redha ..... ini dia cakap, dia sgt pelik, very confused dan tak tau nak wat ape .... aku terus rasa down sgt ...... balik umah aku menangis .....

finally, so aku buat keputusan utk refer kat GH Klang ..... dan dlm masa yg sama aku makan ubat homeopathy ..... dan aku decide utk jumpa somebody la ..... utk cari air2 penawar ke .... jampi2 ke yg tak amalkan benda2 karut .....

ALHAMDULLILAH, aku rasa dah semakin ok gitewww ... slps aku jumpa dgn seorg kenalan kepada member aku ... kenalan itewwww belajar cara2 yang betul dari darul syifa' .... bukan main2 punya bomoh la ..... yg buat aku rasa yakin n percaya sbb (1) dia tak sentuh langsung badan aku (2) aku dengar bacaan surah2 (3) dia tak minta ape2 bayaran @ ganjaran (ikhlas katanya) ...... tapi sbg org yg mengenang jasa + bbudi bahasa + sopan santun, aku sedekahkan buah2an aje pd anak2 nye ......

b4 this i never believe such things, aku cuma percaya perubatan moden aje .... dan aku mmg tak suka p sepital kerajaan .... asik p medical centre aje ..... so bila dah jadi perkara sebegitewww, br la aku percaya adanya alternative .....

last 2 weeks .... the reading was 1600 ..... dan this week plak dah turun lagi 1320 ..... so Dr kat GH Klang kata .... its a good sign .... hopefully semakin turun ...... mereka juga sedang buat re-test sample tissue yg depa amik masa aku kat SMC dulu ..... takut org kat lab sana salah clarify ...... takut juga kalau mmg molar pregnancy(sgt jarang berlaku) .......

hehehehhehe aku rasa mmg semakin ok n gembira ..... perut tak rasa sakit2 lagi ..... bleeding juga semakin sikit ....... dan pengajaran yg paling penting bagi aku ialah ....... jgn tinggal solat .... baca Quran selalu ....... kontrol amarah ..... jaga mulut ...... mmg wujud makhluk2 lain yang kita tak nampak ...... sepital yg glamour bukan lah bagus sgt ..... jgn pandang rendah GH sekarang ..... the nurse are much better nowadays ..... hehhehehehhe ...... satu lagi jgn derhaka kat mak pak ..... juga hormat suami ........ hehehhehe
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  sahril sarudin on Wed Apr 01, 2009 1:39 pm

Dato' K wrote:zura, nanteh kala kaeh jumpe bos kaeh iterh, kaeh mintok la nombo telepon ustaz iterh..

tawakkal je la ye..doa bebanyak..nanti kalo ko nak call ustaz ni, ko tanya la pendapat dia camana..for time being, jgn pikir2 sangat n jgn jump into conclusion lg..sbb taktau ape citer sebenarnye..samaada betul ke ade saka, or takde...kalo saka, saka jenis apa - saka rimau ke, saka ayam ke, saka sotong ke...nanti ko slow talk la dgn ustaz ittewww...

sherry, ngapa ko marah ngat kat mak ni, nyehh?? jgn marah2 nyehhh..nanti kena jual kat pekan sari pintu padang, mak tak tau nyehhhh...


woo..woo..woo..ko ni makin ngada2 tol er mr kamal..tak penah plak aku dengar pasal saka sotong..ustad mana plak yang ajar ko ajaran sesat ni hah?hehehehhe.. Shocked Shocked Shocked

merk bukan marah nok..merk marah pun light2 jer..paling drastik pun merk tarik ****** ko tu jer..!!!hah teka ler merk nak tarik apa..? Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

kat pintu padang takde pekan sari lorrr.. Razz Razz Razz
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  mytini on Wed Apr 01, 2009 1:44 pm

normazura wrote:slps DnC second time arituh ..... paras Beta-HCG (bacaan hormon utk sahkan mengandung@X ) aku sgt tinggi .... Dr kat SMC pon terkejut .... normally bacaan bg org X pregnant ialah 0-500 ..... aku pulak 6000+ ..... very high reading kata Dr Siti Esah tuh .... that is why la Dr tuh suspect aku ada molar pregnancy (kandungan anggur) ...... so dia hantar segala benda yg dikeluarkan dr rahim aku ke lab .... buat test utk pastikan molar pregnancy ..... tp test itewww -ve ..... dia kata kes cam aku nih jarang berlaku .... dia tak tau nak kata apa ..... maka Dr iteww suruh aku p refer mana2 General Hosp ..... aku pegi la GH Klang .... al maklu la kan ..... depan umah aku aje ..... maleh nak p jejauh .....

actually aku sgt risau .... ye la kan .... kalu Dr cakap "YES U HAVE A MOLAR PREGNANCY. SO U NEED A TREATMENT 4 THOSE PENYAKIT" ... senang cerita, aku boleh la cuba utk terima dan redha ..... ini dia cakap, dia sgt pelik, very confused dan tak tau nak wat ape .... aku terus rasa down sgt ...... balik umah aku menangis .....

finally, so aku buat keputusan utk refer kat GH Klang ..... dan dlm masa yg sama aku makan ubat homeopathy ..... dan aku decide utk jumpa somebody la ..... utk cari air2 penawar ke .... jampi2 ke yg tak amalkan benda2 karut .....

ALHAMDULLILAH, aku rasa dah semakin ok gitewww ... slps aku jumpa dgn seorg kenalan kepada member aku ... kenalan itewwww belajar cara2 yang betul dari darul syifa' .... bukan main2 punya bomoh la ..... yg buat aku rasa yakin n percaya sbb (1) dia tak sentuh langsung badan aku (2) aku dengar bacaan surah2 (3) dia tak minta ape2 bayaran @ ganjaran (ikhlas katanya) ...... tapi sbg org yg mengenang jasa + bbudi bahasa + sopan santun, aku sedekahkan buah2an aje pd anak2 nye ......

b4 this i never believe such things, aku cuma percaya perubatan moden aje .... dan aku mmg tak suka p sepital kerajaan .... asik p medical centre aje ..... so bila dah jadi perkara sebegitewww, br la aku percaya adanya alternative .....

last 2 weeks .... the reading was 1600 ..... dan this week plak dah turun lagi 1320 ..... so Dr kat GH Klang kata .... its a good sign .... hopefully semakin turun ...... mereka juga sedang buat re-test sample tissue yg depa amik masa aku kat SMC dulu ..... takut org kat lab sana salah clarify ...... takut juga kalau mmg molar pregnancy(sgt jarang berlaku) .......

hehehehhehe aku rasa mmg semakin ok n gembira ..... perut tak rasa sakit2 lagi ..... bleeding juga semakin sikit ....... dan pengajaran yg paling penting bagi aku ialah ....... jgn tinggal solat .... baca Quran selalu ....... kontrol amarah ..... jaga mulut ...... mmg wujud makhluk2 lain yang kita tak nampak ...... sepital yg glamour bukan lah bagus sgt ..... jgn pandang rendah GH sekarang ..... the nurse are much better nowadays ..... hehhehehehhe ...... satu lagi jgn derhaka kat mak pak ..... juga hormat suami ........ hehehhehe


salam zura,
semoga ko cepat sembuh aku doakan. maafla dh lama aku x jenguk forum ni n mcm2 berlaku kt kengkawan ni. apa pun, amalkn gaya hidup sihat dan amalkan suruhan NYA..aminnn
avatar
mytini

Posts : 41
Join date : 2009-01-21
Age : 38
Location : kg. sg. pasu, raub & puncak alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  Dato' K on Wed Apr 01, 2009 2:39 pm

syukur alhamdulillah....semoga kesihatan ko terus improve gittewww.....
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  normazura on Thu Apr 02, 2009 5:45 pm

hari ini aku p check up lagi di HTAR Klang ... YES aku disahkan mmg molar pregnancy ... tahniah kat aku sbb jarang org dapat desease ni ... 1 dalam 1000 org kat m'sia yg dapat penyakit sebegiteww .... so they will monitor selama 4-6 bln ... penyakit ni kadang2 akan resolve sendiri ... TAPI kalau dalam tempoh 4-6 bulan, reading Beta-HCG aku masih tak turun sehingga <5 (bacaan terkini aku hari ini 1252) ... aku akan di'kimoterapi' ... tapi aku takmo pikir sgt la ... biar aje .... tengok camne nanti .... meanwhile kena try juga alternative method n kena doa byk2 .... hehehehheh aku nak happy2 kan diri .... nak p bandung ..... shopping sakan .... gheeee mind teraphy ....
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  najib on Tue Apr 07, 2009 2:33 pm

normazura wrote:hari ini aku p check up lagi di HTAR Klang ... YES aku disahkan mmg molar pregnancy ... tahniah kat aku sbb jarang org dapat desease ni ... 1 dalam 1000 org kat m'sia yg dapat penyakit sebegiteww .... so they will monitor selama 4-6 bln ... penyakit ni kadang2 akan resolve sendiri ... TAPI kalau dalam tempoh 4-6 bulan, reading Beta-HCG aku masih tak turun sehingga <5 (bacaan terkini aku hari ini 1252) ... aku akan di'kimoterapi' ... tapi aku takmo pikir sgt la ... biar aje .... tengok camne nanti .... meanwhile kena try juga alternative method n kena doa byk2 .... hehehehheh aku nak happy2 kan diri .... nak p bandung ..... shopping sakan .... gheeee mind teraphy ....

insyaallah....moga semuanya selamat.....tp bab pi bandung tu aku suka...aku pun puas dah tunggu good offer air asia nak pi...awat skrg nih susah benor nak dpt eh?
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  normazura on Tue Apr 07, 2009 7:37 pm

najib wrote:
normazura wrote:hari ini aku p check up lagi di HTAR Klang ... YES aku disahkan mmg molar pregnancy ... tahniah kat aku sbb jarang org dapat desease ni ... 1 dalam 1000 org kat m'sia yg dapat penyakit sebegiteww .... so they will monitor selama 4-6 bln ... penyakit ni kadang2 akan resolve sendiri ... TAPI kalau dalam tempoh 4-6 bulan, reading Beta-HCG aku masih tak turun sehingga <5 (bacaan terkini aku hari ini 1252) ... aku akan di'kimoterapi' ... tapi aku takmo pikir sgt la ... biar aje .... tengok camne nanti .... meanwhile kena try juga alternative method n kena doa byk2 .... hehehehheh aku nak happy2 kan diri .... nak p bandung ..... shopping sakan .... gheeee mind teraphy ....

insyaallah....moga semuanya selamat.....tp bab pi bandung tu aku suka...aku pun puas dah tunggu good offer air asia nak pi...awat skrg nih susah benor nak dpt eh?

aku dapat good deal ... 5 hari 4 mlm .... ticket pegi RM190 + ticket balik PERCUMAAAAAAAA ..... syiokkkkkk nak p bandung .... tapi aku sebak nak tinggalkan anak2 .... aku jaranggggggggg bpisah ngan anak2 aku ..... yg sulung penah 3 mlm aje tido ngan opah nye( masa aku bersalin anak no 2 + masa hubby masuk wad operate idung + aku masuk wad buat dnc) ...... anak yang kedua pulak 2 malam aje berpisah ngan aku ..... (masa hubby masuk wad + aku masuk wad) ............ ishkkkkkk tak tergamak rasanya nak tinggal kan kiddosss ... kesian kat diorang .... aku rasa macam jahat aje .....
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  najib on Wed Apr 08, 2009 1:11 pm

zura...bila ko booking weh..

bila travelnya...aku jeles nih Laughing Laughing
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  Dato' K on Wed Apr 08, 2009 2:22 pm

normazura wrote:
najib wrote:
normazura wrote:hari ini aku p check up lagi di HTAR Klang ... YES aku disahkan mmg molar pregnancy ... tahniah kat aku sbb jarang org dapat desease ni ... 1 dalam 1000 org kat m'sia yg dapat penyakit sebegiteww .... so they will monitor selama 4-6 bln ... penyakit ni kadang2 akan resolve sendiri ... TAPI kalau dalam tempoh 4-6 bulan, reading Beta-HCG aku masih tak turun sehingga <5 (bacaan terkini aku hari ini 1252) ... aku akan di'kimoterapi' ... tapi aku takmo pikir sgt la ... biar aje .... tengok camne nanti .... meanwhile kena try juga alternative method n kena doa byk2 .... hehehehheh aku nak happy2 kan diri .... nak p bandung ..... shopping sakan .... gheeee mind teraphy ....

insyaallah....moga semuanya selamat.....tp bab pi bandung tu aku suka...aku pun puas dah tunggu good offer air asia nak pi...awat skrg nih susah benor nak dpt eh?

aku dapat good deal ... 5 hari 4 mlm .... ticket pegi RM190 + ticket balik PERCUMAAAAAAAA ..... syiokkkkkk nak p bandung .... tapi aku sebak nak tinggalkan anak2 .... aku jaranggggggggg bpisah ngan anak2 aku ..... yg sulung penah 3 mlm aje tido ngan opah nye( masa aku bersalin anak no 2 + masa hubby masuk wad operate idung + aku masuk wad buat dnc) ...... anak yang kedua pulak 2 malam aje berpisah ngan aku ..... (masa hubby masuk wad + aku masuk wad) ............ ishkkkkkk tak tergamak rasanya nak tinggal kan kiddosss ... kesian kat diorang .... aku rasa macam jahat aje .....

betul2..aku pun rasa ko jahat tinggaln anak2 ko la zura...kesian diorang...mesti rindu kat ibu dia...ish..ish..ish..apa kata ko bg tiket ittew kat aku n wife..kitorang pun rasa cam jahat cket dr ko nih...kihkihkih
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  yard dean on Wed Apr 08, 2009 4:59 pm

Dato' K wrote:
normazura wrote:
najib wrote:
normazura wrote:hari ini aku p check up lagi di HTAR Klang ... YES aku disahkan mmg molar pregnancy ... tahniah kat aku sbb jarang org dapat desease ni ... 1 dalam 1000 org kat m'sia yg dapat penyakit sebegiteww .... so they will monitor selama 4-6 bln ... penyakit ni kadang2 akan resolve sendiri ... TAPI kalau dalam tempoh 4-6 bulan, reading Beta-HCG aku masih tak turun sehingga <5 (bacaan terkini aku hari ini 1252) ... aku akan di'kimoterapi' ... tapi aku takmo pikir sgt la ... biar aje .... tengok camne nanti .... meanwhile kena try juga alternative method n kena doa byk2 .... hehehehheh aku nak happy2 kan diri .... nak p bandung ..... shopping sakan .... gheeee mind teraphy ....

insyaallah....moga semuanya selamat.....tp bab pi bandung tu aku suka...aku pun puas dah tunggu good offer air asia nak pi...awat skrg nih susah benor nak dpt eh?

aku dapat good deal ... 5 hari 4 mlm .... ticket pegi RM190 + ticket balik PERCUMAAAAAAAA ..... syiokkkkkk nak p bandung .... tapi aku sebak nak tinggalkan anak2 .... aku jaranggggggggg bpisah ngan anak2 aku ..... yg sulung penah 3 mlm aje tido ngan opah nye( masa aku bersalin anak no 2 + masa hubby masuk wad operate idung + aku masuk wad buat dnc) ...... anak yang kedua pulak 2 malam aje berpisah ngan aku ..... (masa hubby masuk wad + aku masuk wad) ............ ishkkkkkk tak tergamak rasanya nak tinggal kan kiddosss ... kesian kat diorang .... aku rasa macam jahat aje .....
betul2..aku pun rasa ko jahat tinggaln anak2 ko la zura...kesian diorang...mesti rindu kat ibu dia...ish..ish..ish..apa kata ko bg tiket ittew kat aku n wife..kitorang pun rasa cam jahat cket dr ko nih...kihkihkih

dahh tiket semua aksaik aku.. dah ada family abis kan masa ngan family memasing.. yg bujang enjoy life..
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

waduh enjoy bangat bandung ....

Post  normazura on Thu Apr 16, 2009 3:01 pm

hehehhehe .... sory la geng .... aku dah selamat pegi dan dah selamat kembali .... aku p sana 10/04/09 (jumaat) dan balik sini 14/04/09 (selasa) .... mmg best la shopping baju anak2 kat factory outlet kat bandung ... aku sikit lagi sawan kat sana .... mmg enjoy bangat .... makanan enak(menepati citarasa aku) + baju anak2 mmg byk pilihan + kebaya sulam goyang + cowok supir yg manisssss bangat (itu yg plg best) hehehehhe ....... tahun depan mau pergi lagi ......
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  normazura on Thu Apr 16, 2009 3:09 pm

najib wrote:zura...bila ko booking weh..

bila travelnya...aku jeles nih Laughing Laughing

jib .... kena rajin cari laaaa .... aku amik masa sebulan gak baru dapat good deal sebegiteww .... mmg worth la ... ko kena rajin la .... utk 2 org lagi mudah dapat harga murah .... try buat cam aku le ..... pegi jumaat mlm + balik sini selasa mlm .... biasanya bila tiket pada hari bekerja lebih murah ..... aku mmg suka sgt2 pegi bandung ...... BESTTTTTTTT BANGAT ......
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  musliha mustapha on Thu Apr 23, 2009 4:23 pm

normazura wrote:
najib wrote:zura...bila ko booking weh..

bila travelnya...aku jeles nih Laughing Laughing

jib .... kena rajin cari laaaa .... aku amik masa sebulan gak baru dapat good deal sebegiteww .... mmg worth la ... ko kena rajin la .... utk 2 org lagi mudah dapat harga murah .... try buat cam aku le ..... pegi jumaat mlm + balik sini selasa mlm .... biasanya bila tiket pada hari bekerja lebih murah ..... aku mmg suka sgt2 pegi bandung ...... BESTTTTTTTT BANGAT ......
....dia ni mak n abah yg jahattttt tu kann,,dia kann dia kannn?? hahahahaa..come on la zura,we have the rite for our self juga,break away utk abah n mama is good for the kids juga..as long there is a good guardian for the kids.bila suami isteri sayang menyayangi,br la dapat curah kasih sayang pd anak2 dgn rasa ikhlas.....mcm aku la,sayang suami tinggal2kan dia sowang2,,eekkeke.... cheers bom
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

KeNa BaMBu ....

Post  normazura on Thu Apr 23, 2009 6:12 pm

mmg syiok la p bandung tuh ... tapi dlm syiok ada gak la aku kena hamun ngan pengetua aku ... sbb aku amik cuti dalam hari bersekolah ... mengamuk sakan la dia ... habis dimakinya aku ... lagi best aku dapat memo utk tindakan tata tertib .... hahahahahahha mmg best sgt kena bambu ngan boss ....

shilla tulun aku .... mcm mana nak apply jadi lecturer kat kolej ko ... tulun dapatkan aku borang permohonan ... aku nak berenti jadi cikgu ... byk sgt cengkadaknye ... tension nye aku ... byk sgt pantang larang tok nenek ... x de timbang rasa ... x de budi bicara ... pikir prinsip diri n cara bekerja dia shj ... x mau pikir dari sudut kemanusiaan .... dari sudut kesussahan org lain .... AKU BENCI JADI CIKGU SBB PENGETUA AKU BENGONG ......
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: teacher mazura

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum