Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Page 9 of 11 Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  sahril sarudin on Thu Nov 05, 2009 11:01 am

zamrirauf wrote:kue yang terbelah apek makan dengan sup tue nama die apam ker? bukan cakoi ker... nie kue yang panjang2 warna koko tapi terbelah tue ker? scratch

ntah ler zam..kalau cakoi tu aku tau ler..tapi yang diaorang berdua maksudkan tu apam mana?terbelah tengah ler..yang bawa gi semayang lah..apam warna putih tu kot..tapi ada ker yang terbelah tengah nyer?

sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  yard dean on Thu Nov 05, 2009 11:37 pm

zamrirauf wrote:kue yang terbelah apek makan dengan sup tue nama die apam ker? bukan cakoi ker... nie kue yang panjang2 warna koko tapi terbelah tue ker? scratch

kueh panjang kaler koko? kekekekeke....kuih apam tu kaler pink.. kalau rajin mejengah tempat cina bakar bakar tu ada kuih apam tu..montok gitu..

yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  Dato' K on Fri Nov 06, 2009 9:26 am

yard dean wrote:
zamrirauf wrote:kue yang terbelah apek makan dengan sup tue nama die apam ker? bukan cakoi ker... nie kue yang panjang2 warna koko tapi terbelah tue ker? scratch

kueh panjang kaler koko? kekekekeke....kuih apam tu kaler pink.. kalau rajin mejengah tempat cina bakar bakar tu ada kuih apam tu..montok gitu..

betul la tew..
kueh pjg kaler koko = cakoi...
kueh apam terbelah tengah warna pink = kueh cina letak kat tpt semayang dia
kueh pendek kaler koko = kueh batang buruk = sherry

Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 37
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  sahril sarudin on Fri Nov 06, 2009 10:09 am

aikk..kueh batang buruk pun masuk sekali kah?GROSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!

sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  cliey on Fri Nov 06, 2009 10:19 am

hahahha...mcm2 kowang niey! Laughing
tapi kuih apam cina tue kalo ikut resepi halal, sodap.... pirat
n lagi satu, kuih apam eno...perghhh!!! masa mengandung anak 1st aku, itu lah keje aku...makan apam eno...sebab tu anak aku jd penyejuk kehidupan aku...eno lah katakan...
hope2 sampai besor lah ek dia cenggiteww... I love you Like a Star @ heaven

cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  sahril sarudin on Fri Nov 06, 2009 10:26 am

kueh apam eno..?resepi ciptaan ko ke cik lee?atau memang ada dijual dipasaran..?

sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  cliey on Fri Nov 06, 2009 10:31 am

ko nie sherryy....belambak kuih tue jual taw! alien
sedap...n comel2...ada warna pink, yelloww n white..kecik ajer. cherry
muat lah mulut ko tue sekali suap.huhuhu afro
nak resepi ke? ada...nanti aku ajor k... sunny

cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

RESEPI - Apam Eno CLieY ;-P

Post  cliey on Fri Nov 06, 2009 10:36 am

Selamat mencuba resipi apam eno ni..

Bahan-bahan

1 bekas kecil tapai nasi

1 bungkus kecil tepung beras

2 cawan kecil gula

3 gelas air

*Kesemua bahan di atas diblendkan


2 paket kecil ENO

Kelapa parut



Cara menyediakannya

Campur semua bahan yang perlu dimesin dan gaul sebati.
Blend dan biarkannya selama 6 hingga 7 jam
Setelah cukup masanya, bahagikan kepada 3 bahagian, 2 bahagian diwarna mengikut kesukaan ( biasanya hijau dan merah ) dan satu bahagian lagi tanpa warna (dibiarkan warna putih)
Selepas bancuhan dibahagikan, mulakan dengan bancuhan putih dahulu apabila hendak mengukusnya.
Sebelum itu, masukkan sedikit ENO ke dalam bancuhan putih tadi. Sapukan sedikit minyak di acuannya (iaitu cawan atau mangkuk kecil) kemudian tuangkan ke dalamnya perlahan-lahan.
Setelah bancuhan putih habis dikukus, barulah diikuti dengan warna lain sehingga habis.
ENO hendaklah dimasukkan semasa memulakan proses mengukus. Masa yang diambil semasa mengukus ialah selama 15-20 minit. Apabilah sudah masak, sejukkan ia terlebih dahulu, kemudian keluarkan dari acuan itu.
Hidangkan dengan kelapa parut yang digaulkan dengan sedikit garam.


Selamat mencuba

cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  musliha mustapha on Mon Nov 09, 2009 2:21 pm

wakakakaaa apa kes ni ada resepi plak ni,,,,kat kaw jajahan aku ni bleh merapu biru jek,,eno eno no no no,,,wakakakaa,,,apammm,,,,wakakakaka belah tengah,,,,wakakakakaa boleh belahhh,,,apam @ kuih akok aku , aku tau la,waaakkakakaka.... Razz Razz Razz Razz Razz

musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  cliey on Mon Nov 09, 2009 3:49 pm

mus, aku suka citer bab apam2 niew kat pot ko...sesuai ngan dirimu itteeww..
ko pon gebu mcm apam kann??kan??? albino

cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  zckyra on Mon Nov 09, 2009 5:59 pm

wakakakaa,,,, apom??? ko ni cik li,, terbelah tengah keww idak,, lol! lol! lol! aku tanya btul tuh!!!???
aku pelik gak ada org x tau apam cina yg pecah di tengah itewww,,.. nanti kowang carik la sendirik!!!
geek scratch

walkakaka,, cikli,,, iteww baru gebeww yg ko nampak!!! yg mus punyer gebewww cumee apaann die ajew yg nampak?!! drunken lol! lol! afro lol! afro lol!

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  sahril sarudin on Mon Nov 09, 2009 6:02 pm

hehehehehe..zack apom dah membawa kepada maksud yang amat berbeda tau..eeyuiiiiiiiiiiiiiiiii..tak kowser..malas nak citer lah..

sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  cliey on Tue Nov 10, 2009 3:27 pm

eleee....sherry dengki! dia takde apam...hahhahahahahha Laughing Twisted Evil geek

cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  yard dean on Tue Nov 10, 2009 9:32 pm

cliey wrote:eleee....sherry dengki! dia takde apam...hahhahahahahha Laughing Twisted Evil geek
hahahaah.. aku golak jatuh tangga..

yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  sahril sarudin on Wed Nov 11, 2009 10:38 am

yard dean wrote:
cliey wrote:eleee....sherry dengki! dia takde apam...hahhahahahahha Laughing Twisted Evil geek
hahahaah.. aku golak jatuh tangga..

amboi ati gelak kan merk kah? sampai tergolek jatuh tangga kata nyer..yang cik lee ni pun 1 gak..mana dia tau merk takde apam..tak kan ler merk nak hidang apam merk kat uol..eeeee..tak kowser nak lesbo..

sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  zckyra on Wed Nov 11, 2009 12:54 pm

sahril sarudin wrote:
yard dean wrote:
cliey wrote:eleee....sherry dengki! dia takde apam...hahhahahahahha Laughing Twisted Evil geek
hahahaah.. aku golak jatuh tangga..

amboi ati gelak kan merk kah? sampai tergolek jatuh tangga kata nyer..yang cik lee ni pun 1 gak..mana dia tau merk takde apam..tak kan ler merk nak hidang apam merk kat uol..eeeee..tak kowser nak lesbo..

ekekekekeee,, ayat siol jew ko sahril,,, adakah dato' k d nokszz ajew yang ko akan hidangkan apam tsbt,, maklumlah, sesi photo shoot sherrytake vintage kan lama nokszzzz,, ekekekeeee What a Face Razz Razz No No

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  Dato' K on Wed Nov 11, 2009 1:03 pm

hmphhh, taknak la merk apam si shahril tu, uolzss...tak lemak berkrim langsung gittew...

Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 37
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  sahril sarudin on Wed Nov 11, 2009 3:46 pm

Dato' K wrote:hmphhh, taknak la merk apam si shahril tu, uolzss...tak lemak berkrim langsung gittew...

elehhhhhhhhh..cam ler aku nak kasi apam aku kat ko pun dato' K..apam aku ni ramuan nyer pun susah nak dapat..merk tak guna bahan yang lemak dan berkrim..kolestrol tinggi okeyyy..!!

sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  musliha mustapha on Wed Nov 11, 2009 3:51 pm

Dato' K wrote:hmphhh, taknak la merk apam si shahril tu, uolzss...tak lemak berkrim langsung gittew...
,,,dah tentu sahril sunat,mana nak ada krim..wakakakakaa,,,,gimme 5 sherrytake vintage,muahss muahss.... I love you sunny sunny cat

musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  musliha mustapha on Wed Nov 11, 2009 3:53 pm

yard dean wrote:
cliey wrote:eleee....sherry dengki! dia takde apam...hahhahahahahha Laughing Twisted Evil geek
hahahaah.. aku golak jatuh tangga..
...kesian tangga tu,kalo claim insuran confom total lost ,,,,eekekekek atiee jgn maraaaaa....nanti nak bercanda kat JB.... Laughing Laughing Laughing

musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  musliha mustapha on Wed Nov 11, 2009 3:56 pm

sahril sarudin wrote:
Dato' K wrote:hmphhh, taknak la merk apam si shahril tu, uolzss...tak lemak berkrim langsung gittew...

elehhhhhhhhh..cam ler aku nak kasi apam aku kat ko pun dato' K..apam aku ni ramuan nyer pun susah nak dapat..merk tak guna bahan yang lemak dan berkrim..kolestrol tinggi okeyyy..!!
,,,guna yougurt,sslluuurrppppp....salah 1 item dlm bab 14 ratuss,penggunaan bahan2 dapur yg ditanggung halal,yg ditonggeng haruslah yg halal juga,,,ekekekekeke......... I love you I love you I love you pirat clown

musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  cliey on Wed Nov 11, 2009 3:57 pm

hahhaha...lawak badigol lah kowang niehh.... Laughing Laughing

cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  zckyra on Wed Nov 11, 2009 5:55 pm

musliha mustapha wrote:
Dato' K wrote:hmphhh, taknak la merk apam si shahril tu, uolzss...tak lemak berkrim langsung gittew...
,,,dah tentu sahril sunat,mana nak ada krim..wakakakakaa,,,,gimme 5 sherrytake vintage,muahss muahss.... I love you sunny sunny cat

???????? apa maksud ko ni mus????????????????????????
konfius lak aku,, niey yg wat nak cek anok sedara aku punyer mana blom sunat lagi nieyy Cool Cool Razz Razz Question Question

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  sahril sarudin on Thu Nov 12, 2009 4:09 pm

alaa zack..anak sedara ko tu kecik sangat..krim nya pun tak berapa nak lemak sangat..aku suggest kan kat ko..buat ler temujanji ngan kawan lama ko yang bernama gagandeep ittew..aku rasa ler kan..dah leh wat krim putar dah tuhh.. pirat pirat

sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  musliha mustapha on Mon Nov 16, 2009 4:25 pm

sahril sarudin wrote:alaa zack..anak sedara ko tu kecik sangat..krim nya pun tak berapa nak lemak sangat..aku suggest kan kat ko..buat ler temujanji ngan kawan lama ko yang bernama gagandeep ittew..aku rasa ler kan..dah leh wat krim putar dah tuhh.. pirat pirat
..waaaakakakakkaaaa krim putar,,kalo kena si Fong Loong Yun ke hapa ke nama si debab tu,mau berputar ko kalo tercium krim dia,,wakakaka,,Zc,ko tanya abg jama pun cepat dpt jawapan,,, lol! lol! lol! lol! lol!

musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Musliha BT Mustapha 1,2,3KRK and 4,5NA---SMTK laaaa

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 9 of 11 Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum