Mcm mana nak post gmbr?

View previous topic View next topic Go down

Mcm mana nak post gmbr?

Post  ayeesha on Thu Jan 15, 2009 1:54 pm

Haaa....korang mesti nk taruk mcm2 gmbr, kn?? Di harap gmbr 18SX atau 18PL....x disiarkn di sini....hehe...

1) Pastikn gmbr korang tu dlm file jpeg. Klau dlm btk .GIF atau Bitmap.....Edit gmbr tu n choose SAVE AS....pilih JPEG kat column 'SAVE AS TYPE'. Pas tu buang ler gmbr dlm btk bitmap atau gif tue....takut nanti terconfuse....

2) Cari icon 'HOST AN IMAGE' kat atas forum nih (dlm post reply/ post new topic)

3) Pas tu click BROWSE.....& cari la gmbr yg nk taruk tu. Aloo...one at a time, k? DOUBLE CLICK tau....

4) Set size....jgn taruk besar sgt...sbb lambat nk upload...lagi afdal....size 640 pix width.

5) Apa lg....HOST IT.

6) Kat column IMAGE.....click COPY. Click ALLOW ACCESS.

7) Click balik icon HOST AN IMAGE utk hilangkn serving.com pop-up box.

Cool So.....kat ruang menulis...right-click mouse PASTE. Korang x kn nmpk gmbr tu....juz coding.

9) Nk taruk the next pic....click balik icon HOST AN IMAGE tu n click UPLOAD.

ayeesha
Admin

Posts : 147
Join date : 2008-12-28
Age : 38
Location : Cheras, KL

View user profile http://frenz.userboard.net

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  Dato' K on Thu Jan 22, 2009 9:31 am

budok cicok neh memang sokmo nyer gineh..kala cakak memang nyerh pandei pepaleh..mengabo ke orang buat itu ineh, tapi kala hok umeh perati, die sendiri tekdeh post gambo per??sudoh la aok cicok...komeh rase lagi elok la lepaih ineh aok gi makae kacae sempalit terh berbanyok..

ape2 hei per, komeh nok mengucakkae time kasih la ke die sebak mengajo kite seme guane nok mengepos gambo de sineh..
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  najib on Thu Jan 22, 2009 1:41 pm

dato' k 2x...

ko ni mmg gigih memertabatkan lorat benta ni...kira ko boleh geng ngn noraniza idirs la... Very Happy
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  musliha mustapha on Fri Jan 23, 2009 2:43 pm

hadoiii jenuh aku nak membunyikan kata2 si dato K ni,,,kalah bahasa hebrew punya susoh,,,eekekkeee...
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  normazura on Fri Jan 23, 2009 2:51 pm

aku tgh hafal n bajo .... camne nak ngeja bahasa canggih kita ni .... cakap buleh la skit2 .... nak ngeja payoh benor
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  Dato' K on Fri Jan 23, 2009 3:23 pm

saje je..takut nanti aku punya skill bahasa ilang la...aku nak ajar syamim bahasa nih...hahaha..si syamim kat umah tu, ibu dia selalu ajor dia bahasa tganu..aku dah cakap kat wife aku - takyah la ajar mende pelik2 lagi, takut budak tu confius, tp wife aku ajar gak...ciss...aku kena make sure ciri2 kepahangan syamim tak ilang.. Very Happy
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  musliha mustapha on Fri Jan 30, 2009 9:35 am

pagi semlm khomis 29 jan kul 11am aku tgk drama BEREK kat tv3 ( jgn tanya ngapa aku tak berada di opis pd waktu ituh ).....seronok je keh dengo seripah sahirah duk cakok sleng lepih...( eeheh betui ke aku taip nih ? )...... Question
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  normazura on Sun Feb 01, 2009 12:24 am

mek sah ... aku dah try upload ... tp tak leh la

asik dpt msg spt ni :

Unable to create directories : /home/servimg/u/f31/13/51/66/75/
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  normazura on Sun Feb 01, 2009 12:46 am

keh ade banyok gambo nak upload ... kat facebook keh dah upload ... keh kesian keh demeh hok tak tengak lageh ... demeh register jugak lah kat facebook ...
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  musliha mustapha on Fri Feb 06, 2009 12:38 pm

normazura wrote:keh ade banyok gambo nak upload ... kat facebook keh dah upload ... keh kesian keh demeh hok tak tengak lageh ... demeh register jugak lah kat facebook ...
...suroh la deme tu register facebook jugok,,maleh aku upload gambo aku ke semua tempat le...suma masuk CIA n FBI punya database jugok kerangg... bounce Sad
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  najib on Fri Feb 06, 2009 7:29 pm

musliha mustapha wrote:
normazura wrote:keh ade banyok gambo nak upload ... kat facebook keh dah upload ... keh kesian keh demeh hok tak tengak lageh ... demeh register jugak lah kat facebook ...
...suroh la deme tu register facebook jugok,,maleh aku upload gambo aku ke semua tempat le...suma masuk CIA n FBI punya database jugok kerangg... bounce Sad

haah la...korang register la facebook...kat situ pun dah ada group smtk...ada la gak senior kita yg aku kenal, kurang kenai n x kenai pun
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

tumpang lalu....

Post  fazrijohari on Tue Feb 10, 2009 8:23 am

nak tumpang weh... aku dah lama x bual ngan korang
sunny

fazrijohari

Posts : 37
Join date : 2009-02-10
Age : 38
Location : pasir gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  musliha mustapha on Tue Feb 10, 2009 10:04 am

fazrijohari wrote:nak tumpang weh... aku dah lama x bual ngan korang
sunny
.......bagi salam la bro,,kat tajuk mana tah aku pun tak pasan...fazri ni kalo tak silap aku,tak lama kat krk kan ???????????? Exclamation
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  mytini on Tue Feb 10, 2009 10:43 am

najib wrote:
musliha mustapha wrote:
normazura wrote:keh ade banyok gambo nak upload ... kat facebook keh dah upload ... keh kesian keh demeh hok tak tengak lageh ... demeh register jugak lah kat facebook ...
...suroh la deme tu register facebook jugok,,maleh aku upload gambo aku ke semua tempat le...suma masuk CIA n FBI punya database jugok kerangg... bounce Sad

haah la...korang register la facebook...kat situ pun dah ada group smtk...ada la gak senior kita yg aku kenal, kurang kenai n x kenai pun


SALAM...KENGKAWAN...MCM MANA NAK JOIN FACEBOOK SMTK TU?APA URL?XDE SAPE2 PON JEMPUT AKU??BGTAU LA MCM MANA NAK JOIN....TQ
avatar
mytini

Posts : 41
Join date : 2009-01-21
Age : 38
Location : kg. sg. pasu, raub & puncak alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  musliha mustapha on Tue Feb 10, 2009 12:01 pm

tanya datoK K,,dia yg paling latest juin facebook,,,alaa yani,ko search la kat yahoo ke yieha ke ggogle ke Facebook tuh,,pastu polow jek instruction,,sama la mcm frienster la tagged.com la,wayn laa...suma detail pun MASUK KE CIA punya database,nanti jgn tekejut la kalo visa nak gi UK ke US ke kena rejek,,ehehe,,,just a gentle reminder,internet ni alam maya.jgn letak@bubuh ur truth details....u maybe cannot handle the truth......... Arrow
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  najib on Tue Feb 10, 2009 8:20 pm

musliha mustapha wrote:...suma detail pun MASUK KE CIA punya database,nanti jgn tekejut la kalo visa nak gi UK ke US ke kena rejek,,ehehe,,,just a gentle reminder,internet ni alam maya.jgn letak@bubuh ur truth details....u maybe cannot handle the truth......... Arrow

aku setuju sgt gentle reminder mus pasai minimize info dlm internet tuh....tp rasanya as long as ko bukan 'somebody' cam angkasawan ke, ahli politik ke, pakar bedah terulung ke, ceo ke....maybe takde masalah sgt....

so bg aku bukan takleh nak reveal personal info kita tp mmg bersederhana tu lebih baik...mana tau one fine day kita ada rezeki jdik somebody... bounce cheers
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  fazrijohari on Fri Feb 13, 2009 1:27 am

a'km... betul tu...anyway aku kelas KRK dari form 1 ye.. sampai form4 msk LK pastu kejap pindah teknik kuantan.. klu banding 15 thn ngan 3 thn memang kejap la tu... ( ni utk mus je taw... geram nih.. Sad )

klu x salah apa nak takut.. bukan kita distribute illegal things pun.. ( anyway sometimes words could be the thing la kan )
tp rasanya diorang bukan paham sgt pun bahasa raub ni lol!

fazrijohari

Posts : 37
Join date : 2009-02-10
Age : 38
Location : pasir gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  musliha mustapha on Fri Feb 13, 2009 11:48 am

fazrijohari wrote:a'km... betul tu...anyway aku kelas KRK dari form 1 ye.. sampai form4 msk LK pastu kejap pindah teknik kuantan.. klu banding 15 thn ngan 3 thn memang kejap la tu... ( ni utk mus je taw... geram nih.. Sad )

klu x salah apa nak takut.. bukan kita distribute illegal things pun.. ( anyway sometimes words could be the thing la kan )
tp rasanya diorang bukan paham sgt pun bahasa raub ni lol!
......alamakkk bro,aku tak paham laa,,adess apa yg 3 apa yg 15 ?? anyhow u masih bujang kan,,i pun sama jugak,cuma anak je dah 2 ,,eekekekkekeke.....bukan masalah dlm blog ni atau any of our chatting details..its just our personal detail masa nak register blog or any such kind of internet account,,,kan tetiba ilang duit dlm akaun,haa br kecohhhh,,,skng ni zaman maju sgt dah,sumer pun org lain boleh acces pasai kita,so kita kena minimize kan la accesibility tu,,,just to share,dr system aku,kami buleh tengok,baca n dengar any sms,mms n even internet browsing from subscriber mobile phone,,ehehehehe... Suspect
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  normazura on Fri Feb 13, 2009 7:21 pm

musliha mustapha wrote:
fazrijohari wrote:a'km... betul tu...anyway aku kelas KRK dari form 1 ye.. sampai form4 msk LK pastu kejap pindah teknik kuantan.. klu banding 15 thn ngan 3 thn memang kejap la tu... ( ni utk mus je taw... geram nih.. Sad )

klu x salah apa nak takut.. bukan kita distribute illegal things pun.. ( anyway sometimes words could be the thing la kan )
tp rasanya diorang bukan paham sgt pun bahasa raub ni lol!
......alamakkk bro,aku tak paham laa,,adess apa yg 3 apa yg 15 ?? anyhow u masih bujang kan,,i pun sama jugak,cuma anak je dah 2 ,,eekekekkekeke.....bukan masalah dlm blog ni atau any of our chatting details..its just our personal detail masa nak register blog or any such kind of internet account,,,kan tetiba ilang duit dlm akaun,haa br kecohhhh,,,skng ni zaman maju sgt dah,sumer pun org lain boleh acces pasai kita,so kita kena minimize kan la accesibility tu,,,just to share,dr system aku,kami buleh tengok,baca n dengar any sms,mms n even internet browsing from subscriber mobile phone,,ehehehehe... Suspect

ko bior betuiii mus ..... habis la aku .... ko dah baca lah ye email@sms prono aku ..... auwwwwww Rolling Eyes
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  ayeesha on Sat Feb 14, 2009 7:19 am

Wahhhh....menarik nie mus. Bleh la mus bukak bisnes utk kitaorg check samada life partner masing2 ade pasang spare tyre ke idak......hehehe Cool Oooooo....patut la mus nie leh tahan dok brunei lelama & x risau sgt berjauhan dgn hubby dia.....ropa2nya dia bleh access sms laki dia anytime!!!! Suspect hahahaha......... Razz Ade wat ker??? silent

ayeesha
Admin

Posts : 147
Join date : 2008-12-28
Age : 38
Location : Cheras, KL

View user profile http://frenz.userboard.net

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  fazrijohari on Wed Feb 18, 2009 11:26 pm

o... itu mcm kalu... aku pun tau bende2 tu ble buat. In fact komputer kwn aku kat UTM pun kena hack ngan hacker sebab minah ni xnak layan mamat hacker ni.. siap leh amik gambar2 dlm pc minah ni lagi.. pergh.. bahaya tu..

fazrijohari

Posts : 37
Join date : 2009-02-10
Age : 38
Location : pasir gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mcm mana nak post gmbr?

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum