[b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

View previous topic View next topic Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  Dato' K on Fri Nov 20, 2009 3:49 pm

cliey wrote:tapi mus, ambank nyer lagi bagus..juz wat pelaburan (its a fixed deposit actually) tapi ko di cover insurance.kena gigit lebah pun dia cover.tapi ikt pakej lah. dia potong sket dari simpanan ko.
lagi 1, fixed deposit niew membolehkan ko kuarkan 30% duit simpanan ko bila2 masa ko terdesak. lebey2 takbley ekk......... cheers
tapi aku tarak masa nak kejaou tuew semuo. penat beb.
nak plak skrg musim ujan.anak kena ujan sket dah demam...
bgn kul 5.30am
antar anak kul 6.45am
keje kul 8am til 4.45pm
sampai umah ambik anak kul 6.30pm
mandi,masak kemas n main2 ngan anak....alamak! baru ingat, lum sempat cari customer...
if ada biz duk umah lipat surat ker, hape ker aku nak........lipat org pun bley....ade tak?? geek drunken

tu sbnrnya yg buat aku maleh nak join tu...takut x dpt bg komitmen...senin sampai jumaat/sabtu dah keje balik pun lewat..sabtu/ahad je lah time nak rilek2 n jalan2...maleh aaa nak gi carik2 org nih..keje yg fulltime ni pun dah ari2 jumpa org...tp tgk la guana nanti....

kesian ko ekkk..aku paham keadaan ko...sbb wife aku dulu pun gitu gak....takpelah..sedangkan korban lembu pun dpt pahala, apatah lg bkorban untuk anak...

Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 37
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  cliey on Fri Nov 20, 2009 4:03 pm

time kasih lah dato' kalo ko paham...tak sumer paham mcm ko. kalu tak aku tak jadi MJ...heheheh Suspect
cuma kdg2 mmg lah hot bila penat n mcm2 stress yg datang. tawakkal ajer lah... Rolling Eyes
aku buat apa yg aku mampu...biz DCL aku pun tuk diri sendiri. nak gerak n active kena tgu ank besar lah sket... flower

cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  farah on Fri Nov 20, 2009 10:54 pm

sebenarnya bisnes insurans ni bukannya mudah seperti yang korang bayangkan... sebelum join korang memang akan rasa bersemangat bila dengar kisah agent lain yang berjaya, tp bila dah join baru tau la betapa seksanya nak dpt customer...husband aku dulu pun join ambank gak...tp skrg dah stop coz makin susah nak cari customer...

farah

Posts : 21
Join date : 2009-10-12
Age : 37
Location : jerantut, pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  najib on Sat Nov 21, 2009 1:10 am

aku penah gak pikir nak buat insurance semua ni...tp cam korang jugak bab masa la yg lemah sket.

selalunya bila org ajak aku joint MLM pun takde masa la jawapan aku...confirm kena tiew balik...jawapan dorang masa tu kalau tak di cari smapai bila pun takde. papun, buat masa ni...aku keje ngn pnb je la dulu...alhamdulillah so far so good...mudah2an semuanya terus baik la...insyaallah. niat aku, kalau aku fokus kerja aku molek2...hasilnya berkat...insyaallah selamat...lagi baik dr aku keje macam2 nak cari duit. rezeki yg ada ni alhamdulillah la...asalkan kita bersederhana Laughing Laughing Laughing .

kwn sekolah aku engineer cam kamal jugak, dh dekat 2 thn gak kot...berenti keje buat insurans fulltime....aku rasa dia ok kot...kitaorg monitor jugak dia...oklah..not bad. parent budak practikal aku dulu pun ada jual insurans...dia kata mmg berbaloi baloi la...mak dia penah pregnant, beranak...setahun tak keje...tp komisen insurans tu bole cover expenses dia. so benda ni bg aku....boleh dipertimbangkan la....tp kalau berani kena fulltime la Shocked Shocked Shocked

wife aku pun buat part time public mutual...tp pas kawin, dia pun slow dh...aku rs dia tak sempat kot...aku pun x le tanya...cuma dia pernah kata dia nak berenti kerja nak buat full time...cemas jugak aku dibuatnya Laughing Laughing Laughing yelah, insyaallah aku boleh la cover hidup kami tp maybe aku takleh cater la semua style dia cam skrg ni. papun, kami benda tu dr masa ke masa kami masih bincang lagi....takde due date pun.

najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  cliey on Sat Nov 21, 2009 12:52 pm

mcm najib ckp lah.if uoll ikut strategi yg betul sure dapat tampung poket uoll... I love you
tapi, uoll pun kena bagi komitment mcm kejer yang len gak...arghh, merk tak larat nyehh........ drunken

cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  Dato' K on Tue Nov 24, 2009 1:54 pm

uishhhh, kalo gini gayenyer, harus lew merk tak jadik join bisness insurance ni, uolzssss....

Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 37
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  farah on Tue Nov 24, 2009 6:46 pm

elok la tu dato' oi... ko buat je la keje ko skrg... orang beli insurans ni bukan nye hari2...sekali je dia beli... baik ko jual nasi ke, coz hari2 org makan nasi...hikhikhik

farah

Posts : 21
Join date : 2009-10-12
Age : 37
Location : jerantut, pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  musliha mustapha on Wed Nov 25, 2009 7:45 pm

farah wrote:elok la tu dato' oi... ko buat je la keje ko skrg... orang beli insurans ni bukan nye hari2...sekali je dia beli... baik ko jual nasi ke, coz hari2 org makan nasi...hikhikhik
..Datok.,.takpun ko jual kondom,kena plak kat jln alor,situ konpom org guna kondom tiap2 ari dan juga bukan 1,maybe 2 3 4 atau pun lebih.,....wakakakaa.. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  najib on Thu Nov 26, 2009 10:59 am

farah wrote:elok la tu dato' oi... ko buat je la keje ko skrg... orang beli insurans ni bukan nye hari2...sekali je dia beli... baik ko jual nasi ke, coz hari2 org makan nasi...hikhikhik

ha ya...bagi aku bisness paling best business makan2...org m'sia ni maklum la....selagi celik mata asyik nak mencekik je kerjanya...macam kat area aku kat kinrara ni susah nak cari restoran melayu yg cozy sket...yelah kadang2 aku nak bwk family, kwn2 makan luar susahnya......jom kita bukak business makan2 Laughing Laughing Laughing

najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  cliey on Mon Nov 30, 2009 9:52 am

Jib,aku sokong ko bukak biz makan2...
mus ajak bukak spa. tapi aku mmg teringin nak bukak biz simple n best...
waffle...............wahahahahhaha tongue flower
layan biz, layan perut...gedobos lah akaq!

cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  musliha mustapha on Wed Dec 02, 2009 12:10 pm

cliey wrote:Jib,aku sokong ko bukak biz makan2...
mus ajak bukak spa. tapi aku mmg teringin nak bukak biz simple n best...
waffle...............wahahahahhaha tongue flower
layan biz, layan perut...gedobos lah akaq!
,,,aku suka SPA,,its a serenity n sanctuary for women ,,,best jek rasanya,,hahahhaa..anyway.,,looking forward for a new chances these days.keja ni tak reti2 abis la,,,aku dah sangap nak mmpus ni... Razz What a Face What a Face

musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  najib on Wed Dec 02, 2009 11:26 pm

ko pandai masak tak cliey? hehheh....aku ni makan tau la....camne aku nak bisnis mkn2....aku kena blaja dulu kot.

tul la mus...aku br start keje smlm pas cuti 12 hari....pg smlm baru nak duduk kena masuk meeting trus, pas tu keje punya la banyak smpai petang tadi dah exhausted...br 2 hari start keje...haiii...keje2 smpai mati x abis2...mlm ni pun aku dh start pikir esk apa nak buat kat opis...dah ada list dh dlm kepala....sabor je la Cool Cool

najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  cliey on Thu Dec 03, 2009 8:33 am

jib, best tol soklan ko....ada ko tanya aku pandai masak ke tak??wraghahahahahhaha........... Razz geek
berdekah2 aku gelak..tergolek dot...hehhehe
aku pandai sgt bab masak2 nie jib. ko nak suh aku masak aper?
maggi? masak air? spegetti?chicken chop? uiskhhh....somer merk pandai nyehhh!!!! drunken cheers

cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  musliha mustapha on Fri Dec 04, 2009 11:50 am

najib wrote:ko pandai masak tak cliey? hehheh....aku ni makan tau la....camne aku nak bisnis mkn2....aku kena blaja dulu kot.

tul la mus...aku br start keje smlm pas cuti 12 hari....pg smlm baru nak duduk kena masuk meeting trus, pas tu keje punya la banyak smpai petang tadi dah exhausted...br 2 hari start keje...haiii...keje2 smpai mati x abis2...mlm ni pun aku dh start pikir esk apa nak buat kat opis...dah ada list dh dlm kepala....sabor je la Cool Cool
,,aku pandai masak jib,tgk testimoni pd anak2 aku jek,cuma nya bisnes mknn ni renyah la,,kena bgn awal pagi,kena jg kebersihan,kalo mknn tak laku mana bleh carry forwad ke esok ari...hmmm..nak bisnes kat jln alor jek yg senng,tapinya berdosa la pulok,,ehehehe..aku lg sangap jib,,kalau tgh drive tu lalu je area takde coverage enpon dah terpikir,alamak ada netwk problem,nak surf internet dgn fon tak dapat alamak data netwk problem,call org tp dpt unreachable,switching problem,,,menci nyaaaa,,,uhuhuhuhuuuu...actually aku tgh build up 1 bisnes,doa kan aku bjaya yek kengkawan....cik li,ko masak air n ciken cop ? aku pikir je masak2 n dina main masak2,,,ekekekeke... cheers cheers cheers

musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  najib on Mon Dec 07, 2009 11:46 pm

hehhe...aku sj je la tanya cliey...mana tau ada rejki dtg umh ko bole makan2 Embarassed

bab masak ni lately aku try la jugak masak sekali skala tlg ira maklum la sejak berbini ni...brg dapur penuh so semangat la sket. aku terpikir jugak...family aku bole tahan gak bab masak memasak....slalu jugak la amik order...tp golongan muda belia cam aku..hehhe, anak2 sedara, even adik aku tau makan je...1 day bila generasi 'org tua' tu dah takde...takut hilang macam tu je rahsia masakan turun temurun melayu asli tu....

betul jugak mus...bukan senang nak bisness makan2 ni...smlm aku ada borak ngn akak aku, dia kerja tp br2 ni ada offer bisness makan2 ....cuma bukan stakat tokei...masak2 pun kena terlibat la...aku ingat dia nak resign n joint business tu...last2 dia ckp dia nak makan gaji je...x larat nak bisness ni...dia pun dh 40++....x larat nak pagi2 masak, beli brg etc....aku accept la dia punya alasan...

pasai keje tu kan mus...aku teringat 1 email...kisah anak dia tanya gaji mak dia brapa sehari n then nk byr gaji dia sehari tu so dorang bole spend time togethr....ayat last dia ada ckp...'kita keje bgai nak rak pun, sakit then mati...besok jugak company amik org lain ganti tempat kita' ...heheh...betul jugak kan....so kita berpada-pada jelah....g luck ye business ko tu...nnti share la ngn kitaorg rahsianya bila dh berjaya nnti

Cool Cool Cool Cool

najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  cliey on Tue Dec 08, 2009 9:13 am

ala, jib...ko jgn terasa plak. stakat ko nak datang umah, kalu aku tak masak pon, ko dapat makan jugak if aku hidangkan...paling senang, order jer kfc...huhuhu
aku tengah belajar masak lah niew..masak kek...tapi kek merk tak jadik!!uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. drunken geek

cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  musliha mustapha on Wed Dec 09, 2009 10:54 am

cliey wrote:ala, jib...ko jgn terasa plak. stakat ko nak datang umah, kalu aku tak masak pon, ko dapat makan jugak if aku hidangkan...paling senang, order jer kfc...huhuhu
aku tengah belajar masak lah niew..masak kek...tapi kek merk tak jadik!!uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. drunken geek
...apasal lak? kek ko tak jadi kek ke ? jd karberator RXZ ke kek tu dlm oven ??? wakakakaka....bukan tak jadik la weii,cuma tak sedap aje,,eekekekkee...Jib.part kebajikan anak2 mmg aku buat sedaya upaya,ada masa mmg aku yg mandikn doang n baca la ayat2 yg perlu,masak aku buat juga especially weeken.aku masak ikut selera aku n paksa doang makan juga,,yg pasti aku bersyukur pd Allah coz ank2 aku matang dr usia doang,maybe sebb kami ni pendatang yg halal di negara org..ehehhee..sayanggg sampaii kiamatttt......... I love you I love you I love you I love you

musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  cliey on Wed Dec 09, 2009 2:36 pm

sedap lah mus...rasa semua cukup...tapi lembik.huhuuhh
mana lah semua kambing2 sumer..tak mengembek dah skrg niew...
sherry...dato'...where r u??

cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  musliha mustapha on Thu Dec 10, 2009 1:16 pm

cliey wrote:sedap lah mus...rasa semua cukup...tapi lembik.huhuuhh
mana lah semua kambing2 sumer..tak mengembek dah skrg niew...
sherry...dato'...where r u??
,,tu la pasal,,sunyi sepis sungguh dah forum kita ni kan sejak Datok keje MRCB...cik li,,aku rasa ni sume MRCB punya pasal la ni,,eekkekee,,adakah sahril n zc telah memulakan operasi marketing mangkuk jamban sherrytake vintage tanpa kita....kerana bontot ku begitu bermakna,,,wakakkaaa.... Razz alien alien

musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  zckyra on Thu Dec 10, 2009 1:41 pm

aku pun renduww kat korang,, maklumlah tengah proses menilai bontot2 yang berkenaan utk siapan quality control nanti kan,,, waduh2.. banyaknye plan nk wat biznez,, mehla kita bersama berusaha mengeluarkan produk mangkok jamban keluaran 100% bumiputera,,, wakakakakakkakaaa Mad Mad

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  sahril sarudin on Thu Dec 10, 2009 5:04 pm

ermm..pada firasat aku plak kan..kekawan kita semua dok sibok mengira duit berkepok kepok dalam peti besi memasing..kisahnya dah nak hujung tahun ni..ada yang dapat 5 bulan bonus..6 bulan bonus..tu yang semua tak sempat nak berceloteh kat cini..

sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  najib on Thu Dec 10, 2009 11:20 pm

kira bonus apanya cliey....7 hari lagi (menghitung hari tu). masak kek tu kira dah advance dah cliey oii...tak lama lagi bole amik order la.

mus...bagus la ko ni...aku ingat nazri jauh ko jarang masak....tp yelah anak2 tgh membesar tu kena monitor gak kan menu dorang.

camne la si kamal tu nak berforum...selain keje baru dia pun dh start full time husband n daddy balik kan.... Razz Razz Razz selama ni forum ni la tmpt dia melampiaskan kegersangan dia .....(mati la aku kena serang ngn dato' pas ni..ampun dato') hahahah

najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  zckyra on Fri Dec 11, 2009 9:44 am

wallaaaa, memang banyak dapat bonus,, ribu2 taw,, nak lebih info sila rujuk website www.janganharaplawoi.com
wakakakkaaaa,, ekonomi kan meleset lagi aku punye lemak jew yg x meleset2 gak terasa nak makan kek n masakan ko plak jib, ko wat la makan2 kt umah ko masak kitaorg dtg makan mengabehkan nasi ko secara shirupuden ekekekekekekeeee,, so sahril, kegiatan photo shoot ko tergendala jap la ye, smentara nantikan dato' k menyesuaikan diri ala sumpah2 kat tempat keje baru, kalu die terer dalam seminggu dua dptlah cara nk tuang keje menggunakan komputer kompeni sebagai penggunaan peribadi bkn ambodi untk beliau terszebut,,, wakakakakkaa cyclops bounce monkey tongue

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  najib on Wed Dec 16, 2009 5:59 pm

zckyra wrote:wallaaaa, memang banyak dapat bonus,, ribu2 taw,, nak lebih info sila rujuk website www.janganharaplawoi.com
wakakakkaaaa,, ekonomi kan meleset lagi aku punye lemak jew yg x meleset2 gak terasa nak makan kek n masakan ko plak jib, ko wat la makan2 kt umah ko masak kitaorg dtg makan mengabehkan nasi ko secara shirupuden ekekekekekekeeee,, so sahril, kegiatan photo shoot ko tergendala jap la ye, smentara nantikan dato' k menyesuaikan diri ala sumpah2 kat tempat keje baru, kalu die terer dalam seminggu dua dptlah cara nk tuang keje menggunakan komputer kompeni sebagai penggunaan peribadi bkn ambodi untk beliau terszebut,,, wakakakakkaa cyclops bounce monkey tongue

takpela cik li...syukur je ngn rezeki yg tuhan bagi kan...duit kalau banyak pun bukan bawak mati.

insyaallah...aku takde la pandai buat event2 jemput org ramai2 dtg umh tp kalau korang nak dtg, pintu sentiasa terbuka cuma kena la set time nya.....jemput jgn x jemput Cool Cool

so sahril...ko gersang tak dgn 'kehilangan' dato' tu....hehhehe

najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: [b]Cliey @ Lina Aziz[/b]

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum