Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  yard dean on Thu Feb 05, 2009 10:57 pm

isk ape ha la pulak tread aku nih dah jadi medn air mata..hehe.. biasa la masa bebudak kita selalu buat mende yang kita pon tak suka bila dah tua nih.. yg penting belajar babe, jgn jd buduh sombing samapai dah mati, nnt jd antu sombong.. ape ape pon meniggalnya abah aku mengajar utk aku redha dan percaya sesungguhnya allah tu maha bijaksana, dia tahu yg terbaik utk hambanya..kita kene terima semua ketentuan dgn positif
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 38
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  ayeesha on Thu Feb 05, 2009 11:06 pm

yard dean wrote:
najib wrote:haaa....ye la tu....

kalau perbankan tu maksudnya aku jumpa ko time buat dip....coz pas tu aku buat kewangan lak

sori la nak tanya...ayah ko meninggal kenapa? sj nak bertukar citer la kalau x keberatan. ayah meninggal 1998...heart attack...time tu aku kat dungun lg...tgh study week....tulah saat paling menyedihkan dlm hidup aku...dah 10 thn ni pun...aku masih sedih lg huhuuuu
abah aku stroke.. since 1997.. quite sad la pasal last time aku bercakap ngan die tru tepon bgtau resul spm aku..pastu 2 hari die collapse, die x dapat cakap dgn baik sampai la hari meninggal 2001.. tp takpe la.. aku percaya semua nih yg terbaik tuk die..al fatihah

Hmmm....kita pon nk kongsi pengalaman gak. Mak kita meninggal tahun 1998....ha'ah sama tahun ngan arwah bapak najib. Nasib baik time tu kita baru cuti semester.....so mmg dpt blik kampung la. Utk pengetahuan korang, lepas ambik result spm dolu, kitaorg pindah dok kuala lipis (sbb ayh kena tukar kat sana).....so, kebetulan kita balik tu....mak kita kena dok hospital lipis. Sempat le berkampung gak kat hospital tu dkt sebulan jgk kot.....pe2 pon kita x de rase terkilan sbb kita sentiasa di sisi mak kita (cuti kan.....) dn kita telah melakukn sebaik mungkin utk wat dia selesa di saat2 akhirnya. Sebenarnya, doktor x dpt kesan penyakit yg dihidapi oleh mak kita tuh.....even doc pakar kat hospital tawakal pn confuse....so, utk x complicated kn matter.....diaorg tulis kanser tulang dlm death certificate tu. Tp, mengikut pengamatan famili kitaorg.....terdptnya unsur2 black magic di situ...sbb timbulnya pelbagai kejadian aneh serta perlakuan mencurigakn seseorg individu tu. Ape2 pon kitaorg redha dgn ketentuan Allah nie.....mgkin terdpt suatu hikmah di sebalik sesuatu ujian tu. Smoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh2 org yg telah pergi....dan memelihara iman org2 yg masih hidup di muka bumi ini. Aaaaminnnn...... Surprised

ayeesha
Admin

Posts : 147
Join date : 2008-12-28
Age : 38
Location : Cheras, KL

View user profile http://frenz.userboard.net

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  ayeesha on Thu Feb 05, 2009 11:08 pm

Sori la atie.....kita tambah 1 lg citer sedih kat sini. Crying or Very sad Pas ni kita citer benda2 happy lak yea.... Cool

ayeesha
Admin

Posts : 147
Join date : 2008-12-28
Age : 38
Location : Cheras, KL

View user profile http://frenz.userboard.net

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  yard dean on Thu Feb 05, 2009 11:15 pm

ayeesha wrote:

Hmmm....kita pon nk kongsi pengalaman gak. Mak kita meninggal tahun 1998....ha'ah sama tahun ngan arwah bapak najib. Nasib baik time tu kita baru cuti semester.....so mmg dpt blik kampung la. Utk pengetahuan korang, lepas ambik result spm dolu, kitaorg pindah dok kuala lipis (sbb ayh kena tukar kat sana).....so, kebetulan kita balik tu....mak kita kena dok hospital lipis. Sempat le berkampung gak kat hospital tu dkt sebulan jgk kot.....pe2 pon kita x de rase terkilan sbb kita sentiasa di sisi mak kita (cuti kan.....) dn kita telah melakukn sebaik mungkin utk wat dia selesa di saat2 akhirnya. Sebenarnya, doktor x dpt kesan penyakit yg dihidapi oleh mak kita tuh.....even doc pakar kat hospital tawakal pn confuse....so, utk x complicated kn matter.....diaorg tulis kanser tulang dlm death certificate tu. Tp, mengikut pengamatan famili kitaorg.....terdptnya unsur2 black magic di situ...sbb timbulnya pelbagai kejadian aneh serta perlakuan mencurigakn seseorg individu tu. Ape2 pon kitaorg redha dgn ketentuan Allah nie.....mgkin terdpt suatu hikmah di sebalik sesuatu ujian tu. Smoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh2 org yg telah pergi....dan memelihara iman org2 yg masih hidup di muka bumi ini. Aaaaminnnn...... Surprised
mmm.. terkejut gak ni.. tak sangka ramai gak dah yatim nih..percaya semua yg terbaik tuk semua.. aku mmg tak berkenan ngan org main black magic bagai nih..tp xpe tuhan maha adil..die tau ape yg menuggu tuk satu hari nnt..
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 38
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  yard dean on Thu Feb 05, 2009 11:19 pm

ayeesha wrote:Sori la atie.....kita tambah 1 lg citer sedih kat sini. Crying or Very sad Pas ni kita citer benda2 happy lak yea.... Cool
oke latu.. nak tau gak semua cerita.. perkembangan, pegecutan semua pihak hehe..
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 38
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  musliha mustapha on Fri Feb 06, 2009 2:24 pm

hiiiieessshhh aku laaaa,,org2 mcm ni aku nak bayar upah kat doang suh buat black magic kat bush ke, israel ke,,,aman dunia,,,aku blue magic aku teror, lembik pastu dia kerassss.........eehehheheeeee,,,,,just for all my friens.. Wink ... tongue
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  Dato' K on Sat Feb 07, 2009 10:02 am

aku rasa zura pun terror gak... Twisted Evil seme pun terror laaaahhhh...huhuhuh (boss, cicak, shila, gelinchak...jgn baca..gi naik tdo skrg..ayah ngan ibu nak tgk tv ni...)
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  musliha mustapha on Sat Feb 07, 2009 2:43 pm

kan anak2 kena didik dgn kasih sayang,,,meh nak tunjuk mama sayang abah mehhh...alamak lupa plak abah jauh,,,uwaaa...eehheheheee......anyhow,,kl cuti kan maulud nabi 9 mac,,,,aku nak balikk,,konponmmmm aku wat topik baru k....mukan datuK K... Suspect
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  najib on Tue Feb 10, 2009 9:15 pm

yard dean wrote:
ayeesha wrote:

Hmmm....kita pon nk kongsi pengalaman gak. Mak kita meninggal tahun 1998....ha'ah sama tahun ngan arwah bapak najib. Nasib baik time tu kita baru cuti semester.....so mmg dpt blik kampung la. Utk pengetahuan korang, lepas ambik result spm dolu, kitaorg pindah dok kuala lipis (sbb ayh kena tukar kat sana).....so, kebetulan kita balik tu....mak kita kena dok hospital lipis. Sempat le berkampung gak kat hospital tu dkt sebulan jgk kot.....pe2 pon kita x de rase terkilan sbb kita sentiasa di sisi mak kita (cuti kan.....) dn kita telah melakukn sebaik mungkin utk wat dia selesa di saat2 akhirnya. Sebenarnya, doktor x dpt kesan penyakit yg dihidapi oleh mak kita tuh.....even doc pakar kat hospital tawakal pn confuse....so, utk x complicated kn matter.....diaorg tulis kanser tulang dlm death certificate tu. Tp, mengikut pengamatan famili kitaorg.....terdptnya unsur2 black magic di situ...sbb timbulnya pelbagai kejadian aneh serta perlakuan mencurigakn seseorg individu tu. Ape2 pon kitaorg redha dgn ketentuan Allah nie.....mgkin terdpt suatu hikmah di sebalik sesuatu ujian tu. Smoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh2 org yg telah pergi....dan memelihara iman org2 yg masih hidup di muka bumi ini. Aaaaminnnn...... Surprised
mmm.. terkejut gak ni.. tak sangka ramai gak dah yatim nih..percaya semua yg terbaik tuk semua.. aku mmg tak berkenan ngan org main black magic bagai nih..tp xpe tuhan maha adil..die tau ape yg menuggu tuk satu hari nnt..

sori2...aku bukak blk citer2 sedih ni.

ayeesha...takziah. aku tau pasai mak ko tu even lost contact ngn ko time tu...x igt plak dr mana, maybe junior2 aku dulu yg sama ngn adik ko kot.

yati...baya kita ni mmg ramai yg dah takde org tua...maklumla kita pun dah nak masuk 3 series....so org tua kita2 ni confirm dah lanjut usia. tp aku prasan satu la...hayat org laki ni mmg pendek dr org pompuan....kwn2 aku ramai yg takde ayah drpd takde mak. kat umh sewa time kat s alam dulu, dlm 7 org, 5 takde ayah. kat kg aku pun 1st gen lelaki yg tinggal brapa kerat je, tu pun dah uzur so ramai sgt janda (geng mak aku la)...tanda akhir zaman.

cliey wrote:saper yg tak sayang mak pak....
kita semua sure syg.cuma kdg2 kasih sayang kita tak sampai ke diorang....
tak terluah sbb ego n mcm2 lagi... I love you
so, pada kengkawan yg dah xde mereka,sentiasa lah berdoa utk diorg kat sana... Wink
ada rezeki lebih, wat ar kenduri...sure mereka aman kat sana...INSYAALLAH...
bagi yang masih ada diorg, take time to treat them well....k
adios! I love you Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven flower

tul la cik li....bila usia dh makin meningkat ni, kasih syg pd org tua ni makin kuat plak...dulu bukan x syg tp mudah sgt ikut kata hati. Aku mmg tau camne kalau mak aku takde nnti...tp yg pasti masanya akan tiba jugak kan
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  shamshillah on Tue Feb 10, 2009 11:50 pm

zackzaidi wrote:
Dato' K wrote:
tulah...aku slalu pesan kat kwn2 yg masih ada mak ayah tu.....time dorang ada ni guna la time tu sebaik mungkin...aku tak penah rasa bestnya ada ayah till ayah aku dah takde....jahatnya aku...

ni mmg aku sokong 1000%...lagi satu, bila kite sendiri dah jadik mak n ayah, lagi la kita appreciate parents kita..baru la tpikir - susahnya dulu time mak n ayah jaga aku, sabarnya mak n ayah masa jaga aku...ye lah..aku skrg ni baru ade dua anak..dua2 pompuan..tp tu pun kekadang rasa cam nak demam chikugunya je melayan kerenah bebudak neh.. Very Happy

betul kate org.. ibu bleh jage anak yg ramai, tapi anak yg ramai xleh jage ibu yg seorg (time diorg dah tua).. harap2 tak terjadi pada driku.. aminnnnnnnn..... Like a Star @ heaven
p/s: arap2 korang doa2 kesihatan bapa ako.. now kat hospital raub, kena tahan wad coz semput susah bernafas plak.. minggu pas ako tido n jage dia kat IJN... Crying or Very sad

ye ke eddy..bapak ko dah sihat ke sekrg..aku doakan suma org tua kita yg masih ada ni sihat..aku pun harap mak ayah aku sihat n panjang umur...amin...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  musliha mustapha on Thu Feb 12, 2009 3:07 am

aminn aminn ya rabbil alaminnn,,,,sayang gila sama mak n abah,,,, Very Happy
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  zackzaidi on Tue Feb 24, 2009 4:44 pm

shamshillah wrote:
zackzaidi wrote:
Dato' K wrote:
tulah...aku slalu pesan kat kwn2 yg masih ada mak ayah tu.....time dorang ada ni guna la time tu sebaik mungkin...aku tak penah rasa bestnya ada ayah till ayah aku dah takde....jahatnya aku...

ni mmg aku sokong 1000%...lagi satu, bila kite sendiri dah jadik mak n ayah, lagi la kita appreciate parents kita..baru la tpikir - susahnya dulu time mak n ayah jaga aku, sabarnya mak n ayah masa jaga aku...ye lah..aku skrg ni baru ade dua anak..dua2 pompuan..tp tu pun kekadang rasa cam nak demam chikugunya je melayan kerenah bebudak neh.. Very Happy

betul kate org.. ibu bleh jage anak yg ramai, tapi anak yg ramai xleh jage ibu yg seorg (time diorg dah tua).. harap2 tak terjadi pada driku.. aminnnnnnnn..... Like a Star @ heaven
p/s: arap2 korang doa2 kesihatan bapa ako.. now kat hospital raub, kena tahan wad coz semput susah bernafas plak.. minggu pas ako tido n jage dia kat IJN... Crying or Very sad

ye ke eddy..bapak ko dah sihat ke sekrg..aku doakan suma org tua kita yg masih ada ni sihat..aku pun harap mak ayah aku sihat n panjang umur...amin...

syukur... my dad dah ok tapi xleh keje kuat dah... tapi ayah ako nie susah nak duk diam, ada je keje nak di wat.. arap2 dia sihat gak... minggu depan ako nak balik kg jap, ada koje skit.. heheheh

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  musliha mustapha on Tue Feb 24, 2009 5:32 pm

apa kata topik ati boss ni kita ubah pada kisah mak n bapak kita ?? eeehehhee,,mak aku dah 3 taun wat dialisis kat sepital raub,abah aku setia menghantar n menjemput bini dia tu,,,agak2 nya,kalo kita tua2 nanti,sakit lak tu,ada ke org nak bela kita ya ??...kena menabung gak ni utk reg rumah org tua2 yg baek punya,,ekekekee... Laughing
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  yard dean on Tue Feb 24, 2009 9:10 pm

musliha mustapha wrote:apa kata topik ati boss ni kita ubah pada kisah mak n bapak kita ?? eeehehhee,,mak aku dah 3 taun wat dialisis kat sepital raub,abah aku setia menghantar n menjemput bini dia tu,,,agak2 nya,kalo kita tua2 nanti,sakit lak tu,ada ke org nak bela kita ya ??...kena menabung gak ni utk reg rumah org tua2 yg baek punya,,ekekekee... Laughing

ubah la topik keman pon.. la.. aih mus yeke mak kau kene dialisis.. aduhai.. penat nye mendengar.. belum menanggunggu tu..byk la minum air barli org kata ubat tu..
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 38
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  sahril sarudin on Thu Mar 19, 2009 4:19 am

[center]ermm..adakah yang dok sebelah zack ittew big boss..? What a Face What a Face What a Face
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  musliha mustapha on Thu Mar 19, 2009 4:31 pm

yard dean wrote:
musliha mustapha wrote:apa kata topik ati boss ni kita ubah pada kisah mak n bapak kita ?? eeehehhee,,mak aku dah 3 taun wat dialisis kat sepital raub,abah aku setia menghantar n menjemput bini dia tu,,,agak2 nya,kalo kita tua2 nanti,sakit lak tu,ada ke org nak bela kita ya ??...kena menabung gak ni utk reg rumah org tua2 yg baek punya,,ekekekee... Laughing

ubah la topik keman pon.. la.. aih mus yeke mak kau kene dialisis.. aduhai.. penat nye mendengar.. belum menanggunggu tu..byk la minum air barli org kata ubat tu..
..FYI ,org yg hemodialisis tak boleh minum air banyak2 sebab doang tak kencing..kidney dah takde so urin takde la jugak....lagi ko nak suh mak aku minum air bali ke ti ??,,if air banyak dlm badan,it can goes to lung n heart,jadila lemas di daratan...... What a Face What a Face
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  Dato' K on Thu Mar 19, 2009 5:01 pm

musliha mustapha wrote:
yard dean wrote:
musliha mustapha wrote:apa kata topik ati boss ni kita ubah pada kisah mak n bapak kita ?? eeehehhee,,mak aku dah 3 taun wat dialisis kat sepital raub,abah aku setia menghantar n menjemput bini dia tu,,,agak2 nya,kalo kita tua2 nanti,sakit lak tu,ada ke org nak bela kita ya ??...kena menabung gak ni utk reg rumah org tua2 yg baek punya,,ekekekee... Laughing

ubah la topik keman pon.. la.. aih mus yeke mak kau kene dialisis.. aduhai.. penat nye mendengar.. belum menanggunggu tu..byk la minum air barli org kata ubat tu..
..FYI ,org yg hemodialisis tak boleh minum air banyak2 sebab doang tak kencing..kidney dah takde so urin takde la jugak....lagi ko nak suh mak aku minum air bali ke ti ??,,if air banyak dlm badan,it can goes to lung n heart,jadila lemas di daratan...... What a Face What a Face

bile aku baca posting nih, taktau la nak gelak ke, nak naik hangin ke...ko nih ati, yoyo oo je suh mak si mus tu minum air barli..ngapa tak suh je minum air cincau or ice blended coklat???...air barli tu kalo ko demam panas ke, br la elok diminum..
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  najib on Thu Mar 19, 2009 5:15 pm

ooo...mak ko tak sihat rupanya ye mus....nnti aku story kat mak aku
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  yard dean on Thu Mar 19, 2009 9:45 pm

Dato' K wrote:
musliha mustapha wrote:
yard dean wrote:
musliha mustapha wrote:apa kata topik ati boss ni kita ubah pada kisah mak n bapak kita ?? eeehehhee,,mak aku dah 3 taun wat dialisis kat sepital raub,abah aku setia menghantar n menjemput bini dia tu,,,agak2 nya,kalo kita tua2 nanti,sakit lak tu,ada ke org nak bela kita ya ??...kena menabung gak ni utk reg rumah org tua2 yg baek punya,,ekekekee... Laughing

ubah la topik keman pon.. la.. aih mus yeke mak kau kene dialisis.. aduhai.. penat nye mendengar.. belum menanggunggu tu..byk la minum air barli org kata ubat tu..
..FYI ,org yg hemodialisis tak boleh minum air banyak2 sebab doang tak kencing..kidney dah takde so urin takde la jugak....lagi ko nak suh mak aku minum air bali ke ti ??,,if air banyak dlm badan,it can goes to lung n heart,jadila lemas di daratan...... What a Face What a Face

bile aku baca posting nih, taktau la nak gelak ke, nak naik hangin ke...ko nih ati, yoyo oo je suh mak si mus tu minum air barli..ngapa tak suh je minum air cincau or ice blended coklat???...air barli tu kalo ko demam panas ke, br la elok diminum..
betulla..org cakap air barley ubat skit pinggang.. tp kot ye pon minum macam unta padang fasir memamang la azab.. tp ntah la aku pon tak tau nak bagi pendapat camne..tawakal je la kot..
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 38
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  musliha mustapha on Thu Mar 19, 2009 10:36 pm

eheheeh takpe takpe,,info gak tu kan ,,cegah lebih baik dr gugurkan kandungan,ehh silap2,,wakaka saja2 bg silap....anyhow,thanks for the concern,siang td mak aku dah selamat operate remove gangren @ jari kaki dia yg no 2,,the best ever reason utk bos aku release cuti aku tapi aku nak beli mc je,,ahaksss..... clown
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  yard dean on Thu Mar 19, 2009 10:51 pm

musliha mustapha wrote:eheheeh takpe takpe,,info gak tu kan ,,cegah lebih baik dr gugurkan kandungan,ehh silap2,,wakaka saja2 bg silap....anyhow,thanks for the concern,siang td mak aku dah selamat operate remove gangren @ jari kaki dia yg no 2,,the best ever reason utk bos aku release cuti aku tapi aku nak beli mc je,,ahaksss..... clown
aku rasa dah sampai la masa kau amek maid ke ape ke.. jaga sikit kan mak kau, ye la.. penat die tu, sape nak mask lagi, abis makan luar bukan bagus sgt.. aku bukan ape mus.. mak kau pon macam mak aku gak..tp mak aku tua la, anyway take care
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 38
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Norhayati Rudin aka Atie aka Boss

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum