ZackZaidi @ Edy Da Great

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  zackzaidi on Wed Feb 11, 2009 3:56 pm

Alo geng… nama aku seperti korang sedia maklum ABDUL ZAIDI BIN ABDULLAH, nama samaran mcm2.. zaidi, Edy, Mr.Zack, Stocq, mat din, rugbydin.. kalau geng sek. Ren. or menengah panggil aku zaidi or edy tapi kat UPM lor bru ako dpt nama yg pelbagai.. mengikut kesesuai masa.. huahahahaha… Laughing Now ako keje kat UPM di Pusat Pembangunan Maklumat & Komunikasi (iDEC), Dlu dipanggil Pusat Komputer UPM.. Keje macai2 jer… Pen. Peng. Teknologi Maklumat.. Penetap di Rumah Felo Blok Delima, Kolej Keenam.. tahun depan aku cam nak berambus keluar dari Kolej jor.. dah penat layan kerenah pelajar2 nie… target aku nak beri sepenuh masa terluang ako utk bakal wife ako n parents ako yg dah berumur.. (betul kate org2 dlu, Duit cari byk mane pun pasti akan berkurang, tapi kasih sayang disemai pasti akan bertambah dan bertambah).
Tahun 1998 spai 1999 ako amik DISCO di UPM n keje skejap2 di macam2 company, memandangkan jiwa ako time tue masih nak belajar, jadi ako further studi amik BaSCo di UPM dari ujung thn 2000 spai 2003… tahun 2003 ako dah start keje part time kat Taman Warisan Putrajaya n pas bih trus ako keje sane sementara tggu peluang pekerjaan lain. Maybe rezeki ako, tup2, ako diberi peluang keje di UPM sebagai Pegawai Teknologi Maklumat (Kontrak) di Fakulti BioTech UPM dari ujung 2004 spai tgh tahun 2008..
Maybe org ckp, tak berkembang blaja kat situ n keje pun kat situ jer… tapi ako tak kisah.. bagi ako, nie rezeki Allah bagi kat ako.. kalau ayat sopannyer (suke ati ako lor… bukan korang bayar gaji ako.. ada menyusahkan mak bapak tiri sebelah 3, 4 pupu korang… huhuhuh) kalau difikir2kan, bagus gak life di sini, tpt kat sini tenang, x perlu meredah kesesakan jalanraya time gie n blik keje.. n yg bestnyer, pas subuh, sempat topup tido blik bef siap2 gie keje.. perjalanan tpt keje Cuma 4 minit dari umah.. Yang lagi best, walaupun ako tau ako dah masuk setengah usia ( biasa lelaki sekarang meninggal dunia umur 60++ thn), Jiwa ako tetap muda coz ako dikelilingi oleh pelajar2 yg muda… idea2 pun bernas n mengembangkan akal fikiran… sunny

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

yela tu

Post  fazrijohari on Wed Feb 11, 2009 5:00 pm

mesti ramai awek keliling pinggang la ni... perghhhhh sian la kat awek2 tu pirat

fazrijohari

Posts : 37
Join date : 2009-02-10
Age : 38
Location : pasir gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  musliha mustapha on Wed Feb 11, 2009 5:07 pm

haaaa kann kann,,dulu taip nak bg envirnmnt sihat la,eductn utk anak2 la,,,,poooodahhhhhh,,,,, pirat
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  shamshillah on Wed Feb 11, 2009 9:59 pm

fazrijohari wrote:mesti ramai awek keliling pinggang la ni... perghhhhh sian la kat awek2 tu pirat

hah..fazri..bila nak bukak topic aok pulok...eddy disco tu apa...computer science ker??

ko kenal member aku hartima talib..dia peg IT faculti engine...masa wat master aku selalu lepak kat ofis dia ngan member2 lain, wat assignment n discussion sampai pg...sem lps aku part-time tutor kat fsktm...kelas mlm..x penah lak tersermpak ngan ko...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  musliha mustapha on Wed Feb 11, 2009 10:42 pm

kan dia dikelilingi aweks2,,takat2 mcm ko nih dia wat mcm transparen jek shilla,,ekekekekee..ya ampunn...shilla sayang nak kirim pape ke dr bunai ? eehehehe... Surprised
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  shamshillah on Wed Feb 11, 2009 11:04 pm

musliha mustapha wrote:kan dia dikelilingi aweks2,,takat2 mcm ko nih dia wat mcm transparen jek shilla,,ekekekekee..ya ampunn...shilla sayang nak kirim pape ke dr bunai ? eehehehe... Surprised

mus apa yg best kat brunei...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  zackzaidi on Thu Feb 12, 2009 8:17 am

musliha mustapha wrote:haaaa kann kann,,dulu taip nak bg envirnmnt sihat la,eductn utk anak2 la,,,,poooodahhhhhh,,,,, pirat

dei... ako masih bujang... B.U.J.A.N.G... jadi xdolor anak layiee... pasni maybe akan terjadi pe yg ako kate kat ko tue.. niat ako, ada rezeki pas kawin lame skit, ako nak further study Master plak n PhD (yuran pengajian utk staf UPM sendri murah maaa).. time tue maybe envt. dia mempengaruhi anak2 ako.. huhuhu

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  zackzaidi on Thu Feb 12, 2009 8:46 am

shamshillah wrote:
fazrijohari wrote:mesti ramai awek keliling pinggang la ni... perghhhhh sian la kat awek2 tu pirat

hah..fazri..bila nak bukak topic aok pulok...eddy disco tu apa...computer science ker??

ko kenal member aku hartima talib..dia peg IT faculti engine...masa wat master aku selalu lepak kat ofis dia ngan member2 lain, wat assignment n discussion sampai pg...sem lps aku part-time tutor kat fsktm...kelas mlm..x penah lak tersermpak ngan ko...

Fazri: bro.. ako bukan kaki merosakkan anak bangsa sendri lor... kalau ako niat gitu.. time blaja dlu lagi ako dah wat, xpayah time keje2 nie.. n satu gie.. takan nak tabur pasir dlm periuk nasi sendri.. cam nabil ckp tue "Lu pikirla sendri..."
ehhh... ko pun cabi skit ek... ko paling ketara coz ko kurus keding dlu.. hahahaha

Shilla: wooo.. dia.. confirm ako kenal... dlu satu jawatan ngan ako dlu... bahagian teknikal pemilihanraya upm selalu jumpa.. n dia felo kolej gak, kalau x silap kolej KPZ kot... ko wat kelas mlm, ako jarang kuar mlm nie shila, mlm ako lebih suke duk umah tgk astro n spai lor astro tgk ako plak.. hahahah Wink

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  Syuhardy@boy on Thu Feb 12, 2009 10:08 am

hahahaha....Edy edy..aku ingt ko ni mmg suka dok asrama kot..dari aku kenal ko smpi ler sekarang ko still duduk kt dorm ekkk....maybe ko dh terbiasa suruh junior junior ko basuh baju ko kot..tu yg ko x nak pindah umah tu...sebab klu ko pindah umah lain..ko kena basuh baju, kemas katil ngan iron baju sendiri...tapi klu ko duduk kat dorm ko leh suruh junior junior tu buatkan..dlm erti kata lain ko bg training kt dorang sumer tu la.....heheheheh
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  zackzaidi on Thu Feb 12, 2009 3:35 pm

Syuhardy@boy wrote:hahahaha....Edy edy..aku ingt ko ni mmg suka dok asrama kot..dari aku kenal ko smpi ler sekarang ko still duduk kt dorm ekkk....maybe ko dh terbiasa suruh junior junior ko basuh baju ko kot..tu yg ko x nak pindah umah tu...sebab klu ko pindah umah lain..ko kena basuh baju, kemas katil ngan iron baju sendiri...tapi klu ko duduk kat dorm ko leh suruh junior junior tu buatkan..dlm erti kata lain ko bg training kt dorang sumer tu la.....heheheheh

alo brooo... ako bukan duk dorm cam student yg ako pantau lor... ako duk ala2 apartment.. ada 2 bilik tido, 1 bilik air, 1 ruang dapur utk masak, n ruang tamu .... ako basuh baju sendri.. mesin basuh ada free... letak jer n tggu kering.. kemas umah n iron baju semua sendri lor... takat baju tue ako iron baju keje 3 4 jam bru siap... utk 2 minggu lebihnyer... pastu tggu dipakai jer... huhuh.. jadi felo nie ala2 warden asrama gak tapi keje dia lebih kepada pemantau n nasihat utk setiap program student.. cam bru2 nie ako jadi pegawai pemantau utk XPDC gunung brincang.. panjat gak lor.. kalau rezeki kor, time diorang wat program ke oversea, ko bleh follow skali dengan x bayaran..

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  najib on Fri Feb 13, 2009 12:08 am

eh...kat upm student dok dorm ke? bukan kat uni bilik ke (beza ngn dorm, bilik dok 2 org or max pun 4 je). sajala nak tau..
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  ayeesha on Sat Feb 14, 2009 10:03 am

zackzaidi wrote:... huhuh.. jadi felo nie ala2 warden asrama gak tapi keje dia lebih kepada pemantau n nasihat utk setiap program student.. cam bru2 nie ako jadi pegawai pemantau utk XPDC gunung brincang.. panjat gak lor.. kalau rezeki kor, time diorang wat program ke oversea, ko bleh follow skali dengan x bayaran..
Fellowship of the ring ker, edy?? (utk sape2 yg x phm,.....sila rujuk citer Lord of the Ring...minit ke-56) hahahaha Razz Gi gunung tu....dah kena, jungle-trekking pon....dah kena, cincin kawen pon (x tau ler dia bawak merata gak ke)....dah kena. Razz Cuma.....x pasti si edy ni musnahkn ke idak cincin tuh.....hehehe What a Face Arap2...x ler.

ayeesha
Admin

Posts : 147
Join date : 2008-12-28
Age : 37
Location : Cheras, KL

View user profile http://frenz.userboard.net

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  Dato' K on Sat Feb 14, 2009 10:46 am

mamat nih, kejap2 ayat cam tok guru nik aziz, kejap2 ayat cam syaitonirrojim...huhuhu..gurau2....

ari tu mmg nak calling2 ko kat PD, tp byk program la pulak, bro..main go-kart pun dah nak masuk setengah ari...bapak la best nye..wei, bebila kite buat family day kat eagle ranch ke...heheheh..
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  zackzaidi on Sat Feb 14, 2009 7:05 pm

ayeesha wrote:Fellowship of the ring ker, edy?? (utk sape2 yg x phm,.....sila rujuk citer Lord of the Ring...minit ke-56) hahahaha Razz Gi gunung tu....dah kena, jungle-trekking pon....dah kena, cincin kawen pon (x tau ler dia bawak merata gak ke)....dah kena. Razz Cuma.....x pasti si edy ni musnahkn ke idak cincin tuh.....hehehe What a Face Arap2...x ler.

ayeshaaa: dah kena? xpaham2... Razz
cincin ako xbeli la kot pasni.. nak beli gelang jer... lagi advance gelang kaki.. time batal air sembahyang pakai gelang kaki emas kat isteri.. hahahaha... pebarang cincin nie...

kamal: ok gak tue... tapi kena set masa bebtul lor.. xbest gak, planning tapi xdpt gie..

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  fazrijohari on Sat Feb 14, 2009 7:11 pm

pekata ko minta ngan dia payung emas... perghhhh... untung badan.. (Klu mampu and ble adil) ada berani? Laughing

fazrijohari

Posts : 37
Join date : 2009-02-10
Age : 38
Location : pasir gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  zackzaidi on Sat Feb 14, 2009 7:22 pm

fazrijohari wrote:pekata ko minta ngan dia payung emas... perghhhh... untung badan.. (Klu mampu and ble adil) ada berani? Laughing

pebarang bro... kita idup kena wasatiah (kesederhanaan).. tang gelang tue ako bli coz dia dah ada cincin.. emas2 nie dunia sgt, tapi kekadang tue kite sebagai lelaki kena pandai mengambil atinya gak (ikut kemampuan)... ko bleh la kot... dgr cite emas kat tpt komurah.. huhuhuh

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  fazrijohari on Sun Feb 15, 2009 1:28 am

zackzaidi wrote:
fazrijohari wrote:pekata ko minta ngan dia payung emas... perghhhh... untung badan.. (Klu mampu and ble adil) ada berani? Laughing

pebarang bro... kita idup kena wasatiah (kesederhanaan).. tang gelang tue ako bli coz dia dah ada cincin.. emas2 nie dunia sgt, tapi kekadang tue kite sebagai lelaki kena pandai mengambil atinya gak (ikut kemampuan)... ko bleh la kot... dgr cite emas kat tpt komurah.. huhuhuh

eh... mana ko tau ni... tokey emas dah pecah tembelang plak... hehehe.. ko ni slow la,, payung emas tu bukan emas yg betul la... aku pinjat tiang ko panjat dinding da...

anyway aku ucap tahniah ko nt nak majlis jgn x bgtau aku ye... klu xde aral aku sampai
InsyaAllah...

fazrijohari

Posts : 37
Join date : 2009-02-10
Age : 38
Location : pasir gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  Syuhardy@boy on Mon Feb 16, 2009 2:35 pm

hehehe..ko bg apa pn kt tunang ko x kesah la edy..janji ikatan tu sah..hahahaha....tgk mcm aku haaaa.....time tunang dulu senang giler..kaum kerabat dia mintak beer 2 crate...tu jer....
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  shamshillah on Mon Feb 16, 2009 3:35 pm

Syuhardy@boy wrote:hehehe..ko bg apa pn kt tunang ko x kesah la edy..janji ikatan tu sah..hahahaha....tgk mcm aku haaaa.....time tunang dulu senang giler..kaum kerabat dia mintak beer 2 crate...tu jer....

diamond ke tuh.....

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  Syuhardy@boy on Mon Feb 16, 2009 4:25 pm

bukan diamond....tapi beer.....sedara wife saya nie still beragama Kristian....wife saya je yg convert masuk islam
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  Dato' K on Mon Feb 16, 2009 4:41 pm

Syuhardy@boy wrote:bukan diamond....tapi beer.....sedara wife saya nie still beragama Kristian....wife saya je yg convert masuk islam

nasib baik ko cakap - beer, bo..kalo ko cakap - XO ke, martini ke, confirm shilla ingat cincin platinum..kahkahkah.. Twisted Evil
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  musliha mustapha on Mon Feb 16, 2009 5:45 pm

shamshillah wrote:
Syuhardy@boy wrote:hehehe..ko bg apa pn kt tunang ko x kesah la edy..janji ikatan tu sah..hahahaha....tgk mcm aku haaaa.....time tunang dulu senang giler..kaum kerabat dia mintak beer 2 crate...tu jer....

diamond ke tuh.....
..........wakakakaaaa sapa kata lecturer pandai ?? ekekekeke,,,,crate n carat tu lain la shilla,,,rindu kat kecomelan shilla,, Razz
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  anizawati ahmad mansor on Mon Feb 16, 2009 7:27 pm

musliha mustapha wrote:
shamshillah wrote:
Syuhardy@boy wrote:hehehe..ko bg apa pn kt tunang ko x kesah la edy..janji ikatan tu sah..hahahaha....tgk mcm aku haaaa.....time tunang dulu senang giler..kaum kerabat dia mintak beer 2 crate...tu jer....

diamond ke tuh.....
..........wakakakaaaa sapa kata lecturer pandai ?? ekekekeke,,,,crate n carat tu lain la shilla,,,rindu kat kecomelan shilla,, Razz
nak tumpang gelak..... What a Face Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
avatar
anizawati ahmad mansor

Posts : 70
Join date : 2009-02-15
Age : 38
Location : Tg Malim, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  musliha mustapha on Tue Feb 17, 2009 5:45 am

Dato' K wrote:
Syuhardy@boy wrote:bukan diamond....tapi beer.....sedara wife saya nie still beragama Kristian....wife saya je yg convert masuk islam

nasib baik ko cakap - beer, bo..kalo ko cakap - XO ke, martini ke, confirm shilla ingat cincin platinum..kahkahkah.. Twisted Evil
.........kalo taip jack daniel mesti dia kata american idol punya winner,,,ekekekeke.... lol!
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  Syuhardy@boy on Tue Feb 17, 2009 10:03 am

musliha mustapha wrote:
Dato' K wrote:
Syuhardy@boy wrote:bukan diamond....tapi beer.....sedara wife saya nie still beragama Kristian....wife saya je yg convert masuk islam

nasib baik ko cakap - beer, bo..kalo ko cakap - XO ke, martini ke, confirm shilla ingat cincin platinum..kahkahkah.. Twisted Evil
.........kalo taip jack daniel mesti dia kata american idol punya winner,,,ekekekeke.... lol!

aduyaaaiiiii...jack danieal tu musti dia ingat pelakon jack black yg jd hero kunfu panda tu.....hehehehe
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: ZackZaidi @ Edy Da Great

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum