DCL or Direct Selling

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

DCL or Direct Selling

Post  cliey on Wed May 06, 2009 4:47 pm

Salam...
Wat kengkawan sumer, aku suke sgt nak rekmen kita sama2 join DCL or do direct selling...
Wat masa nie, aku nampak DCL adalah company yg established...
testimoni adalah dedi aku sendiri...alhamdulillah, dedi aku dah sihat.
last dedi aku gi emergency kt spital raub sama ngan tarikh arwah mak mus meninggal.
sepatutnya aku gi jumpa mus kat spital lepas shilla col,tapi d sebab kan ada bby, aku gi jumpa mus ari ahad selepas itieww... queen

product nie bgus untuk daddy boy, dato' K n mus...org len pun bgs jgk...untuk yg nak cantekk luar n dalam, untuk yg ada prob darah tinggi n kencing manis....kencing berdiri mcm daddy boy pon buleh...product yg hangat di pasaran adalah BIDADARI (for isteri2) n kpd suami2, beli lah untuk isteri anda if nak rasai hasil nyer! pirat

untuk keahlian adalah RM50 ajer seumur hidup...if kita kengkawan masuk, kita leh wat jaringan MLM group KRK jer...insyaallah menguntungkan....

hubungilah aku di no 013-3786909. rendeer

p/s: mari lah kita sama2 berjaya!! flower
avatar
cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  musliha mustapha on Wed May 06, 2009 6:34 pm

hmm,,aku tak berapa nampak hasil n correlation testimoni ko tu cikli,abah ko masuk emergency ke resultnya lepas consume DCL produk tu ??.. Question Exclamation abah ko consume then mak aku meninggal ke ?? tok pahe kawe nih,,,,,,haa part utk isteri tu aku nih part time isteri la cikli,,kang aku makan produk tu kaang,berkeinginan lebih tinggi dan kerap nanti cemana pulak ??? haaa,,,eekekekekeke... Razz Razz
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  cliey on Thu May 07, 2009 10:10 am

maksud aku yg kot tak paham sgt tu begini...
sebelum menggunakan produk DCL, ayah aku sokmo kena gi spital...kdg2 kena gi emergency bila dia sakit. ayah aku pucat, kurus n hampir2 pengsan di sebab kan kencing manis dan darah tgi yg tgi......
selepas menggunakan product DCL, alhamdulillah...dia ok.dah sihat, dah gemuk n dah takde mslh mcm dlu...
masih penin?? scratch
avatar
cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  shamshillah on Thu May 14, 2009 11:50 am

dcl nih yg jual red guara cafe kan..anyway gud luck to you...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  cliey on Mon May 18, 2009 9:56 am

Thanks shilla....
mmg skrg aku kena cari side income lah.byk plan tuk anak2 skrg nie.tak leh harap kat gaji tetap jer... Rolling Eyes
skrg tgh pk nak wat mini meeting tuk DCL kat krau..tgu time org gaji n send flyers to them..
if sapa2 nak ajak aku join biz part time, aku on jer... Laughing
tapi yg jujur n halal jer ekk....huhuu.... Twisted Evil Twisted Evil
avatar
cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  musliha mustapha on Mon May 18, 2009 11:41 am

hmm,,halal n jujur ni lambat la nak kaya,,,wakakakakaaa.....elok la cik li,aku pun maleh dah duduk jejauh ni,nak balik duduk raub wat apa2 yg patut,tp aku lom jumpa lg yg patut ittew,jd skang ni aku buat la apa yg tak sepatutnya aku buat,,wakakakakaa...last week aku beli la sabun eumora tu nak ngetest powernya...tp masalahnya kulit aku yg dah lawa ni payah nak nampak beza nya tu,,ekekekee... flower flower flower
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  sahril sarudin on Wed May 20, 2009 2:23 am

musliha mustapha wrote:hmm,,halal n jujur ni lambat la nak kaya,,,wakakakakaaa.....elok la cik li,aku pun maleh dah duduk jejauh ni,nak balik duduk raub wat apa2 yg patut,tp aku lom jumpa lg yg patut ittew,jd skang ni aku buat la apa yg tak sepatutnya aku buat,,wakakakakaa...last week aku beli la sabun eumora tu nak ngetest powernya...tp masalahnya kulit aku yg dah lawa ni payah nak nampak beza nya tu,,ekekekee... flower flower flower

aku nak mintak maap ler byk2 kat ko mus..sbb kalau apa yang ko tulis jew..aku kurang ngerti dan harus mintak ko perjelasi dgn lebih mendalam..ni aku nak tanya sket jer..kulit ko yang bahagian mana yang susah sangat nak nampak kan perubahannya ittew?ntah2 selulit kot mus..wikikikiki..
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 38
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  cliey on Wed May 20, 2009 1:37 pm

hahhaah...caya lah ko sherry....awww...
ko upload lah gambo ko sherry...windu ar kat ko itieww...
geek
aku pasti ko pon byk biz kan sherry?? elephant
tok ketua kampung pamah kulat ajak wat biz partner. lom ada detail proposal.
if ada org yg sgup wat biz KRKrian, sure canteekkk....kita biz, kita beli, n kita untung gitiewww..... drunken geek
avatar
cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  Dato' K on Wed May 20, 2009 2:39 pm

cliey wrote:hahhaah...caya lah ko sherry....awww...
ko upload lah gambo ko sherry...windu ar kat ko itieww...
geek
aku pasti ko pon byk biz kan sherry?? elephant
tok ketua kampung pamah kulat ajak wat biz partner. lom ada detail proposal.
if ada org yg sgup wat biz KRKrian, sure canteekkk....kita biz, kita beli, n kita untung gitiewww..... drunken geek

cakap pasal direct selling nih, mgu lepas tgh kitorang balik dr satu kedai menatang (saja layan anak aku yg suka ngat kucing..gi tengok je lah..mampuih aku nak beli..kucing sekor paling murah 2 ribu...elok beli manusia..huhuhu) wife aku ajak pulak singgah kat kedai avon - katanya nak beli apa menda nama ntah (yg lekat kat tudung tu)..macam biasa sambil cik puan besar pilih barang, aku n d gang pun duduk tercongok la kat kedai tu...nak nengok catalog pun bosan, seme stock gambar lipstik, perfume n pompuan pakai bra n spender je...alih2 wife aku kata dia dah jadik dealer avon!! pelik sungguh aku minah tu...x penah2 kata nak join pun..maybe dia kesian kat aku kena carik rezeki sampai ke johor kot..anyhow, sesapa nak join n bg tips on how to excel dlm business nih, amatlah di alu2kan..aku pun skrg tgh carik keje baru kat kl..bosan la duk JB..silap2 ngan aku2 sekali jadik dealer avon nanti....
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 39
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  musliha mustapha on Thu May 21, 2009 11:19 am

waahh,,bagus2,,kawan2 aku suma nak jd enterpreuner..betui ke ejaan aku ittew...aku mmg nak jd pengusaha,tapi pengusaha barang makanan halal,,,skang ni sumber makanan byk yg meragukan..kita plak bg makan anak2 kita,bila yg haram ni jd darah daging,ittew yg membuatkan hati jadi hitam @ gelap @ mendung..cabaran pertama,aku otw gi lipis tgk kawan aku bela kambing n ayam n pokok2,skalik aku lom sampei,aku udah eksiden,,ehehehe,cobaaannn....pada aku la,,komitmen n modal is the most important factor selain dr fear factor..bak kata ati da boss,nak bela ikan keli ditepi bibir..pd aku,agro ni bagus,disamping dpt faedah,ibadah juga tu mnjadi pengeluar makanan,dan buleh aku makan sendirik kal tak laku,,(sambil mmbayangkan datok K makan lipstik yg tak laku ))),ehehhe,,, Twisted Evil Twisted Evil lol!

apapun,,usaha n tawakal..moga kawan2 aku berjaya dunia akhirat... cheers
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  cliey on Fri May 22, 2009 10:48 am

bercerita pasal modal, mmg sah2 lah kite sume kena kuar modal itteww...
hmm, mcm projek algriculture mmg bgs..if sesama kita beli 2-3 ekor kambing sorang, letak kat sape2, pun bagus jgk! if nak akikah kan anak2 sok, dah leh guna.... Wink
mmg layan lah if wat biz..aku nie teringin nak bukak kedai aiskrim kat raub itteww..selalu kan kedai cina ajer.skrg aku lum ada masa nak pk n wat proposal...at least kena gak sedia rm 10k...
hmm...layan biz dcl dulu lah...biz nie ok lah. so kepada kengkawan nak join tea party dcl, meh lah join...
flower flower flower flower
Location: Krau 1
Tarikh: 24/5/2009
Masa: Lepas Asar (5pm)
flower flower flower flower
untuk dato' K, biz avon mmg org dah taw. so, juz ambik katalog n tanya org lah..if biz DCL, aku wat flyers n anto umah ke umah...wat date ngan stokis aku n nanti org datang arr.....
afro
so, sesapa yg ada ilmu lagi best, kongsi2kan lah ngan kami nie...mana taw leh jadi jutawan....hehheheh geek scratch king
avatar
cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  anizawati ahmad mansor on Sat May 30, 2009 2:36 pm

jom ramai2 keluar modal buat bis kambing.... buat kat raub.... tp sebelum kambing, kena la pelihara ayam dulu.... jom kwn2.... kena buat meeting elok2 ni... pastu kita harap la pd member antara kita yg sanggup dok raub... cik lie ke... mus ke... susah sama susah, senang sama rasa....
avatar
anizawati ahmad mansor

Posts : 70
Join date : 2009-02-15
Age : 39
Location : Tg Malim, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  anizawati ahmad mansor on Sat May 30, 2009 3:13 pm

untuk info kwn2.... kita tak boleh terlalu mengharapkan gaji yg sedia ada kita dapat setiap bulan.... bohong la kalau kwn2 kata, gaji anda cukup menampung segala perbelanjaan. mkn pakai anak2( kdg2 teringin nk bw anak mkn yg sedap2 setiap hari), hulur duit kat kg, byr rumah (tak kan la nk bg anak2 dan pasangan dok umah sewa je), bayar kereta,( kereta pula mesti teringin nk pakai yg hebat), insurans anak2, mainan anak2.... fuh... cukup ke.. belum lagi susu n pampers setiap bulan..tp sebagai org Islam, kita tetap yakin, rezeki sentiasa ada. tp tanpa usaha kita, rezeki tak dtg bergolek.... usaha tetap kena usaha kwn2....
walaupun saya sebagai guru, dan hsbnd adalah pensyarah, gaji kami berdua mmg la lebih dr cukup.... tp kami juga berkeinginan ingin hidup mewah, nk bg anak2 hidup lebih selesa dr apa yg kita dapat sebelum ni,.... kami juga tak tidur lena mencapai target kami untuk mempunyai segalanya sebelum umur mencecah 35thn...
untuk pengetahuan kwn2, saya suka mencari peluang perniagaan.... sebagai perempuan, saya suka buat bisnes kecil2an shj.... sbb saya memikirkan masa n tgjwab... ikan masin, asam jawa pun saya jual d sekolah... bila kerajaan menggalakkan memakai pakaian batik setiap khamis di sekolah, saya terus dptkan modal menjual sutera.... mmg sgt lumayan... begitu juga dgn pinggan mangkuk... thn lepas, musim perayaan, keuntungan sy mencecah RM10000 semata2 menjual pinggan mangkuk di sekolah2....
perasaan malu mmg ada pada setiap manusia... tp sy dh biasa dgn bisnes mcm ni... apatah lagi org tua saya mmg org bisness... prinsip saya, asal lepas saya p facial muka setiap bulan pun dh kira memadai.... lepas beli pampers anak... sekurang2nya gaji kita dlm bank berbaki la juga setiap bulan....
Alhamdulillah, hsbd pun bg support apa yg sy buat... mana taknya, meringankan beban dia juga.... dia juga buat bisnes sket2....
yg pasti...DISIPLINkan diri anda untuk mencapai target yg anda impikan...

saya tabik la pd kwn2 yg ada sifat ingin berbisness ni... teruskan usaha anda... cik lie, wife kamal... dh tentu dlm islam pun ada kata, 9/10 dr punca rezeki kita adalah dtgnya dr berniaga... so, teruskanlah niat kwn2 tu....
tp ingat ye kwn2, bukan senang nk jadi senang..... bila jatuh, anggap la ujian yg dtg dari Allah...
saje nk share dgn kwn2.... cik lie, teruskan usaha... sabun tu, potong kecik2, kasi kwn2 guna dulu... baru promote....
sebelum saya stop.... saya nk ajak kwn2 jual frozen food... like karipap, pau, mutabak..... jual kat office pun dh kira ok... setakat nk isi minyak p keje tu,.. kira dh boleh lepas tu.... nampak untung sket... disiplin tu kena ada... pasti menguntungkan..........insyaAllah.... salam semua..... majukan diri kita untuk anak2 akan dtg....
avatar
anizawati ahmad mansor

Posts : 70
Join date : 2009-02-15
Age : 39
Location : Tg Malim, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  musliha mustapha on Mon Jun 01, 2009 6:30 pm

ore kelate meme meniago sokmo222....eehheheee cheers cheers
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  cliey on Tue Jun 02, 2009 5:07 pm

wah...caya lah ani. ajar lah cara2 nak niaga nie...
dapat untung rm10000???wah.... affraid afro cheers
avatar
cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  musliha mustapha on Wed Jun 03, 2009 12:38 pm

cliey wrote:wah...caya lah ani. ajar lah cara2 nak niaga nie...
dapat untung rm10000???wah.... affraid afro cheers
...sabar cik li,,,manada benda yg mudah dlm dunia ni,ko nampak 10k tu kemain tebeliak bijik mata,,ani punya usaha penat lelah tu cuma dia aje yg tau betapa susahnya nak dpt 10k tu ( pd aku la )..aku selalu meniaga masa keja celcom dulu,setakat masuk taabai amik barang seludup 2 3 lori,jd hobi masa lapang aku woo,,ehehehee..masa nak kutip bayaran kemai la seksa,jenuh tanya dealer2 ni suma ngelak,masa amik barang janji mcm2 baeekk punya,,,,hmmmm..bila nak jd petani moden ni aku ni,menci dah nak ngadap system n teknologi nihhhhh...... bounce bounce bounce No
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  cliey on Wed Jun 03, 2009 2:22 pm

hahhaha.... geek drunken
idok leh terkeluor bijik mate komeh nie.... geek
cuma seronot nyer dpt untung cenggitieww.............. afro
anyway, ani pls contact cliey utk frozen food. aku interested nak wat biz tue..cuma aku mau ketahuan di mana aku nak ambik stock....pls call my no 013-3786909!!!
flower flower flower flower
avatar
cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  Syuhardy@boy on Wed Jun 03, 2009 4:19 pm

Dulu aku ada gak citer citer nk business lintah....tapi x terjadi lak sebab TEKUN dh susah nk dpt loan.....tapi aku still ada simpan citer citer gak nk bukak business nie....al maklum laa.....makan gaji ni x cukup ...nk kena cari duit sampingan....montot aku pun dh tak tonggek mcm dulu....dh susah nk cari client...nk buat business kambing tanah lak takde...so mcm mana nie....nk buat direct selling malas lak nk cari client....heheheheh
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 39
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  anizawati ahmad mansor on Wed Jun 03, 2009 10:15 pm

wei kwn2.... ani ada tanah kat gali.... tp tak tau la sesuai ke tak utk menternak kambing... ayah kata ok je... jauh dr umah org... tak kacau org... so... kalau la ngkorang semua setuju, pls lantik sorang utk buat proposal n kita discuss la.... saya suka kalau cik li yg uruskan... lg pun dia xde kerja tetap.... dulu... hafizul ada rancang nk ternak ayam under ayamas...tp tak tau la knp dia stop.... then dia buka dobi... lama gak tak contact mamat sorang ni...
pasal frozen food tu.... member amik dr kelantan..member yg deal kan... kalau betul2 cik li nak bisness tu... nanti sy discuss dgn member tu... dan ani akan kasi nombor dia... setakat ni, ani amik untung pun sket je frozen food tu, tp lepas la kalau nk beli pampers anak
mus... betul kata ko... bukan senang nk jd senang..... 3bln sebelum hari raya, aku jual pinggan mangkuk. aku deal dgn ckgu2 sekolah, boleh bayar 3x... sebelum raya, aku dpt la semuanya... aku jual pinggan mangkuk giacomo, akojaya... yg ada catalog... member order atas katalog la... setiap minggu aku turun kl amik barang... mmg la untung... masuk ahli... dpt la diskaun... pastu ada lg less sempena raya, beli 2 percuma 1... jual tetap harga katalog... masa tu aku mmg gile jual...termasuk la hsbnd aku.. lepas raya, ada gak org order, tp x la sehebat time raya.
tp thn ni, aku rasa pinggan aku dh tak jalan... sbb ada tawaran yg lagi hebat... pinggan mangkuk brand correl pula... boleh bayar 10x.... lagi la depa suka... ni bisness member aku... aku pun join beli.....huhuuhuh....
setakat hari ni, frozen food aku ada jual lg... member2 aku suka mkn murtabak. mutabak di raja , famous di kelantan.. yg aku tahu, kalau kat kl, murtabak ni mencecah rm35... besar mutabak ni...tp aku jual dlm rm18... modal dlm RM10 sebiji kot...
hsbnd aku pulak jual sport wear brand nike...amik kat kilang johor.... hsbnd lecturer sains sukan... so, market dia student sains sukan la .....
aku setuju sgt kalau cik li nk jual frozen food... nanti aku tanyakan ek....
mus.... balik la raub urus kambing ..... aku dh pasang impian nk berbisness dgn hangpa semua... aku pun nk kaya gak...hahahah!!!!! jd usahawan.... itu target aku!!!! sbb aku yakin, kita boleh....
dan aku rasa, bab makanan ni... semua org atas dunia ni memerlukan makanan, so makanan mmg x akan putus la market nya.....itu pendapat aku yg tak berasas....hehehe...
mari la kita sama2 pikirkan apa yg terbaik utk masa depan anak2 kita....
avatar
anizawati ahmad mansor

Posts : 70
Join date : 2009-02-15
Age : 39
Location : Tg Malim, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  cliey on Thu Jun 04, 2009 12:52 pm

sian aku bila ani kata takde keje tetap... Neutral
ade keje, swasta lah beb....hehehhehe tongue pirat
if nak aku jaga susah lah beb.aku sowang2.if kita pawah lagi bagus bab2 kambing or lembu nie....
dan skrg aku tgh survey biz waffle. modal lbh kuang RM5000++ jer...dah ada org nak tolong n leh bg info lg...here u are!!! geek

PROFIT MARGIN FOR MALAYSIA MARKET

Kaya-Balls

* Costing per Drum based on 8 pcs eggs: RM20..00
* Selling Menu Price : RM2.50 per 10 pcs
* Total Sales on the Above : RM52.50 per drum
* Approx. Profit per Drum : RM32.50 (162%)

Waffle-Cakes

* Costing per Drum based on 10 pcs eggs: RM23..00
* Selling Menu Price : RM2.50 per pc
* Total Sales on the Above : RM95.00 per drum (38 pcs)
* Approx. Profit per Drum : RM72.00 (313%)

Corn-in-Cup

* Costing per Cup: RM1.35 (inclusive of cup, lid, spoon, planta, salt, corn)
* Selling Menu Price : RM2.50 per cup
* Approx. Profit per Cup : RM1.15 (85%)

Soft-Serve Ice-Cream

* Costing per Cone: RM0.53 (inclusive of ingredients, ice-cream cone, paper cone)
* Selling Menu Price : RM1.00 per cup
* Approx. Profit per Cone : RM0.47 (88%)

Ice-Cream

* Costing per Cone: RM1.23
(inclusive of ice-cream, peanut, chocolate, ice-cream cone, paper cone)
* Selling Menu Price : RM4.00 per 2 scoops
* Approx. Profit per Cone : RM2.77 per 2 scoops (225%)

Cold Drinks

* Costing per Cup: RM0.66 (inclusive of drinks, ice-cubes, paper cup, lid, straw)
* Selling Menu Price : RM2.00 per cup
* Approx. Profit per Cup : RM1.34 (203%)

My Tako

* Costing per Box: RM1.90 (inclusive of ingredients, paper box)
* Selling Menu Price : RM3.90 per box
* Approx. Profit per Box : RM2.00 (105%)

ada minat? scratch

pasal frozen food, bgtaw cepat2 k...aku nak beli n jual umah ke umah jer...kat kilang lagi...pergghhhhh....... afro flower
avatar
cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  Dato' K on Thu Jun 04, 2009 2:01 pm

syabas kawan2ku..respek la korang...

aku ni kalo ikut ati (hati, bukan ati rudin), mmg nak benti keje..aku minat bela menatang cam kambing or lembu n bukak restoren..macam restoren tu, aku rasa aku ada byk idea, tp bila pikir modal...huuuuu...kena tangguh dulu la...

anyhow, cakap pasal frozen food ni, aku ada member yg supply sate frozen dr kelantan...tanya mus mesti dia tau la sbb femes gak kat sana..n kalao ikut tekak aku, mmg sedap..so, cikli n geng, ko try tanya kat area2 korg tuh, kalo ade pmintaan tinggi, aku leh tlg arrange order in bulk..leh dapat harga murah sikit..dia jual seratus cucuk satu pek..kalo beli satu pek, aku rasa rega dia dalam rm50..kalo beli byk, confim dpt diskaun nye...aku tukang arrange shipment, korang in charge marketing la....amacam??
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 39
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  Syuhardy@boy on Thu Jun 04, 2009 3:27 pm

mal kalau seratus cucuk tu rm50 ..beerti satu cucuk tu Rm0.50....manyak tinggi kos tu....klu nk jual Rm0.60 secucuk pun x leh nk cover kos produksi lagi tu...minyak, sewa tapak ngan arang punya kos x leh cover tu
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 39
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  cliey on Thu Jun 04, 2009 4:23 pm

aku setuju ngan daddy boy...tak pulang modal ar beb...if kita nak wat kenduri leh ar beli....
scratch
hmmmm..... drunken scratch
avatar
cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  musliha mustapha on Thu Jun 04, 2009 4:48 pm

hhhmmmm,,suma org nak senang n untung banyak kan,,aku dah agak dah dlm ati ( hati bukan ati rudin )...payah geng kalo buat bisnes2 kongsi2 ni,,hati manusia @ ati rudin bukan sama setiap masa,,,masa susah tak smestinya sma2 susah,masa senang semua nak senang sekali dan berkali2,,,,aku minta maap n ampun,kalo aku nak bisnes,aku nak wat soang2,,kawan2 nak jd distributer boleh la...bukan apa,,alangkan keluarga boleh putus sedara beb pasal duit,inikan plak kengkawan2...insyallah tgk la 3 4 tahun lg aku balik permanently ke raub ( kalo nazri bg la )..aku nak gi kursus bukan kurus yekk,,,then harap sgt dpt wat ibadah mmbekalkan sumber makanan kpd masyarakat bangsa dan negara malaysiaa,,,takbirrrr,,,,ehehehe jauh lak menyasauuu.. sunny sunny cheers lol!
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  anizawati ahmad mansor on Fri Jun 05, 2009 12:48 am

aku setuju apa mus ckp... tp hati kena bersih... percaya satu sama lain....setakat ni aku ada syer juga bisnes dgn kwn, tp aku ni jenis sempoi, malas nk berkira.... kdg2 aku pk susah payah dia juga, dan dia pun kena pk susah payah aku juga.......... dan kami kenal lama, ckp kena terang...
pasal frozen ffod tu pun, aku amik atas org... kalau kamal boleh tolong cik li tu pasal frozen food, lagi bagus...
seketul standard la kalau rm0.50.. mmg mcm tu... nama pun frozen food... boleh di makan bila2 masa... no komen...nanti kita sambung lagi..
cik li, sorry aku bukan kata ko takde kerja tetap.... sorry ek... maksud aku, ko bukan keje gomen. anytime boleh berhenti kot...tp syg nk berhenti kalau dh dpt kerja bagus ni... aku rasa, aku bakal melompat kerja kot... malas nk jd cikgu dah... nk tunggu abis master ni sket je lg... kwn2 tlg la doakan kejayaan aku skali ek... aku bukan nak kaya, aku nk senang je... nk kasi anak2 happy..............
avatar
anizawati ahmad mansor

Posts : 70
Join date : 2009-02-15
Age : 39
Location : Tg Malim, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum