DCL or Direct Selling

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  cliey on Fri Jun 05, 2009 10:03 am

salam all.... Very Happy
mmg byk pro n cons bila nak wat share2 nie...tu sbb if nak pelihara binatang nie, kita pawah kat org jer...mcm mus dah ada "MEMBELA" sok, kita tumpang ar letak kambing kita...pastu ada lah procedure psl pawah2 nie... tongue
if mus tak bagi ltk kt dia, kita blasah ajer lah....heheh geek
apa yg aku pk skrg, bukan nak share ke hape.if u org minat nak biz, aku bg jalan..pasal waffle, org cina jer yg byk buat. if kowang minat, modal pon tak byk... elephant afro setiap bln leh cecah RM10k wat biz waffle kt TF bentong tau!
yang pasti,aku cari info tuk diri sendiri n untuk kowang jgk. flower farao
pasal frozen food, aku ada contax.no hal lah...[b]SELAGI ADA IMPIAN,SURE ADA JALAN
avatar
cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  Syuhardy@boy on Fri Jun 05, 2009 10:23 am

Hahaha..aku sekarang ni pun tgh dok 'membela' satu aset gak...aset tu ialah anak aku si Mikhail tu....hehehehehe....letih la menjaga dia ni..mengalahkan menjaga satu kandang kambing....aduyaiiiii.... Mad
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  musliha mustapha on Fri Jun 05, 2009 12:25 pm

Syuhardy@boy wrote:Hahaha..aku sekarang ni pun tgh dok 'membela' satu aset gak...aset tu ialah anak aku si Mikhail tu....hehehehehe....letih la menjaga dia ni..mengalahkan menjaga satu kandang kambing....aduyaiiiii.... Mad
...yessszaa,,aku ada bela 2,spesis anak millenium jugak ni bro..pehhh itulah syorgaa itulah neraka..... tongue tongue pirat ......best kan,,citer mcm2 hebat punya nak bisness,tp bila nak oNn pojek ni belum tawuu...masalah aku tanah abah aku kat raub tu suma byk nama n portion anak beranak adik beradik atuk belatuk dlm geran,,,maknanya aku kena beli tanah sendrik dulu aa,,,huhuhuuu,,kena keja SWASTA ni la jugak lg nampaknya 5 6 taun lagik,,ehehehe.... What a Face What a Face
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  Dato' K on Fri Jun 05, 2009 4:09 pm

anizawati ahmad mansor wrote:aku setuju apa mus ckp... tp hati kena bersih... percaya satu sama lain....setakat ni aku ada syer juga bisnes dgn kwn, tp aku ni jenis sempoi, malas nk berkira.... kdg2 aku pk susah payah dia juga, dan dia pun kena pk susah payah aku juga.......... dan kami kenal lama, ckp kena terang...
pasal frozen ffod tu pun, aku amik atas org... kalau kamal boleh tolong cik li tu pasal frozen food, lagi bagus...
seketul standard la kalau rm0.50.. mmg mcm tu... nama pun frozen food... boleh di makan bila2 masa... no komen...nanti kita sambung lagi..
cik li, sorry aku bukan kata ko takde kerja tetap.... sorry ek... maksud aku, ko bukan keje gomen. anytime boleh berhenti kot...tp syg nk berhenti kalau dh dpt kerja bagus ni... aku rasa, aku bakal melompat kerja kot... malas nk jd cikgu dah... nk tunggu abis master ni sket je lg... kwn2 tlg la doakan kejayaan aku skali ek... aku bukan nak kaya, aku nk senang je... nk kasi anak2 happy..............

masa aku baca statement si ani pasal - 'takde keje tetap', n baca pulak statement cikli yg sedih dikatakan 'takde keje tetap', tobat aku gelak sorang2 kat dalam opis...mmg lawak la korang bdua nih...pastu bila aku terkenang pulak yg aku ni pun keje swasta, dr gelak terus aku jadik sedih....kahkahkah....

satey frozen tu bak kata si ani, mmg standard la rega dia gitu..bukan utk jual on d spot kat pasor malamke...biasa kat sana, org borong bila time kenduri or ada function2...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  cliey on Fri Jun 05, 2009 4:19 pm

geek drunken[/b]POYO JER DATO' K NIE!!! [b]
avatar
cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  musliha mustapha on Fri Jun 05, 2009 6:38 pm

eheh datok,,,tepuk dada tanya poket....poket swasta lagi tebal ke poket keja gomen lg tebal,,ekekekekkeee...ajal maut jodoh pertemuan suma kuasa Allah..pd aku takde bezanya samada kerja kerajaan atau swasta atau kerja sendiri.hidup ni kalo asek senang jek,tak syok juga,,sama mcm main.asek dapat mainnn jek ,bosan juga kan..waakakkakaaa.yg penting kita berusaha,akan ada la rezeki nya nanti...apa yg penting? kerjaaasamaa...wonderpettt... afro afro flower flower
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  anizawati ahmad mansor on Tue Jun 09, 2009 10:47 am

Dato' K wrote:
anizawati ahmad mansor wrote:aku setuju apa mus ckp... tp hati kena bersih... percaya satu sama lain....setakat ni aku ada syer juga bisnes dgn kwn, tp aku ni jenis sempoi, malas nk berkira.... kdg2 aku pk susah payah dia juga, dan dia pun kena pk susah payah aku juga.......... dan kami kenal lama, ckp kena terang...
pasal frozen ffod tu pun, aku amik atas org... kalau kamal boleh tolong cik li tu pasal frozen food, lagi bagus...
seketul standard la kalau rm0.50.. mmg mcm tu... nama pun frozen food... boleh di makan bila2 masa... no komen...nanti kita sambung lagi..
cik li, sorry aku bukan kata ko takde kerja tetap.... sorry ek... maksud aku, ko bukan keje gomen. anytime boleh berhenti kot...tp syg nk berhenti kalau dh dpt kerja bagus ni... aku rasa, aku bakal melompat kerja kot... malas nk jd cikgu dah... nk tunggu abis master ni sket je lg... kwn2 tlg la doakan kejayaan aku skali ek... aku bukan nak kaya, aku nk senang je... nk kasi anak2 happy..............

masa aku baca statement si ani pasal - 'takde keje tetap', n baca pulak statement cikli yg sedih dikatakan 'takde keje tetap', tobat aku gelak sorang2 kat dalam opis...mmg lawak la korang bdua nih...pastu bila aku terkenang pulak yg aku ni pun keje swasta, dr gelak terus aku jadik sedih....kahkahkah....

satey frozen tu bak kata si ani, mmg standard la rega dia gitu..bukan utk jual on d spot kat pasor malamke...biasa kat sana, org borong bila time kenduri or ada function2...
kan dh kena dgn dato k...huhuh
avatar
anizawati ahmad mansor

Posts : 70
Join date : 2009-02-15
Age : 38
Location : Tg Malim, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  anizawati ahmad mansor on Tue Jun 09, 2009 10:49 am

susah juga kalau nk share bisnes ni.... aku share dgn laki aku je la.... bounce
avatar
anizawati ahmad mansor

Posts : 70
Join date : 2009-02-15
Age : 38
Location : Tg Malim, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  cliey on Wed Jun 10, 2009 3:28 pm

ala ani....nak share bkn susah mana...cuma kena cari ilmu n betul2 taw dlu if betul2 nak share nie.. pirat bila dah ada semua tue, sure ada jalan...
drunken tongue
avatar
cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  musliha mustapha on Fri Jun 12, 2009 3:35 pm

cliey wrote:ala ani....nak share bkn susah mana...cuma kena cari ilmu n betul2 taw dlu if betul2 nak share nie.. pirat bila dah ada semua tue, sure ada jalan...
drunken tongue
............haaaahh memang ada,jalan cheroh,jalan bukit koman,jalan tras,jalan gali tengah ,gali hilir ,gali keliling sumaa cukup..ekekekkeeee cheers cheers cheers
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  anizawati ahmad mansor on Sat Jun 13, 2009 5:32 pm

musliha mustapha wrote:
cliey wrote:ala ani....nak share bkn susah mana...cuma kena cari ilmu n betul2 taw dlu if betul2 nak share nie.. pirat bila dah ada semua tue, sure ada jalan...
drunken tongue
............haaaahh memang ada,jalan cheroh,jalan bukit koman,jalan tras,jalan gali tengah ,gali hilir ,gali keliling sumaa cukup..ekekekkeeee cheers cheers cheers
wei... jalan tang tiong ada x kat raub tu???? mcm penah dgr je.....
avatar
anizawati ahmad mansor

Posts : 70
Join date : 2009-02-15
Age : 38
Location : Tg Malim, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  musliha mustapha on Mon Jun 15, 2009 5:38 pm

anizawati ahmad mansor wrote:
musliha mustapha wrote:
cliey wrote:ala ani....nak share bkn susah mana...cuma kena cari ilmu n betul2 taw dlu if betul2 nak share nie.. pirat bila dah ada semua tue, sure ada jalan...
drunken tongue
............haaaahh memang ada,jalan cheroh,jalan bukit koman,jalan tras,jalan gali tengah ,gali hilir ,gali keliling sumaa cukup..ekekekkeeee cheers cheers cheers
wei... jalan tang tiong ada x kat raub tu???? mcm penah dgr je.....
ada ada,,jalan tu hala ke aktif supermaket kan ? dulu jaya supermket,,masa aku kecik2 dulu rasa mcm itu yg terbest skalik supermaket.. afro afro afro
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  normazura on Mon Jun 15, 2009 9:51 pm

musliha mustapha wrote:
anizawati ahmad mansor wrote:
musliha mustapha wrote:
cliey wrote:ala ani....nak share bkn susah mana...cuma kena cari ilmu n betul2 taw dlu if betul2 nak share nie.. pirat bila dah ada semua tue, sure ada jalan...
drunken tongue
............haaaahh memang ada,jalan cheroh,jalan bukit koman,jalan tras,jalan gali tengah ,gali hilir ,gali keliling sumaa cukup..ekekekkeeee cheers cheers cheers
wei... jalan tang tiong ada x kat raub tu???? mcm penah dgr je.....
ada ada,,jalan tu hala ke aktif supermaket kan ? dulu jaya supermket,,masa aku kecik2 dulu rasa mcm itu yg terbest skalik supermaket.. afro afro afro

mmg best la time tu ekk , makan eskrem sambil naik mainan kat depan jaya tuh
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  anizawati ahmad mansor on Mon Jun 15, 2009 10:35 pm

normazura wrote:
musliha mustapha wrote:
anizawati ahmad mansor wrote:
musliha mustapha wrote:
cliey wrote:ala ani....nak share bkn susah mana...cuma kena cari ilmu n betul2 taw dlu if betul2 nak share nie.. pirat bila dah ada semua tue, sure ada jalan...
drunken tongue
............haaaahh memang ada,jalan cheroh,jalan bukit koman,jalan tras,jalan gali tengah ,gali hilir ,gali keliling sumaa cukup..ekekekkeeee cheers cheers cheers
wei... jalan tang tiong ada x kat raub tu???? mcm penah dgr je.....
ada ada,,jalan tu hala ke aktif supermaket kan ? dulu jaya supermket,,masa aku kecik2 dulu rasa mcm itu yg terbest skalik supermaket.. afro afro afro

mmg best la time tu ekk , makan eskrem sambil naik mainan kat depan jaya tuh
Laughing Laughing Laughing ha a.... supermarket tu je la yg glamer pun.....
avatar
anizawati ahmad mansor

Posts : 70
Join date : 2009-02-15
Age : 38
Location : Tg Malim, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  musliha mustapha on Wed Jun 17, 2009 4:57 pm

keaadaan masa tu beza sgt dgn skang ni kan....yet..believe it or not..kat brunei ni masih ada supermaket2 afro mcm tu ( merujuk pd situasi thn 80 an ),,ada mainan bubuh 50sen n goyang2 ( mcm zura mention tu ),kat balkoni tu ada jual pop corn n eskrem,jual waffle,,ada mesin yg letak 20sen pastu pusing2 kuar buah telur dlm tu ada menan,mesin tikam nombor...wakakakakaaa what a memory... Razz Razz
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  anizawati ahmad mansor on Wed Jun 17, 2009 9:46 pm

musliha mustapha wrote:keaadaan masa tu beza sgt dgn skang ni kan....yet..believe it or not..kat brunei ni masih ada supermaket2 afro mcm tu ( merujuk pd situasi thn 80 an ),,ada mainan bubuh 50sen n goyang2 ( mcm zura mention tu ),kat balkoni tu ada jual pop corn n eskrem,jual waffle,,ada mesin yg letak 20sen pastu pusing2 kuar buah telur dlm tu ada menan,mesin tikam nombor...wakakakakaaa what a memory... Razz Razz
itu la keje aku bw anak aku naik 'binatang' tu kat depan pasaraya kat tg malim ni ha... anak aku panggil benda tu "popo"... letak dia atas superman tu... dia pun dh pandai masuk kan duit 50sen tu sendiri... then goyang la atas bawah atas bawah.... bila berhenti je, dia masuk kan lg... kalau x kena gaya, nk naik 'binatang' lain pula.... setiap kali main, mesti habis rm2.... jln nk ke pasaraya yg ada game tu pun dia dh hafal.... aku pun, sebagai ibu, berdiri la kat tepi 'binatang' tu sambil tgk dia senyum je naik benda tu.... itu lah aku sebagai IBU....huhuhu.....
avatar
anizawati ahmad mansor

Posts : 70
Join date : 2009-02-15
Age : 38
Location : Tg Malim, perak

View user profile

Back to top Go down

H1N1

Post  cliey on Sat Aug 15, 2009 10:08 am

Salam all....
banyak gler aku baca celoteh ngkorang...mcm2 ada... sunny
disebabkan aku pon tak taw nak "mencelah" ittew, maka aku post balik pasal product DCL.
sambil2 kita borak, kita pun kena aware pasal virus H1N1...kat bentong dah ada sorang mati and kat raub pun sama.cuma kesahihan itu mungkin tidak dipaparkan untuk pengetahuan semua. So, aku memang takut kes nie sbb kebanyakan yang menjadi mangsa adalah org2 yang mmg mempunyai masalah kesihatan dan kanak2.
kanak2 yang ada asma mcm anak aku (aiman) kena sangat2 diperhatikan tentang kesihatan dia.
If apa jgk amalan yang org bagi untuk menyembuhkan anak2 sure aku ikut. Neutral
beberapa minggu sudah, aku ambil 1 mgu cuti d sebabkan anak aku demam panas. bila kita lap air, badan dia jd sejuk, mengigil dan biru pada kaki n tangan. dah g hospital raub, klinik....tapi takde perubahan..s aku yg jaga ank sorg2, hubby jauh, aku mmg tertekan n risau sgt2. dah ikhtiar cara moden, aku ikhtiar cara tradisional. aku call ustaz shamsul (darul syifa) raub, dan dia ubatkan anak aku melalui telefon. masa ustaz tu baca ayat2 syifa, badan anak aku menggeletar. lepas aku bagi minum n lap badan aiman dgn air,alhamdullilah, demam dia baik.terus turun dari 39.4 ke 37.6... Smile
bersyukur sgt aku masa tu...tapi, tak lama, baby sarah plak demam lepas abg dia demam....huhuuhu pale
taktaw nak wat apa.guna jugak air bacaan ustaz tu dan alhamdulillah, dia sihat. cuma kena continue makan ubat selsema..
so, aku makesure air bacaan ayat2 syifa aku simpan untuk keperluan yg terdesak.so, pada semua kengkawan yg sememangnya dah kawin n ada anak, get ready and alert dgn kesihatan anak2.... afro
salam tuk kali nie....
lina @ cliey
avatar
cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  musliha mustapha on Thu Aug 27, 2009 2:28 am

ko takut mati ye cik lie??..ekekek bangsat tul ayat aku,,,,weii cikli,,sabun eumora dah tuka nama ke jd ameora ke aroela ke hapa,,eekekke,,,aku was2 nak beli la,tp aku suka sabun eumora tu,seswai utk kulit muka aku,,, rabbit rabbit cat
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  cliey on Thu Aug 27, 2009 10:20 am

Takut gak lah mus...aku byk dosa nih! pale
wraghahhaha....ko dah try guna ke?aritu zc pun ada beli ngan aku.aku gerenti ok lah...
jerawat sure ilang! Evil or Very Mad if tak ilang tu makne nye jerawat ko tahap tegar gitieww....wakakak Razz

skrg nie ada produck baru - BSY Noni. syampoo untuk ilangkan uban, kelumumur n gatal2 sebab uban... product ni dperbuat drpd mengkudu....HALAL and selamat d gunakan.

wassalam.
avatar
cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  musliha mustapha on Wed Sep 02, 2009 10:21 pm

cliey wrote:Takut gak lah mus...aku byk dosa nih! pale
wraghahhaha....ko dah try guna ke?aritu zc pun ada beli ngan aku.aku gerenti ok lah...
jerawat sure ilang! Evil or Very Mad if tak ilang tu makne nye jerawat ko tahap tegar gitieww....wakakak Razz

skrg nie ada produck baru - BSY Noni. syampoo untuk ilangkan uban, kelumumur n gatal2 sebab uban... product ni dperbuat drpd mengkudu....HALAL and selamat d gunakan.

wassalam.
...ekekeke kan ada syurga ada neraka,selebihnya,lu pikio la sendiri....aku suka la pakai sabun tu,elok utk kaw2 gelap mcm kat leher n tengkuk and celah bedah,,,aku cari kat miri n limbang semua abisss sioolll,,last aku beli kat 1 kedai kat bunai,kena bdn43 ( rm103 )..aku beli la jugak sebb payah sgt nak dpt dah skang ni sabun tu,,muka zc ada jerawat ke,bukan buasir ke ?,,,wakakaka ya ampun ZCCCCCCC...apa kes lak nak ilang2 uban nih,,,kita dah umur 30 laa thn ni,tua n mati itu pasti,,eheheh... What a Face What a Face
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  anizawati ahmad mansor on Thu Sep 03, 2009 9:50 pm

sape dh naik uban? angkat tgn?!! angkat betul2, nk kira ni..... bounce bounce bounce
avatar
anizawati ahmad mansor

Posts : 70
Join date : 2009-02-15
Age : 38
Location : Tg Malim, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  musliha mustapha on Fri Sep 04, 2009 2:49 pm

anizawati ahmad mansor wrote:sape dh naik uban? angkat tgn?!! angkat betul2, nk kira ni..... bounce bounce bounce
..aku tlg angkat tgn utk Zc and ati,,ekekekee...alaa uban pun takut cikli ni,takut la keta kebak ke,mortar ke anaconda ke biawak ke,,,ekekeke,,,aku sangap gila nak balikkkk..... santa santa farao farao
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  yard dean on Fri Sep 04, 2009 9:42 pm

musliha mustapha wrote:
anizawati ahmad mansor wrote:sape dh naik uban? angkat tgn?!! angkat betul2, nk kira ni..... bounce bounce bounce
..aku tlg angkat tgn utk Zc and ati,,ekekekee...alaa uban pun takut cikli ni,takut la keta kebak ke,mortar ke anaconda ke biawak ke,,,ekekeke,,,aku sangap gila nak balikkkk..... santa santa farao farao
uban?? aku mana ada uban.. rambut blonde dicelah rambut hitam adala..
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 38
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  sahril sarudin on Sat Sep 05, 2009 12:49 pm

yard dean wrote:
musliha mustapha wrote:
anizawati ahmad mansor wrote:sape dh naik uban? angkat tgn?!! angkat betul2, nk kira ni..... bounce bounce bounce
..aku tlg angkat tgn utk Zc and ati,,ekekekee...alaa uban pun takut cikli ni,takut la keta kebak ke,mortar ke anaconda ke biawak ke,,,ekekeke,,,aku sangap gila nak balikkkk..... santa santa farao farao
uban?? aku mana ada uban.. rambut blonde dicelah rambut hitam adala..

wahhh..hebat nyer ko ati..rambut dah blonde..kes ko pun hebat nak didebatkan di mahkamah..maka lahirlah sebuah filem "legally blonde 3"..pasti vogue tgk ati pakai baju color pink..kete warna pink..ibaratnya segalanya pinky..
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

SYAMPOO NONI

Post  cliey on Thu Sep 10, 2009 1:45 pm

weh sherry, meh ar join aku wat biz...lu sure ramai kengkawan nak jaga kencatikan...kan?kan??
Twisted Evil Twisted Evil

pasal syampoo nie, segala apa jugak masalah kat kepala kowang insyaallah leh ilang...ada penyakit kuping kepala ka, KUTU ka....Kudis kaa....semua leh settel...
so, tunggu apa lagi???

Question
avatar
cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Re: DCL or Direct Selling

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum