KAMAL ABDULLAH

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

KAMAL ABDULLAH

Post  Dato' K on Sat Jan 17, 2009 12:25 pm

walaupun dah di post dalam blog, ni lah serba sikit about myself...

nama penoh aku ahmad kamal bin abdullah..kat sekolah dulu ade org panggil aku kamal, ade gak yang panggil aku kadul, combination of KAmal abDULlah..aku start satu kelas ngan bebudak ni seme dari tingkatan 2 sampai la tingkatan 4...2 KRK, 3 KRK n 4NA..

aku dah kawin dah ngan sorang minah terengganu Very Happy ..nama dia korang leh panggil sofi..anak pun dah ada 2 orang, dua2 pompuan - syamim 3 tahun 3 bulan n izzah 4 bulan...aku kawin tahun 2004..

aku keje dalam bidang civil engineering..penah involve dalam projek MRR2, electrified double track rawang-ipoh, federal road kuala lipis-cameron hgland n terbaru DUKE highway..lepas ni, likely to be assigned for a new project kat iskandar malaysia. my work mostly revolves around project management, traffic planning n consultation..

aku skrg ni tinggal ngan family kat seremban two..so, tetiap ari kena travel lah ke kl..tp tak kisah ngat sbb mengenangkan aku dulu penah keje kat dalam utan cameron hgland tapi tinggal kat seremban...lagi tension!

belajar kat SMTK, kat dalam kelas KRK ngan bebudak ni seme, would be one of my best life experience...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  ayeesha on Sat Jan 17, 2009 10:14 pm

Dato' K wrote:
aku keje dalam bidang civil engineering..penah involve dalam projek MRR2, electrified double track rawang-ipoh, federal road kuala lipis-cameron hgland n terbaru DUKE highway..lepas ni, likely to be assigned for a new project kat iskandar malaysia. my work mostly revolves around project management, traffic planning n consultation..

ehh....ade terlibat gak ke dgn electrified double track rawang-ipoh?? ish...ish...ingat ker wat jln raya jer.... kita skrg pn tgh semak drawing utk rawang-ipoh project tu....smpai nk terjojol le bijik mata nie. Utk project ipoh-pdg bsr x wat ker??ape nama company hang tu yea? Lupa la....

ayeesha
Admin

Posts : 147
Join date : 2008-12-28
Age : 37
Location : Cheras, KL

View user profile http://frenz.userboard.net

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  Dato' K on Mon Jan 19, 2009 3:01 pm

dah boring buat double track..byk ngat interphase ngan contractor lain..tambah2 company omputeh cam hang tu..kerek sungguh..selain ipoh-pdg besar, seremban-tampin pun dah start skrg ni..i prefer hway project sbb planning n implementation leh control sendiri..

mana budak2 lain nih??skrg aku mmg rilek giler punya..dari pagi sampai petang lepak je depan komputer main internet..after CNY baru start sibuk balik...bukan mengular aaa..mmg dah takde keje..
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  ayeesha on Mon Jan 19, 2009 6:38 pm

Well....mesti la diaorg kerek....ape2 hal terjadi kat train tu....diaorg yg kena bertanggungjwp, tul x? Klau sekali accident....ramai plak tu...bergrabak2 tren ape.... Rasenya wat hiway senang sket sbb klau berlaku accident...project manager & kroni2nya x kn disabitkn.....tentu la driver yg kena blame....brake x mkn la....memandu dlm keadaan mabuk la..... Mase time ade rekahan jer baru korang dicari, kn??? Cool hehehehe......

ayeesha
Admin

Posts : 147
Join date : 2008-12-28
Age : 37
Location : Cheras, KL

View user profile http://frenz.userboard.net

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  Dato' K on Tue Jan 20, 2009 9:33 am

ye la tu cicak oiii...anyway, my daughter yang kecik tu dah pandai ketawa since last sunday..wonderful..tapi skrg ni dia demam la pulak...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  ayeesha on Tue Jan 20, 2009 1:30 pm

Patut la baby izzah tu demam.....dia ketawa dr ari sunday....x brenti2 smpai ari tuesdy yea? hehehe Razz

ayeesha
Admin

Posts : 147
Join date : 2008-12-28
Age : 37
Location : Cheras, KL

View user profile http://frenz.userboard.net

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  shamshillah on Wed Jan 21, 2009 12:04 am

x paham sgt bahasa engineer2 ni becakap...bila la duke ni nak siap..bole la cpt sket aku sampai ou n ikea...teringat buku peta mek sah tuh..tp sekrg nih dah bole pakai hp with gps..harap2 dpt la aku beli x lama g..pasnih gerenti x sesat dah cr jln g umh yani...hahaha

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  normazura on Wed Jan 21, 2009 10:27 am

ha'ah la ..... engineer la .... lecturer la .... aku cikgu cabuk aje .... takde bilik sendiri cam korang .... dok sempit2 kat bilik guru ... takde aircon .... peluh tiak aku ...... haiiii nasib badan tongue
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  Dato' K on Wed Jan 21, 2009 12:25 pm

cikgu tu keje mulia la, cikgu zura..ajar anak org yang bangang jadik pandai..lagipun ko ade lesen to slap..mana budak kuang ajo, ko lempang je..ko ikut style ayah aku, anak orang dia kuntau semacam je..hheheheh..tp bak kata ayah aku, mak bapak zaman dulu lain..kalo cikgu lempang anak dia, dia datang sekolah bawak pulut kuning n ucap time kasih sbb didik anak dia..mak bapak sekarang, silap2 ko lempang pukul 11 pagi, 11.05 pagi kete ko dah hangus kena bakar..11.10 pagi mak bapak dah bawak lawyer gi sekolah...huhuhuhu

DUKE dah buka la..tapi tak fully operation lagi..ada part yang tak siap..try je lah guna dulu..bg familiar cket...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  normazura on Wed Jan 21, 2009 11:31 pm

heheh ... sejuk skit ati aku mbaca (even xde aircon) ... thank kew .....

ko sebut 'bapak' ko ... baru aku teringat ... mak aku ada penah cakap ... yg dia classmate bapak ko masa sekolah2 dulu ... darjah@ting brape idak le ku ketahuan ... tapi mak aku stop sek sampai ting3 ... masa sekolah2, tak terpikir pon nak cerita kat ko ... tapi aku ingat lagi la yg mak aku penah cakap cam gituh ...

nama mak aku : MAZNAH BINTI HAJI MOHAMED ZABIDI

tak tau la bapak ko ingat ke idak kat mak aku ....
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  Dato' K on Thu Jan 22, 2009 9:46 am

mase sekolah kat mane??mak ko ade nama glamer tak??kg mak ko kat mana??..tp tu lah, bab2 nama ni ayah aku susah cket..jgn kate nama org lain, nama penuh cucu dia pun kekadang dia lupa..takpe2, nanti aku sound ayah aku..mana tau dia ingat ke??ntah2 mak ko ngan ayah aku dedulu penah couple??org tetua ni bukan leh caye ngat??tp menurut ayah aku, dia mase sekolah dedulu bukan romeo la...biasa2 je..heheheh
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  Syuhardy@boy on Thu Jan 22, 2009 11:23 am

wawawa....ahmad kamal...ko dh jd engineer ekkkk....dasyat sungguh..hehehehe....tapi aku budget ko jd model bila dah abis sekolah dulu sebab muka ko kan ala ala mat salleh....hahahahah....
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 37
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  Dato' K on Thu Jan 22, 2009 12:49 pm

ye en. syuhardy...model??model apa??model spender (utk pasaran oversea sahaja) buleh la kot...hahahahaha..
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  normazura on Tue Jan 27, 2009 11:20 pm

Dato' K wrote:mase sekolah kat mane??mak ko ade nama glamer tak??kg mak ko kat mana??..tp tu lah, bab2 nama ni ayah aku susah cket..jgn kate nama org lain, nama penuh cucu dia pun kekadang dia lupa..takpe2, nanti aku sound ayah aku..mana tau dia ingat ke??ntah2 mak ko ngan ayah aku dedulu penah couple??org tetua ni bukan leh caye ngat??tp menurut ayah aku, dia mase sekolah dedulu bukan romeo la...biasa2 je..heheheh

not sure sek mane ... batu talam kut ... mak aku kata same kelas ngan pak ko dr f1 until f3 ... pas tu mak aku berenti sek ... zaman jepun kan ... pompuan tak yah la sek tinggi2 ....

idak lah bcouple2 aku rase .... heheheh .... mak aku nih anak guru besar ..... anak cikgu mohamed zabidi ....... nama mak aku maznah binti mohamed zabidi
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  musliha mustapha on Wed Jan 28, 2009 3:21 pm

normazura wrote:
Dato' K wrote:mase sekolah kat mane??mak ko ade nama glamer tak??kg mak ko kat mana??..tp tu lah, bab2 nama ni ayah aku susah cket..jgn kate nama org lain, nama penuh cucu dia pun kekadang dia lupa..takpe2, nanti aku sound ayah aku..mana tau dia ingat ke??ntah2 mak ko ngan ayah aku dedulu penah couple??org tetua ni bukan leh caye ngat??tp menurut ayah aku, dia mase sekolah dedulu bukan romeo la...biasa2 je..heheheh

not sure sek mane ... batu talam kut ... mak aku kata same kelas ngan pak ko dr f1 until f3 ... pas tu mak aku berenti sek ... zaman jepun kan ... pompuan tak yah la sek tinggi2 ....

idak lah bcouple2 aku rase .... heheheh .... mak aku nih anak guru besar ..... anak cikgu mohamed zabidi ....... nama mak aku maznah binti mohamed zabidi
sib baik koang 2 org takde iras2.................. Neutral
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  Dato' K on Wed Feb 04, 2009 11:31 am

nama aku dah naik utk projek johor..huhuhuu...maleh aa nak gi sane... Mad

lagi satu, kalo ade sesapa yg kroni2 nye ala2 fresh grad/mempunyai xperience dalam 2-3 tahun (preferably engineering bckground), yang buleh operate autocad, buleh la anto resume kat aku - kamal_1503@hotmail.com..ade position sbg support engineer..keje mainly buat report n keje2 drafting utk hway maintenance - DUKE..
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  shamshillah on Thu Feb 05, 2009 12:09 am

Dato' K wrote:nama aku dah naik utk projek johor..huhuhuu...maleh aa nak gi sane... Mad

lagi satu, kalo ade sesapa yg kroni2 nye ala2 fresh grad/mempunyai xperience dalam 2-3 tahun (preferably engineering bckground), yang buleh operate autocad, buleh la anto resume kat aku - kamal_1503@hotmail.com..ade position sbg support engineer..keje mainly buat report n keje2 drafting utk hway maintenance - DUKE..

aku war-warkan pd students aku ek..hehehe..

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  shamshillah on Thu Feb 05, 2009 12:12 am

by the way..aku dah lalu duke dr keramat kuar gombak nak blk phg..rs cam jauh lak....brp la tol tuh nanti ek...x nampak pun susur ke damansara...lambatnye...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  najib on Thu Feb 05, 2009 12:18 am

shamshillah wrote:by the way..aku dah lalu duke dr keramat kuar gombak nak blk phg..rs cam jauh lak....brp la tol tuh nanti ek...x nampak pun susur ke damansara...lambatnye...

smlm member2 kat opis dah bg review pasai hway nih....tp tak tau la bila aku boleh try...bila dorang start collect tol nih?

sblom ni...aku dok kat au keramat dlm 4 tahun...sejak ada duke ni terasa sgt berubah benor landscape kawasan ni....tmpt aku repair moto dulu pun dah tumbuh jusco...fuh
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  yard dean on Thu Feb 05, 2009 12:40 am

shamshillah wrote:
Dato' K wrote:nama aku dah naik utk projek johor..huhuhuu...maleh aa nak gi sane... Mad

lagi satu, kalo ade sesapa yg kroni2 nye ala2 fresh grad/mempunyai xperience dalam 2-3 tahun (preferably engineering bckground), yang buleh operate autocad, buleh la anto resume kat aku - kamal_1503@hotmail.com..ade position sbg support engineer..keje mainly buat report n keje2 drafting utk hway maintenance - DUKE..

aku war-warkan pd students aku ek..hehehe..

wey shilla..keje tu aku dah chop yek.. jgn nak sabo aku..
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  Dato' K on Thu Feb 05, 2009 2:38 pm

shamshillah wrote:by the way..aku dah lalu duke dr keramat kuar gombak nak blk phg..rs cam jauh lak....brp la tol tuh nanti ek...x nampak pun susur ke damansara...lambatnye...

apa lak jauhnya??ko masuk ikut ramp kat area au3 keramat, straight je terus kuar batu caves...less than 10 minutes leh sampai tol gombak..

korang kalo nak try, baik try sekarang..lepas 8 aribulan neh, dah start collect toll..sekali masuk kena ketuk 2 hengget sahaja...rate nih tak akan naik utk jangkamasa 6 tahun..

bulan 6 nih maybe hway neh leh ber operasi sepenuhnya..skrg ni ada portion tg tak siap lagik..
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  musliha mustapha on Thu Feb 05, 2009 3:43 pm

Dato' K wrote:
shamshillah wrote:by the way..aku dah lalu duke dr keramat kuar gombak nak blk phg..rs cam jauh lak....brp la tol tuh nanti ek...x nampak pun susur ke damansara...lambatnye...

apa lak jauhnya??ko masuk ikut ramp kat area au3 keramat, straight je terus kuar batu caves...less than 10 minutes leh sampai tol gombak..

korang kalo nak try, baik try sekarang..lepas 8 aribulan neh, dah start collect toll..sekali masuk kena ketuk 2 hengget sahaja...rate nih tak akan naik utk jangkamasa 6 tahun..

bulan 6 nih maybe hway neh leh ber operasi sepenuhnya..skrg ni ada portion tg tak siap lagik..
........kat bunai gak best,hway mak way bapak way,takde pun thing such as TOL,,,,eheehhe,, cyclops
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  Syuhardy@boy on Thu Feb 05, 2009 5:09 pm

Dato' K wrote:nama aku dah naik utk projek johor..huhuhuu...maleh aa nak gi sane... Mad

lagi satu, kalo ade sesapa yg kroni2 nye ala2 fresh grad/mempunyai xperience dalam 2-3 tahun (preferably engineering bckground), yang buleh operate autocad, buleh la anto resume kat aku - kamal_1503@hotmail.com..ade position sbg support engineer..keje mainly buat report n keje2 drafting utk hway maintenance - DUKE..

alamak....nk engineering je ker....klu yg pandai bullshit cam aku ada vacancy x?
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 37
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  normazura on Thu Feb 05, 2009 5:42 pm

aku dah umur 30 pon still BLUR bab-bab JALAN@JALANRAYA .... tak paham keh .... mana idak nye .... tiap kali naik kete, aku membungkang tak hengat donia .... sampai meleleh air liur basi ..... sedar2 aje dah sampai jeruas .... kah kah
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 37
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  yard dean on Thu Feb 05, 2009 11:03 pm

normazura wrote:aku dah umur 30 pon still BLUR bab-bab JALAN@JALANRAYA .... tak paham keh .... mana idak nye .... tiap kali naik kete, aku membungkang tak hengat donia .... sampai meleleh air liur basi ..... sedar2 aje dah sampai jeruas .... kah kah
ala a-a.. ko mmg byk mende tak tau.. aku ingat lg masa memula kat utm die ngadu kat aku die phobia mouse computer.. ntah macam mana ntah buleh amek sc comp budak ni..tak tau la..
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: KAMAL ABDULLAH

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum