Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Al-Fatihah untuk Allahyarhamah Ibu kepada Yani

Post  shamshillah on Wed May 20, 2009 12:59 pm

salam takziah untuk hidayatini sarmin dan keluarga atas pemergian allahyarhamah ibunya pg tadi...semoga Allah mencucuri rahmat keatas rohnya..amin...sabar bnyk2 ye yani..ko adik-beradik la kena incharge wedding adik ko nanti ek...aku doakan segalanya berjalan lancar...amin

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  anizawati ahmad mansor on Wed May 20, 2009 10:11 pm

shamshillah wrote:salam takziah untuk hidayatini sarmin dan keluarga atas pemergian allahyarhamah ibunya pg tadi...semoga Allah mencucuri rahmat keatas rohnya..amin...sabar bnyk2 ye yani..ko adik-beradik la kena incharge wedding adik ko nanti ek...aku doakan segalanya berjalan lancar...amin
takziah...
avatar
anizawati ahmad mansor

Posts : 70
Join date : 2009-02-15
Age : 39
Location : Tg Malim, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  normazura on Wed May 20, 2009 11:17 pm

anizawati ahmad mansor wrote:
shamshillah wrote:salam takziah untuk hidayatini sarmin dan keluarga atas pemergian allahyarhamah ibunya pg tadi...semoga Allah mencucuri rahmat keatas rohnya..amin...sabar bnyk2 ye yani..ko adik-beradik la kena incharge wedding adik ko nanti ek...aku doakan segalanya berjalan lancar...amin
takziah...

salam takziah utk yani sekeluarga .... moga tabah dan sabar ....
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  musliha mustapha on Thu May 21, 2009 11:10 am

Inaillahiwainnaillahhirojiun...takziah buat yani sekeluarga,,,semoga segala urusannya dipermudahkan Yg Esa dan rohnya ditempatkan ditempat yg solehah..sabar ye yani,kita cuma dipinjamkan,smpai masanya,kita kena pulangkan semula pd maha Pencipta..
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  cliey on Fri May 22, 2009 10:51 am

takziah dari cliey n family
avatar
cliey

Posts : 184
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : Krau 1

View user profile

Back to top Go down

Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  zackzaidi on Fri May 22, 2009 5:40 pm

Ibu yani telah pergi ngadap Ilahi pada 20hb Mei 2009.. Takziah kepada Yani sekeluarga.. Semoga ibunya ditempatkan bersama-sama orang yang beriman... Mari kita sedekah Al-fatihah kepada arwah...

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  zackzaidi on Fri May 22, 2009 5:42 pm

moga yani nadik bradiknya tabah menghadapi segalanya..

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  najib on Sun May 24, 2009 6:40 pm

yani.... takziah. Al-fatihah
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 38
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  musliha mustapha on Mon May 25, 2009 10:33 am

hows time fliess,,dulu atuk nenek meninggal,skang parent kita plak,,tak lama kita la kan....uhuhuhh.... Arrow
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  mytini on Tue May 26, 2009 2:18 pm

shamshillah wrote:salam takziah untuk hidayatini sarmin dan keluarga atas pemergian allahyarhamah ibunya pg tadi...semoga Allah mencucuri rahmat keatas rohnya..amin...sabar bnyk2 ye yani..ko adik-beradik la kena incharge wedding adik ko nanti ek...aku doakan segalanya berjalan lancar...amin


kepada shilla dan rakan2 yg lain,
trima kasih byk2....moga2 arwah bondaku yg tercinta ditempatkan di kalangan kekasihNYA. cepat benar mak pergi tinggalkan kami, belum puas kasih sayangnya kami kecapi, tinggalkan kami tanpa kami sedari, senyap sunyilah kami....
avatar
mytini

Posts : 41
Join date : 2009-01-21
Age : 38
Location : kg. sg. pasu, raub & puncak alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  mytini on Tue May 26, 2009 2:31 pm

zackzaidi wrote:Ibu yani telah pergi ngadap Ilahi pada 20hb Mei 2009.. Takziah kepada Yani sekeluarga.. Semoga ibunya ditempatkan bersama-sama orang yang beriman... Mari kita sedekah Al-fatihah kepada arwah...

kepada eddy,
maafla x dpt ckp masa awk tepon hari tu...sibuk menguruskan majlis tahlil mak.
dlm saat2 getir mcm ni memag sush nk ungkap dengan kata-kata...mak pergi macam tu ajer...mengadap Ilahi waktu tidurnya

paling terkilan kami 10 beradik x sempat bawak mak g hospital diagnos apa sbnarnya penyakit yg mak ada selain darah tinggi yg x berapa serius tu.
mak demam dh seminggu...kami igt xdela serius...mak pon xdela panggil kami balik ke apa...jadi kami igt xde apa2...cuma last aku ckp ngan mak hari tu dia ckp bekas "kayap" dia kt pinggang tu sakit semula n badan berbahang kt dalam. dia dh kena kayap sekitar bulan feb n mac tpi dah elok n kering.

masa buat report kematian tu plak ayh aku dh panik...dia g wat report kt balai polis dong n klinik desa gali tu...kn tu tempt ibu mengandung?? polis n nurse kt citu ckp..x pelah...x pyh pnggil doktor wat pengesahan...diorg trima pakai jer ckp ayh aku...so dlm sijil mati just tulis punca kematian adalah "darag tinggi"

wahai kwn2, adakah "kayap" atau "darah tinggi" itu juga punca kepada maut?? tolong jelaskan?
sesiapa yg tahu no hp DOKTOR HASRUL AINI HAMZAH tolong bagi pada aku yer...tq
avatar
mytini

Posts : 41
Join date : 2009-01-21
Age : 38
Location : kg. sg. pasu, raub & puncak alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  Syuhardy@boy on Tue May 26, 2009 2:46 pm

musliha mustapha wrote:hows time fliess,,dulu atuk nenek meninggal,skang parent kita plak,,tak lama kita la kan....uhuhuhh.... Arrow

abih tu x reti reti lagi nk bertaubat.... Twisted Evil
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 39
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  normazura on Tue May 26, 2009 8:55 pm

mytini wrote:
zackzaidi wrote:Ibu yani telah pergi ngadap Ilahi pada 20hb Mei 2009.. Takziah kepada Yani sekeluarga.. Semoga ibunya ditempatkan bersama-sama orang yang beriman... Mari kita sedekah Al-fatihah kepada arwah...

kepada eddy,
maafla x dpt ckp masa awk tepon hari tu...sibuk menguruskan majlis tahlil mak.
dlm saat2 getir mcm ni memag sush nk ungkap dengan kata-kata...mak pergi macam tu ajer...mengadap Ilahi waktu tidurnya

paling terkilan kami 10 beradik x sempat bawak mak g hospital diagnos apa sbnarnya penyakit yg mak ada selain darah tinggi yg x berapa serius tu.
mak demam dh seminggu...kami igt xdela serius...mak pon xdela panggil kami balik ke apa...jadi kami igt xde apa2...cuma last aku ckp ngan mak hari tu dia ckp bekas "kayap" dia kt pinggang tu sakit semula n badan berbahang kt dalam. dia dh kena kayap sekitar bulan feb n mac tpi dah elok n kering.

masa buat report kematian tu plak ayh aku dh panik...dia g wat report kt balai polis dong n klinik desa gali tu...kn tu tempt ibu mengandung?? polis n nurse kt citu ckp..x pelah...x pyh pnggil doktor wat pengesahan...diorg trima pakai jer ckp ayh aku...so dlm sijil mati just tulis punca kematian adalah "darag tinggi"

wahai kwn2, adakah "kayap" atau "darah tinggi" itu juga punca kepada maut?? tolong jelaskan?
sesiapa yg tahu no hp DOKTOR HASRUL AINI HAMZAH tolong bagi pada aku yer...tq

mak ko ada kayap ke ? .... setahu aku mmg penyakit ni merbahaya .....
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  mytini on Wed May 27, 2009 10:31 am

normazura wrote:
mytini wrote:
zackzaidi wrote:Ibu yani telah pergi ngadap Ilahi pada 20hb Mei 2009.. Takziah kepada Yani sekeluarga.. Semoga ibunya ditempatkan bersama-sama orang yang beriman... Mari kita sedekah Al-fatihah kepada arwah...

kepada eddy,
maafla x dpt ckp masa awk tepon hari tu...sibuk menguruskan majlis tahlil mak.
dlm saat2 getir mcm ni memag sush nk ungkap dengan kata-kata...mak pergi macam tu ajer...mengadap Ilahi waktu tidurnya

paling terkilan kami 10 beradik x sempat bawak mak g hospital diagnos apa sbnarnya penyakit yg mak ada selain darah tinggi yg x berapa serius tu.
mak demam dh seminggu...kami igt xdela serius...mak pon xdela panggil kami balik ke apa...jadi kami igt xde apa2...cuma last aku ckp ngan mak hari tu dia ckp bekas "kayap" dia kt pinggang tu sakit semula n badan berbahang kt dalam. dia dh kena kayap sekitar bulan feb n mac tpi dah elok n kering.

masa buat report kematian tu plak ayh aku dh panik...dia g wat report kt balai polis dong n klinik desa gali tu...kn tu tempt ibu mengandung?? polis n nurse kt citu ckp..x pelah...x pyh pnggil doktor wat pengesahan...diorg trima pakai jer ckp ayh aku...so dlm sijil mati just tulis punca kematian adalah "darag tinggi"

wahai kwn2, adakah "kayap" atau "darah tinggi" itu juga punca kepada maut?? tolong jelaskan?
sesiapa yg tahu no hp DOKTOR HASRUL AINI HAMZAH tolong bagi pada aku yer...tq

mak ko ada kayap ke ? .... setahu aku mmg penyakit ni merbahaya .....

mak aku memang kena kayap buln feb 2009 ni. berubt cr kg n g klinik dr bg ubt sapu jer...so fr kayap dia tu separuh pinggang kt bhgian blkg n dh baik n kering di bhgian luar sekitar bulan mac 2009. tpi kt bhgian dlm x tau la.cuma ms mothers dy hri tu aku col mak, mak aku ckp bekas kayap dia tu berdenyut2 n sakit. bdn lak pns dalam. org tua-tua ckp kalu kita kena kayap n bercantum satu bulatan mcm kena kt pinggang atau leher boleh bw maut. betul ke?kayap ni penyakit apa?kuman kt kulit kn??
avatar
mytini

Posts : 41
Join date : 2009-01-21
Age : 38
Location : kg. sg. pasu, raub & puncak alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  shamshillah on Wed May 27, 2009 1:41 pm

kepada shilla dan rakan2 yg lain,
trima kasih byk2....moga2 arwah bondaku yg tercinta ditempatkan di kalangan kekasihNYA. cepat benar mak pergi tinggalkan kami, belum puas kasih sayangnya kami kecapi, tinggalkan kami tanpa kami sedari, senyap sunyilah kami....[/quote]

sedihnye..aku doakan ko tabah dan sabar ye..semoga majlis adik ko berjalan lancar..amin..

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  musliha mustapha on Thu May 28, 2009 12:08 pm

mytini wrote:
shamshillah wrote:salam takziah untuk hidayatini sarmin dan keluarga atas pemergian allahyarhamah ibunya pg tadi...semoga Allah mencucuri rahmat keatas rohnya..amin...sabar bnyk2 ye yani..ko adik-beradik la kena incharge wedding adik ko nanti ek...aku doakan segalanya berjalan lancar...amin


kepada shilla dan rakan2 yg lain,
trima kasih byk2....moga2 arwah bondaku yg tercinta ditempatkan di kalangan kekasihNYA. cepat benar mak pergi tinggalkan kami, belum puas kasih sayangnya kami kecapi, tinggalkan kami tanpa kami sedari, senyap sunyilah kami....
..sabar Yani,,bersyukur la kita merasa kasih sayang seorang ibu,Allah lebih sayang kan dia,kita kena pasrah dan redha,,,buat amal ibadat n sedekah jariah yg dapat memudahkan urusan dia kat sana,,,
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  musliha mustapha on Thu May 28, 2009 6:09 pm

salam yani,,penah dgr citer ajela pasal kayap ni,yg jenis bercantum tu dipanggil kayap ular....anyhow,look at the brite side,dia pergi dlm keadaan mudah,itu dah syukur byk yani,,dulu masa bisnes kat mahkamah raub,selalu mak aku bcerita juga pasal abah ko...hmmm,,abah kita dah satu geng la yek,,eheheh... Smile
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  mytini on Fri May 29, 2009 11:08 am

musliha mustapha wrote:salam yani,,penah dgr citer ajela pasal kayap ni,yg jenis bercantum tu dipanggil kayap ular....anyhow,look at the brite side,dia pergi dlm keadaan mudah,itu dah syukur byk yani,,dulu masa bisnes kat mahkamah raub,selalu mak aku bcerita juga pasal abah ko...hmmm,,abah kita dah satu geng la yek,,eheheh... Smile


wslm mus,
ntahlah mus, aku x tau apa sbnrnya sakit mak aku n punca dia pergi mengadap Ilahi secept ini....kayap ke, darah tinggi ke, jantung ke, paru2 ke...kami adik beradik terkilan sgt2 sbb x sempat bawak mak ni g kat hospital wat check up..setakat g klinik biasa tu memang x berbaloi...bukn kami x pernah nk bawak selama 2 mggu dia demam tu, berkali2 adik aku yg ada kt rumah tu ajak dia pergi tapi x ndak....xde plak masa dia x sihat tu tepon n suh ank2 balik tgok dia...cuma adik aku yg kt bndar sunway yg nak nikah 6 jun ni col dia leps magrib 19 may tu ckp ngan mak..mak nangis2 ckp dia sakit suh dia balik....x sangka esoknya dah xde....

bukan kami x pcaya ketentuan Ilahi tapi dgn cara mudah mak pergi tulah membuatkan kami terkilan sangat2. meyesal seumur hidup pon ada..seolah-olah kami x kisah kat dia...huhuhu

yelah...ayah aku kn jadi guard kat mahkamah raub tu..mana nya x kenal mak ko mus....skrg ni ayah dh 60 thun...x bole nk jdi guard..x diterima lagi..so far skrg dia kt kg tu wat keje sndiri jer...kerjakan kebun getah n kolan ikan d samping dpt elaun sket....
aku kesian kt adik aku yg kecik tu..bru drjah 3...paling rpat ngan mak....x tahu lan nk kata apa....

mus, nasib kita sama dh xde mak....skurangnya cara mak ko pergi dh ada tnda2 yg dia sakit n anak2 kerap balik tengok dia...tpi mak akuuuu...ko tengoklah.....sedih la sgt2......

apa pun, kami redha dengan kententuan ni...hikmah ALLAH tu maha luas dan kita x tahu apa sbnrnya perancnagan dia..apa pun perancangan DIA adalah yg terbaik...amin.....
avatar
mytini

Posts : 41
Join date : 2009-01-21
Age : 38
Location : kg. sg. pasu, raub & puncak alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  mytini on Fri May 29, 2009 11:25 am

musliha mustapha wrote:
mytini wrote:
shamshillah wrote:salam takziah untuk hidayatini sarmin dan keluarga atas pemergian allahyarhamah ibunya pg tadi...semoga Allah mencucuri rahmat keatas rohnya..amin...sabar bnyk2 ye yani..ko adik-beradik la kena incharge wedding adik ko nanti ek...aku doakan segalanya berjalan lancar...amin


kepada shilla dan rakan2 yg lain,
trima kasih byk2....moga2 arwah bondaku yg tercinta ditempatkan di kalangan kekasihNYA. cepat benar mak pergi tinggalkan kami, belum puas kasih sayangnya kami kecapi, tinggalkan kami tanpa kami sedari, senyap sunyilah kami....
..sabar Yani,,bersyukur la kita merasa kasih sayang seorang ibu,Allah lebih sayang kan dia,kita kena pasrah dan redha,,,buat amal ibadat n sedekah jariah yg dapat memudahkan urusan dia kat sana,,,


mus,
terima kasih...kita serupa la ni...
xpela...pelan2 aku mula pecaya akan hakikat ini...redha dan pasrah seadanya....inilah saat dlm hidup aku yg paling sukar sgt2 aku nk terima kebenaran....
avatar
mytini

Posts : 41
Join date : 2009-01-21
Age : 38
Location : kg. sg. pasu, raub & puncak alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  ayeesha on Sat May 30, 2009 5:07 am

mytini wrote:
musliha mustapha wrote:anyhow,look at the brite side,dia pergi dlm keadaan mudah,itu dah syukur byk yani,,


ntahlah mus, aku x tau apa sbnrnya sakit mak aku n punca dia pergi mengadap Ilahi secept ini....kayap ke, darah tinggi ke, jantung ke, paru2 ke...kami adik beradik terkilan sgt2 sbb x sempat bawak mak ni g kat hospital wat check up..setakat g klinik biasa tu memang x berbaloi...bukn kami x pernah nk bawak selama 2 mggu dia demam tu, berkali2 adik aku yg ada kt rumah tu ajak dia pergi tapi x ndak....xde plak masa dia x sihat tu tepon n suh ank2 balik tgok dia...cuma adik aku yg kt bndar sunway yg nak nikah 6 jun ni col dia leps magrib 19 may tu ckp ngan mak..mak nangis2 ckp dia sakit suh dia balik....x sangka esoknya dah xde....

bukan kami x pcaya ketentuan Ilahi tapi dgn cara mudah mak pergi tulah membuatkan kami terkilan sangat2. meyesal seumur hidup pon ada..seolah-olah kami x kisah kat dia...huhuhu

mus, nasib kita sama dh xde mak....skurangnya cara mak ko pergi dh ada tnda2 yg dia sakit n anak2 kerap balik tengok dia...tpi mak akuuuu...ko tengoklah.....sedih la sgt2......

apa pun, kami redha dengan kententuan ni...hikmah ALLAH tu maha luas dan kita x tahu apa sbnrnya perancnagan dia..apa pun perancangan DIA adalah yg terbaik...amin.....

Assalammualaikum kwn2.....sorry sbb sy x dpt komited terhadap forum ni serta x dpt nk console yani....cuma sekadar a simple sms sebagai ganti diri. Crying or Very sad Di kesempatan ini, sy ulangi ucapan takziah saya buat yani serta keluarga atas pemergian ibu yani....& sy mendoakn agar roh mak yani ditempatkn bersama2 roh org2 mukmin. Sy faham buat masa ini yani bakal sibuk menguruskn segala perkara berkaitan arwah ibu yani.....menguruskn & merancang perjlnan kehidupan adik2......serta melayani emosi kehilangan sesuatu.

Sy harap yani akan cuba menjadi tabah (walaupn susah) dgn memegang motto 'Life must go on'.....dgn menjadi role model serta motivator kpd adik2 dn juga terutamanya kpd ayah yani yg lebih2 lg terasa kehilangan seorg isteri serta penasihat urusan anak2. Yani, jgn lah menyesali atas pemergian arwah ibu yani tu atas sbb terkilan x bwk hospital atau terkilan x dpt bersedia terhadap tanda2 yg arwah itu sakit. Ini semua adalah ketentuan qada' dn qadar yg merupakn jln terbaik buat kita di mana hikmahnya tersembunyi drpd penglihatan kita. Cuma, apa yg boleh kita sumbang kpd arwah......adalah doa drpd org yg masih hidup. Perbanyakkn lh majlis tahlil utk arwah.

Pada sy, apa pn punca penyakit yg mengakibatkn pemergian arwah ibu yani ni......hanyalah menjadi sebab....bg mengisi logik akal pemikiran manusia dlm mendefinasikn isu kematian. Kerana dlm Islam, kematian itu adalah pasti......cuma cepat atau lambat aje. Juga kelalaian kita atau individu lain tdk patut dipersoalkn sgt krn ia juga merupakn 1 penyebab yg telah digariskn oleh Allah. Apa pn, kita harus sentiasa bersyukur yg Allah telah pinjamkn org yg kita sayangi agak lama dlm kehidupan kita. Berbaktilah kpd yg masih hidup......dn iringilah doa buat yg telah pergi. study

ayeesha
Admin

Posts : 147
Join date : 2008-12-28
Age : 38
Location : Cheras, KL

View user profile http://frenz.userboard.net

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  musliha mustapha on Mon Jun 01, 2009 6:41 pm

yupp..aku agree dgn ayeesha solidly,,,punca kematian cuma utk di isi di sijil kematian,and yet our mum is living in every inch of us,,,aku n adik2 amat bersyukur coz brpeluang melayan mak kami penuh kasih syg n kemudahan.. the best kids ever,mak sendiri kerap mention mcm tu masa saat2 hujung nyawa dia,,,aku nak pesan kat koang yg ada parent lg,kerap2 la call doang coz itu yg paling mudah sekali tapi impak pd mak kita tu yg tak ternilai harga nya..bill fon aku kat sini cecah ribu ringgit,,bila dpt berita gembira,aku call mak aku,bila kena marah dgn bos,aku call mak aku,belum dpt bonus pun aku dah bgtau mak aku....n now bila dia takde,aku syukur sebab selama ni aku dah bgtau dia suma2 yg aku hadapi dlm hidup ini.... Sad
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  mytini on Tue Jun 02, 2009 1:21 pm

ayeesha wrote:
mytini wrote:
musliha mustapha wrote:anyhow,look at the brite side,dia pergi dlm keadaan mudah,itu dah syukur byk yani,,


ntahlah mus, aku x tau apa sbnrnya sakit mak aku n punca dia pergi mengadap Ilahi secept ini....kayap ke, darah tinggi ke, jantung ke, paru2 ke...kami adik beradik terkilan sgt2 sbb x sempat bawak mak ni g kat hospital wat check up..setakat g klinik biasa tu memang x berbaloi...bukn kami x pernah nk bawak selama 2 mggu dia demam tu, berkali2 adik aku yg ada kt rumah tu ajak dia pergi tapi x ndak....xde plak masa dia x sihat tu tepon n suh ank2 balik tgok dia...cuma adik aku yg kt bndar sunway yg nak nikah 6 jun ni col dia leps magrib 19 may tu ckp ngan mak..mak nangis2 ckp dia sakit suh dia balik....x sangka esoknya dah xde....

bukan kami x pcaya ketentuan Ilahi tapi dgn cara mudah mak pergi tulah membuatkan kami terkilan sangat2. meyesal seumur hidup pon ada..seolah-olah kami x kisah kat dia...huhuhu

mus, nasib kita sama dh xde mak....skurangnya cara mak ko pergi dh ada tnda2 yg dia sakit n anak2 kerap balik tengok dia...tpi mak akuuuu...ko tengoklah.....sedih la sgt2......

apa pun, kami redha dengan kententuan ni...hikmah ALLAH tu maha luas dan kita x tahu apa sbnrnya perancnagan dia..apa pun perancangan DIA adalah yg terbaik...amin.....

Assalammualaikum kwn2.....sorry sbb sy x dpt komited terhadap forum ni serta x dpt nk console yani....cuma sekadar a simple sms sebagai ganti diri. Crying or Very sad Di kesempatan ini, sy ulangi ucapan takziah saya buat yani serta keluarga atas pemergian ibu yani....& sy mendoakn agar roh mak yani ditempatkn bersama2 roh org2 mukmin. Sy faham buat masa ini yani bakal sibuk menguruskn segala perkara berkaitan arwah ibu yani.....menguruskn & merancang perjlnan kehidupan adik2......serta melayani emosi kehilangan sesuatu.

Sy harap yani akan cuba menjadi tabah (walaupn susah) dgn memegang motto 'Life must go on'.....dgn menjadi role model serta motivator kpd adik2 dn juga terutamanya kpd ayah yani yg lebih2 lg terasa kehilangan seorg isteri serta penasihat urusan anak2. Yani, jgn lah menyesali atas pemergian arwah ibu yani tu atas sbb terkilan x bwk hospital atau terkilan x dpt bersedia terhadap tanda2 yg arwah itu sakit. Ini semua adalah ketentuan qada' dn qadar yg merupakn jln terbaik buat kita di mana hikmahnya tersembunyi drpd penglihatan kita. Cuma, apa yg boleh kita sumbang kpd arwah......adalah doa drpd org yg masih hidup. Perbanyakkn lh majlis tahlil utk arwah.

Pada sy, apa pn punca penyakit yg mengakibatkn pemergian arwah ibu yani ni......hanyalah menjadi sebab....bg mengisi logik akal pemikiran manusia dlm mendefinasikn isu kematian. Kerana dlm Islam, kematian itu adalah pasti......cuma cepat atau lambat aje. Juga kelalaian kita atau individu lain tdk patut dipersoalkn sgt krn ia juga merupakn 1 penyebab yg telah digariskn oleh Allah. Apa pn, kita harus sentiasa bersyukur yg Allah telah pinjamkn org yg kita sayangi agak lama dlm kehidupan kita. Berbaktilah kpd yg masih hidup......dn iringilah doa buat yg telah pergi. study

ayeesha,
terima kasih di atas kata-kata dan ayat-ayat mu yang memberi aku sedikit kekuatan untuk meneruskan perjalanan hidup ini.
terima kasih juga di atas maklumat "penyakit shingles @ kayap" itu
avatar
mytini

Posts : 41
Join date : 2009-01-21
Age : 38
Location : kg. sg. pasu, raub & puncak alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  mytini on Tue Jun 02, 2009 1:23 pm

musliha mustapha wrote:yupp..aku agree dgn ayeesha solidly,,,punca kematian cuma utk di isi di sijil kematian,and yet our mum is living in every inch of us,,,aku n adik2 amat bersyukur coz brpeluang melayan mak kami penuh kasih syg n kemudahan.. the best kids ever,mak sendiri kerap mention mcm tu masa saat2 hujung nyawa dia,,,aku nak pesan kat koang yg ada parent lg,kerap2 la call doang coz itu yg paling mudah sekali tapi impak pd mak kita tu yg tak ternilai harga nya..bill fon aku kat sini cecah ribu ringgit,,bila dpt berita gembira,aku call mak aku,bila kena marah dgn bos,aku call mak aku,belum dpt bonus pun aku dah bgtau mak aku....n now bila dia takde,aku syukur sebab selama ni aku dah bgtau dia suma2 yg aku hadapi dlm hidup ini.... Sad


terima kasih musliha...
ya, kepada sesiapa yg masih mempunyai bonda dan ayahnda tercinta...masa mereka ada nilah kita perlu berjasa kepada mereka....sesungguhnya apa yang berlaku adalah ketentuan NYA.....
avatar
mytini

Posts : 41
Join date : 2009-01-21
Age : 38
Location : kg. sg. pasu, raub & puncak alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  musliha mustapha on Wed Jun 03, 2009 12:53 pm

yani...skang aku tak risau lagi mak aku sakit ke apa ke,aku tau dia selamat kat sana,aku n adik2 kena buat pahala byk2 n ingt dia byk2 supaya dia sejahtera kat sana,,harap ko n adik2 ko mcm tu juga ya...,skang bulan2 takyah bg duit lagi,,ehehehee,,,,,,sabar ye yani,syukur kita pernah ada emak kan,,,ada yg lebih tak bernasib baik dr kita,takde emak sejak lahir,,,,,semoga semua kawan2 aku bahagia di dunia dan akhirat.... Cool
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  Dato' K on Sat Jun 13, 2009 1:29 pm

kpd sesapa yg bg kata2 perangsang kat yani tu - well said, my fren...terharu aku baca...(serius ni)
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 39
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum