Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  normazura on Sat Jun 13, 2009 2:42 pm

Dato' K wrote:kpd sesapa yg bg kata2 perangsang kat yani tu - well said, my fren...terharu aku baca...(serius ni)

aku pon sama gak terharu .... al maklum aku tak pandai nak berkata2 sebegitewwwww ....
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  anizawati ahmad mansor on Sat Jun 13, 2009 5:42 pm

normazura wrote:
Dato' K wrote:kpd sesapa yg bg kata2 perangsang kat yani tu - well said, my fren...terharu aku baca...(serius ni)

aku pon sama gak terharu .... al maklum aku tak pandai nak berkata2 sebegitewwwww ....
huhuuhu.... aku pun.... rindu bangat sama mak n ayah walaupun selalu berjumpa....
avatar
anizawati ahmad mansor

Posts : 70
Join date : 2009-02-15
Age : 38
Location : Tg Malim, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  musliha mustapha on Mon Jun 15, 2009 5:45 pm

alhamdulillah,,kawan2 aku ni suma baik2 orangnya mcm aku juga,,,eehhehee........ sunny sunny
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  zackzaidi on Fri Jun 19, 2009 9:50 am

mytini wrote:
zackzaidi wrote:Ibu yani telah pergi ngadap Ilahi pada 20hb Mei 2009.. Takziah kepada Yani sekeluarga.. Semoga ibunya ditempatkan bersama-sama orang yang beriman... Mari kita sedekah Al-fatihah kepada arwah...

kepada eddy,
maafla x dpt ckp masa awk tepon hari tu...sibuk menguruskan majlis tahlil mak.
dlm saat2 getir mcm ni memag sush nk ungkap dengan kata-kata...mak pergi macam tu ajer...mengadap Ilahi waktu tidurnya

paling terkilan kami 10 beradik x sempat bawak mak g hospital diagnos apa sbnarnya penyakit yg mak ada selain darah tinggi yg x berapa serius tu.
mak demam dh seminggu...kami igt xdela serius...mak pon xdela panggil kami balik ke apa...jadi kami igt xde apa2...cuma last aku ckp ngan mak hari tu dia ckp bekas "kayap" dia kt pinggang tu sakit semula n badan berbahang kt dalam. dia dh kena kayap sekitar bulan feb n mac tpi dah elok n kering.

masa buat report kematian tu plak ayh aku dh panik...dia g wat report kt balai polis dong n klinik desa gali tu...kn tu tempt ibu mengandung?? polis n nurse kt citu ckp..x pelah...x pyh pnggil doktor wat pengesahan...diorg trima pakai jer ckp ayh aku...so dlm sijil mati just tulis punca kematian adalah "darag tinggi"

wahai kwn2, adakah "kayap" atau "darah tinggi" itu juga punca kepada maut?? tolong jelaskan?
sesiapa yg tahu no hp DOKTOR HASRUL AINI HAMZAH tolong bagi pada aku yer...tq

Salam Yani..
Takpe la yani, aku paham tugas ko sebagai anak pertama time majlis tahlil tue, jadi aku kat serdang just dapat doa kepada arwah.. time tue aku tringat lagi jasa dia layan aku dengan baik time raye dlu, nak2 time dia ketawa tgk muka aku berpeluh mkn mskan ko yg pedasss sgt.. huhuh.. walaupun dekat 15 tahun kenangan tue... yg baik kt akan ingat..
yani, aku rase sebab secara saintifiknya kayap tue kot coz kayap kalau dah ok secara luaran, kt still kena berubat, walaupun permukaan dah nampak ok tapi akar umbinya still aktif. tue yg bahaya.. aktif tetapi kite x nampak.. nie secara sintifknya tentang kayap..
Virus Kayap (Shingles)?
Kayap (Shingles) adalah sejenis ruam tetapi penghidap akan merasa sakit disebabkan virus Varicella Zoster (Herpes Varicellae),di mana virus itu menyebabkan cacar air.

Virus Kayap disebabkan oleh orang yang mempunyai cacar air dan di aktifkan kembali oleh virus
dormant.Virus Kayap selalu berlaku selepas yang pada mulanya daripada jangkitan cacar air mungkin bertahun. Virus Kayap adalah berbahaya dan mungkin boleh menyebabkan cacar air.Walaubagaimanapun, berhubung secara terus dengan orang yang mempunyai virus kayap atau cacar air tidak boleh menyebabkan virus kayap.

Punca virus kayap...
Selepas cacar air itu terkena,ia akan bergerak daripada kulit melalui laluan saraf ke akar saraf di mana ia akan menjadi aktif. Virus cacar air kemudian akan "hibernasi".Selepas itu virus itu akan di aktifkan,ia akan bergerak daripada laluan saraf ke kulit.Ia dikenali sebagai faktor picu kepada pengaktifan virus tersebut.Virus Kayap umumnya mempengaruhi orang dewasa tetapi kadang-kadang boleh menyebabkan kanak-kanak yang mempunyai cacar air pada masa tahun pertama di dalam hidup mereka dan orang yang mempunyai ketahanan imun yang rendah.

Virus Kayap boleh menjadi punca kelemahan imun di sebabkan oleh HIV atau kemotherapi dan tekanan, sebagai contoh sakit yang terlalu lama tetapi orang yang mendapat virus kayap mempunyai sistem imun yang normal.


aku juga terharu dengan komen n motivit kwn2 semue.. itulah gunanya kawan.. cheers

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  Dato' K on Fri Jun 19, 2009 10:40 am

huishh..virus dia leh smpi attack imune system ke??tq for d info en. zaidi..

oooo...dulu ada gi umah yani time raya ye???tobat time tu ko tgh bcita2 nak jadik menantu ye tak??pastu masa mkn sure buat muka paling cute/innocent n beradab sopan tahap tinggi..hahahaha...aku pun cam gitu gak..masa memula kawin la..skrg nih, makan sambil baring depan tv pun ada..hehehe...nasib la dpt menantu cam aku nih...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  musliha mustapha on Fri Jun 19, 2009 11:59 am

Dato' K wrote:huishh..virus dia leh smpi attack imune system ke??tq for d info en. zaidi..

oooo...dulu ada gi umah yani time raya ye???tobat time tu ko tgh bcita2 nak jadik menantu ye tak??pastu masa mkn sure buat muka paling cute/innocent n beradab sopan tahap tinggi..hahahaha...aku pun cam gitu gak..masa memula kawin la..skrg nih, makan sambil baring depan tv pun ada..hehehe...nasib la dpt menantu cam aku nih...
...rilex datuk..aku pun guna taktik suap anak2 makan didepan tv sambil aku makan sama...tu nama menantu menate..Yani.ko anak sulung ke? ko ada abang kan,hidayatus sarizal kelas LK,pengawas kan...ooo herpes tu nama biasa nya kayap ekk,,penyakit kulit ni payah nak baik...good info la AKO,ada gak pekdahnya ko ni,.ahakss...yani..bila pindah balik kedah ?? kalo ada kelapangan jom aa jumpa reramai,,kalo ko susah nak pegi jauh2.,.kami jek ramai2 gi umah ko nak ???..ekekekee.. king king jocolor lol!
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  zackzaidi on Fri Jun 19, 2009 5:13 pm

musliha mustapha wrote:
Dato' K wrote:huishh..virus dia leh smpi attack imune system ke??tq for d info en. zaidi..

oooo...dulu ada gi umah yani time raya ye???tobat time tu ko tgh bcita2 nak jadik menantu ye tak??pastu masa mkn sure buat muka paling cute/innocent n beradab sopan tahap tinggi..hahahaha...aku pun cam gitu gak..masa memula kawin la..skrg nih, makan sambil baring depan tv pun ada..hehehe...nasib la dpt menantu cam aku nih...
...rilex datuk..aku pun guna taktik suap anak2 makan didepan tv sambil aku makan sama...tu nama menantu menate..Yani.ko anak sulung ke? ko ada abang kan,hidayatus sarizal kelas LK,pengawas kan...ooo herpes tu nama biasa nya kayap ekk,,penyakit kulit ni payah nak baik...good info la AKO,ada gak pekdahnya ko ni,.ahakss...yani..bila pindah balik kedah ?? kalo ada kelapangan jom aa jumpa reramai,,kalo ko susah nak pegi jauh2.,.kami jek ramai2 gi umah ko nak ???..ekekekee.. king king jocolor lol!

just info mane yg aku tau jer.. bukan doktor cam aini tue.. huhuhu..
yeke kamal n mus? hahahah, korang mmg gilo2... nasib bapak n ibu mertua korang sempoi.. nti aku nak try tido terlentang sambil mkn plak lor.. huahahaha pirat anak sulung perempuan dlm keluarga lor.. tak abis ayat gie mus... Razz
haah mal.. time tue aku berkawan rapat je ngan yani.. aku time tue suci n lurus bendol skit.. payah nak ckp2 sgt nie.. ketawa kuat jer.. hehehe..

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  musliha mustapha on Sat Jun 20, 2009 1:12 pm

eddy,tak terayat dek ekau la seumur hidup,just be urself,,dia n keluarga akan dapat terima kebendulan ko tu juga in time,,ekekekeke...mertua aku n kamal maybe takde pilihan ataupun doang pun camtu muda2 dulu.cumanya mak n pak mentua aku takde tv,so doang makan baring depan show wayang kulit ..huhuuuu...yani,..cheer up..ada apa2 hal yg kami bleh tolong,ko bgtau aje tau..kat sini ada 1 geng tabligh,aku bg duit kat doang utk wat tahlil mak aku every month..kalo ko nak syer pun buleh la.. I love you I love you I love you
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  zackzaidi on Mon Jun 22, 2009 9:07 am

musliha mustapha wrote:kat sini ada 1 geng tabligh,aku bg duit kat doang utk wat tahlil mak aku every month..kalo ko nak syer pun buleh la.. I love you I love you I love you

peihh.. bagus ko mus... walaupun pun ko prangai gilo2 tapi bab family ko utamakan dlu.. aku suspek ko mus.. sunny moga segala sedekah ko tue di berkati dan semoga pahala ko sedekah kepada ur mom tue diterimanya si sana..

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  shamshillah on Mon Jun 22, 2009 8:31 pm

alhamdulillah..sungguh mulia hati kengkawan aku nih..sungguh terharu aku membaca....mus ko call la aku..nak tanya ilmu rumah tangga..hehe

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  zackzaidi on Tue Jun 23, 2009 5:07 pm

shamshillah wrote:alhamdulillah..sungguh mulia hati kengkawan aku nih..sungguh terharu aku membaca....mus ko call la aku..nak tanya ilmu rumah tangga..hehe

hehehe.. ilmu atas katil la tue.. hehehe.. bagi jela mus, nti2 aku minta plak kat boy.. jgn pasni boy bagi ilmu hard core udah.. huahahaha

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  Dato' K on Tue Jun 23, 2009 5:48 pm

zackzaidi wrote:
shamshillah wrote:alhamdulillah..sungguh mulia hati kengkawan aku nih..sungguh terharu aku membaca....mus ko call la aku..nak tanya ilmu rumah tangga..hehe

hehehe.. ilmu atas katil la tue.. hehehe.. bagi jela mus, nti2 aku minta plak kat boy.. jgn pasni boy bagi ilmu hard core udah.. huahahaha

hok ellonnn..weiii, ni kan topic pasal mak yani, ni apa kes citer pasal hard core la, apa la...bukak topic baru la weiiii...hish, demam kepialu ke ape...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  normazura on Tue Jun 23, 2009 7:57 pm

weh demeh, bukak topik bara la weh ... salah topik dah demeh nih ... apahal lak ilmu rumah tangga n ilmu atas katil korang discuss kat topik yani ????
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  Dato' K on Tue Jun 23, 2009 8:01 pm

tu la pasal....makin tua, makin sangap kepala otak korang nih..huhuhuhu..
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  zackzaidi on Thu Jun 25, 2009 9:08 am

Dato' K wrote:tu la pasal....makin tua, makin sangap kepala otak korang nih..huhuhuhu..

huahahaha... aku just sungkit2 jer.. kasi panas skit + kasi racun skit.. huahahaha

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  musliha mustapha on Thu Jul 02, 2009 9:19 pm

musliha mustapha wrote:alhamdulillah,,kawan2 aku ni suma baik2 orangnya mcm aku juga,,,eehhehee........ sunny sunny
,,,hmmm rasa mcm salah taip jek statement aku ni la,,eekekekekeee... Rolling Eyes Arrow
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  anizawati ahmad mansor on Thu Jul 02, 2009 10:41 pm

musliha mustapha wrote:
musliha mustapha wrote:alhamdulillah,,kawan2 aku ni suma baik2 orangnya mcm aku juga,,,eehhehee........ sunny sunny
,,,hmmm rasa mcm salah taip jek statement aku ni la,,eekekekekeee... Rolling Eyes Arrow
kepala je gile sket.... hati tetap baik la mus......
avatar
anizawati ahmad mansor

Posts : 70
Join date : 2009-02-15
Age : 38
Location : Tg Malim, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  zackzaidi on Fri Jul 03, 2009 10:41 am

anizawati ahmad mansor wrote:
musliha mustapha wrote:
musliha mustapha wrote:alhamdulillah,,kawan2 aku ni suma baik2 orangnya mcm aku juga,,,eehhehee........ sunny sunny
,,,hmmm rasa mcm salah taip jek statement aku ni la,,eekekekekeee... Rolling Eyes Arrow
kepala je gile sket.... hati tetap baik la mus......

saya abdul zaidi abdullah menyokong kenyataan pn.aniza tersebut tanpa pindaan.. heheheh
cam gak ko mus.. ati baik tapi prangai gilo2 gak.. sunny

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  zckyra on Fri Jul 03, 2009 2:52 pm

Salam frenz, aku turut bersimpati. Takziah ye yani. Maklumlah kite2org yang pernah merasa kehilangan nih. terasa la balik....

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  musliha mustapha on Wed Jul 08, 2009 5:53 pm

zackzaidi wrote:
anizawati ahmad mansor wrote:
musliha mustapha wrote:
musliha mustapha wrote:alhamdulillah,,kawan2 aku ni suma baik2 orangnya mcm aku juga,,,eehhehee........ sunny sunny
,,,hmmm rasa mcm salah taip jek statement aku ni la,,eekekekekeee... Rolling Eyes Arrow
kepala je gile sket.... hati tetap baik la mus......

saya abdul zaidi abdullah menyokong kenyataan pn.aniza tersebut tanpa pindaan.. heheheh
cam gak ko mus.. ati baik tapi prangai gilo2 gak.. sunny
.....aiii bodek2 ni ada udang disebalik cucur udang nihh,,ekekekeke.....sebab tu pepatah mematahkan..kalu hati baik,semua benda akan jd baeeekkk punyaaaa...ekekekee... santa rendeer santa rendeer
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  zackzaidi on Thu Jul 09, 2009 12:26 pm

musliha mustapha wrote:
zackzaidi wrote:
anizawati ahmad mansor wrote:
musliha mustapha wrote:
musliha mustapha wrote:alhamdulillah,,kawan2 aku ni suma baik2 orangnya mcm aku juga,,,eehhehee........ sunny sunny
,,,hmmm rasa mcm salah taip jek statement aku ni la,,eekekekekeee... Rolling Eyes Arrow
kepala je gile sket.... hati tetap baik la mus......

saya abdul zaidi abdullah menyokong kenyataan pn.aniza tersebut tanpa pindaan.. heheheh
cam gak ko mus.. ati baik tapi prangai gilo2 gak.. sunny
.....aiii bodek2 ni ada udang disebalik cucur udang nihh,,ekekekeke.....sebab tu pepatah mematahkan..kalu hati baik,semua benda akan jd baeeekkk punyaaaa...ekekekee... santa rendeer santa rendeer

xdonye nak bodek2.. ikhlas..
klau aku kutuk2 n fire2 tue aku kutuk gak (tp pas nie kena filter skit, kang ada terase ati pulokkk).. serius mus, ikhlosss.. cheers

zackzaidi

Posts : 128
Join date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  Dato' K on Fri Jul 10, 2009 4:45 pm

aku pun kena filter gak, takut kang ada yg anti-klimaks lakkkk...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  musliha mustapha on Thu Jul 16, 2009 6:21 pm

Dato' K wrote:aku pun kena filter gak, takut kang ada yg anti-klimaks lakkkk...
...huuhuu aku anti kalo tak klimaks,,ahaks.. Twisted Evil
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ibu Hidayatini Sarmin pergi mengadap Ilahi

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum