sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  Atang on Fri Jul 31, 2009 4:19 pm

mie, ko ingat lg ek? tp sape?
avatar
Atang

Posts : 11
Join date : 2009-07-27
Age : 39
Location : The Garden, Mid Valley

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  mie toreros on Fri Jul 31, 2009 4:44 pm

saper lagi budak aar tu la...ala yang selalu naik moto ngan aku tu
avatar
mie toreros

Posts : 125
Join date : 2009-07-12
Age : 38
Location : somewhere in langkawi

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  mie toreros on Fri Jul 31, 2009 4:50 pm

atang aku dah inform blank pasal forum ni tp ntah x masuk2 lagi ni....
avatar
mie toreros

Posts : 125
Join date : 2009-07-12
Age : 38
Location : somewhere in langkawi

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  Atang on Fri Jul 31, 2009 5:20 pm

die dok mane skrg? ingat gak die kat aku kan....

aku pun chat ngan die kat fb je...teringin nak jumpe die...
avatar
Atang

Posts : 11
Join date : 2009-07-27
Age : 39
Location : The Garden, Mid Valley

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  najib on Fri Jul 31, 2009 6:48 pm

mie toreros wrote:jib ko kat pnb kat ner? division aper? dah dapat bonus ker?hehehehehehe bulan depan bro bonus....ko ngan aku samer kan ?

aku kat procurement dept, finance division.

ooo....kitaorg bonus tiap bulan doblas....insyallah...biasanya bulan tu gaji + bonus trus masuk awal....tutup akaun.

wah....bonus eh next month? manyak syiok Very Happy Very Happy Very Happy
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  yard dean on Fri Jul 31, 2009 11:36 pm

najib wrote:
mie toreros wrote:jib ko kat pnb kat ner? division aper? dah dapat bonus ker?hehehehehehe bulan depan bro bonus....ko ngan aku samer kan ?

aku kat procurement dept, finance division.

ooo....kitaorg bonus tiap bulan doblas....insyallah...biasanya bulan tu gaji + bonus trus masuk awal....tutup akaun.

wah....bonus eh next month? manyak syiok Very Happy Very Happy Very Happy

aku kalau bab bonus bonus ni besar selera aku..kira puasa nnt dah tau la kan sape kene open table.. sape suruh dapat bonus time tu..

ehh sape atang nih...tolong la bg kepastian..
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  musliha mustapha on Tue Aug 04, 2009 5:42 pm

najib wrote:
mie toreros wrote:jib ko kat pnb kat ner? division aper? dah dapat bonus ker?hehehehehehe bulan depan bro bonus....ko ngan aku samer kan ?

aku kat procurement dept, finance division.

ooo....kitaorg bonus tiap bulan doblas....insyallah...biasanya bulan tu gaji + bonus trus masuk awal....tutup akaun.

wah....bonus eh next month? manyak syiok Very Happy Very Happy Very Happy
,,,sime darby n pnb geng bas sekolah ye,,ooo patut la koang sekufu,,,,dah tu bonus bulan doblas tak reti2 nak bayar zakat kat kawan2 ni ke ?.... cheers lol!
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  najib on Tue Aug 04, 2009 6:26 pm

ala mus...pnb n sime tu bapak n anak....tp sime ni gemok sbb dah makan 2 adik dia guthrie n g hope seblom ni. kitaorg bapak ni as long as dia bayor dividen byk kitaorg hepi je...so ada la chance kitaorg bonus lebih sket. hah! dpt tak point aku tu .....maksudnya bab2 bonus ni pas org sime aka muszalmi enjoy...ada rezki insyaallah kitaorg bole le tumpang hepi sikit-sikit Laughing Laughing Laughing

atang tu yard dean is nor samsiah abdullah din....eh betul ke aku eja nama ko atang?
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  Syuhardy@boy on Tue Aug 04, 2009 6:39 pm

aku gak keje x de bonus ngan increment...almaklum..dept baru..still x de revenue lagi...so bila korang nk open table nie...atau dlm ayat islamik dia nk bayar zakat kat kengkawan??????
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  Atang on Wed Aug 05, 2009 1:23 pm

Najib, Betul(3x)...ingat kisah upi & ipin
avatar
Atang

Posts : 11
Join date : 2009-07-27
Age : 39
Location : The Garden, Mid Valley

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  Dato' K on Wed Aug 05, 2009 1:56 pm

korang bukak citer pasal bonus, increment nih, izinkan hamba meluahkan perasaan sikit kat sini sbb apa yg hamba nak luahkan nih, maybe bkait gak ngan korang....huhuhuhu..

aku keje buat highway yg kena bayar tol...nak buat hway yg ada tol ni, mcm yg seme tau, duit kena pinjam dr bank..mcm hway yg br aku siapkan tu, company aku pinjam duit bank dkt2 rm 1 billion..kalo dah nama bank tu, confirm la kena bayo interest tiap2 bulan..n korang leh imagine la, brp interst tetiap bulan yg company aku kena bayo kalo pinjam rm 1 billion...duit nak baya interest bank ni basically kitorang bergantung kpd kutipan tol yg public bayo tu lah..just to break even (maknanya nak abis bayar interest bank + basic loan), normally it would take 15 - 20 years...tahun berikutnya tu, br lah company/concessionaire dpt untung...

masa awal2 projek dulu, mgmt kitorang dah janji, kalo siap projek on time n buleh open hway by 2009, kitorang akan dpt project incentive...maka, seme staff pun btungkus lumus la keje cam apa ntah for 4 years of the construction period...

during construction period tu, mcm2 la public demand itu ini yg outside kitorang punya scope of work- nak tambah interchange la, nak tambah lane la, nak itu, nak ini..n most of the time mmg akan dapat punya sbb government masuk campur n kitorang tpaksa buat FOC..n alasan public yg paling aku hangin dengar - 'alaaaaa, korang ni swasta, apa nak kisah, hway ni bukan nye toll free..kena bayar apa!!??' PUNGKOQ HANGPA LAH!!!

akibat drp tlampau byk buat keje yg FOC, maka incentive yg dijanjikan tu, sampai skrg tak dpt2 lg sbb allocation utk staff incentive tu dah abis utk buat keje2 FOC nih....so, kepada public sekalian, kalo nak mintak menda2 yg melampau from private project nih, mintak consider sikit la pekerja2/kuli2 batak yg kerja btungkus lumus ni...public sedap je mintak, yg tseksa jiwa raga - pekerja2/kuli2 batak ni lah...mmg buleh kata kerja lilla hi taala..tp kitorang ni pun manusia gak..

sekian, begitu lah luahan hati saya...

(aku bukan refer kat korang, tp kat org lain..korang baca je la)
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  Syuhardy@boy on Wed Aug 05, 2009 4:02 pm

Dato' K wrote:korang bukak citer pasal bonus, increment nih, izinkan hamba meluahkan perasaan sikit kat sini sbb apa yg hamba nak luahkan nih, maybe bkait gak ngan korang....huhuhuhu..

aku keje buat highway yg kena bayar tol...nak buat hway yg ada tol ni, mcm yg seme tau, duit kena pinjam dr bank..mcm hway yg br aku siapkan tu, company aku pinjam duit bank dkt2 rm 1 billion..kalo dah nama bank tu, confirm la kena bayo interest tiap2 bulan..n korang leh imagine la, brp interst tetiap bulan yg company aku kena bayo kalo pinjam rm 1 billion...duit nak baya interest bank ni basically kitorang bergantung kpd kutipan tol yg public bayo tu lah..just to break even (maknanya nak abis bayar interest bank + basic loan), normally it would take 15 - 20 years...tahun berikutnya tu, br lah company/concessionaire dpt untung...

masa awal2 projek dulu, mgmt kitorang dah janji, kalo siap projek on time n buleh open hway by 2009, kitorang akan dpt project incentive...maka, seme staff pun btungkus lumus la keje cam apa ntah for 4 years of the construction period...

during construction period tu, mcm2 la public demand itu ini yg outside kitorang punya scope of work- nak tambah interchange la, nak tambah lane la, nak itu, nak ini..n most of the time mmg akan dapat punya sbb government masuk campur n kitorang tpaksa buat FOC..n alasan public yg paling aku hangin dengar - 'alaaaaa, korang ni swasta, apa nak kisah, hway ni bukan nye toll free..kena bayar apa!!??' PUNGKOQ HANGPA LAH!!!

akibat drp tlampau byk buat keje yg FOC, maka incentive yg dijanjikan tu, sampai skrg tak dpt2 lg sbb allocation utk staff incentive tu dah abis utk buat keje2 FOC nih....so, kepada public sekalian, kalo nak mintak menda2 yg melampau from private project nih, mintak consider sikit la pekerja2/kuli2 batak yg kerja btungkus lumus ni...public sedap je mintak, yg tseksa jiwa raga - pekerja2/kuli2 batak ni lah...mmg buleh kata kerja lilla hi taala..tp kitorang ni pun manusia gak..

sekian, begitu lah luahan hati saya...

(aku bukan refer kat korang, tp kat org lain..korang baca je la)

Datuk..sorry la ekkk..wa nk pangkah sikit posting lu nie haaa....

Management ko dh tipu sama korang laa...mana ada business tara untung...itu management sure dh mark up price kaw kaw masa dia buat project nie..aku bercakap ni pn atas pengalaman aku la...org yg dpt projek goverment nie sumer yg amik advantge giler giler...so yg untung is teh top management...so workers yg macam ko dan kita org ni la yg merana..terpaksa mendengar kata kata dusta dari top management...so yg sakit ati workers..tapi bos tetiba tukar keta baru laa..beli umah baru laa..pg holiday laaa...dan bermcm mcm lagi....
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  anizawati ahmad mansor on Wed Aug 05, 2009 4:31 pm

mie toreros wrote:tu la pasal....aku ingat jawapan ko bila aku tanya apsal ko x datang exam....ko cakap aku nak keje kat brunei...sumer subjek tu x penting....itu ko yang cakap boy
hahaha.... boy selalu bg jwpn yg x matang mcm ni masa dolu-dolu....hehehe
avatar
anizawati ahmad mansor

Posts : 70
Join date : 2009-02-15
Age : 38
Location : Tg Malim, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  Dato' K on Wed Aug 05, 2009 4:55 pm

ni bukan masalah kena tipu, untung, rugi ni bro...standard la, mana2 bos pun musti camgitu..kitorang masa awal2 projek dulu mmg dah aware mende ni seme...financial analysis, forecast, flow, profit margin seme kitorang dah ada figure sendiri..kitorang memula dulu dah mtg ngan top mgmt pasal bab incentive nih, siap table seme financial data..dah ada black n white pun psl allocation utk incentive..cuma bila kena buat keje2 FOC ni, mgmt guna isu ni lah sbb mmg dah ada dlm clause agreement..

that's why mcm aku ckp earlier, public kena paham la, jgn dok mintak menda pelik2 kat private company sbb bila menda pelik tu jd kenyataan, public mmg happy, tp yg sedih n suffer - pekerja/kuli batak...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  zckyra on Wed Aug 05, 2009 6:04 pm

Dato ,takkan ko x dapt share untuk giant conmpany gak la kan macm kompeni ko nih... sure ada punya tak...
membe yang penah ku kenal ada gak sama cita cam ko, tapi tu la kan dorg bleh gak bergantung pada saham2 syarikat yang di allocate utk' dorg... kalu kene beli pun price dia lain kan, x macam org luar kalu nak beli.... gitula aku dipahamkan...
satu lagi.... ko pandai gak menyumpah ni yek (PUNGKOq???? mana belaja) tapi sib baik aku dah teringat dah masa ko naik kete mamak kadir masa sekolah rendah dulu.. tu ajela keje ko dengan... saper tuhhh... kebri dak... aku x hengat dahhh.... aaa..soulmate ko nak tau x citer selanjutnye???... kontak saya yaaaa... rabbit elephant

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  Syuhardy@boy on Thu Aug 06, 2009 11:54 am

Dato' K wrote:ni bukan masalah kena tipu, untung, rugi ni bro...standard la, mana2 bos pun musti camgitu..kitorang masa awal2 projek dulu mmg dah aware mende ni seme...financial analysis, forecast, flow, profit margin seme kitorang dah ada figure sendiri..kitorang memula dulu dah mtg ngan top mgmt pasal bab incentive nih, siap table seme financial data..dah ada black n white pun psl allocation utk incentive..cuma bila kena buat keje2 FOC ni, mgmt guna isu ni lah sbb mmg dah ada dlm clause agreement..

that's why mcm aku ckp earlier, public kena paham la, jgn dok mintak menda pelik2 kat private company sbb bila menda pelik tu jd kenyataan, public mmg happy, tp yg sedih n suffer - pekerja/kuli batak...

ahahaha...public is consider as a user bro..so as a user, we have teh rite to ask for stuffs that we need...dh la harga minyak naik melampau..harga barang naik melampau...tol pn nk kena bayar lg...so its not fair klu kerajaan x fullfillkan permintaan public....sebab kerajaan mm dh takut dgn kehadiran parti pembangkang yg tgh fight closely ngan kerajaan pusat...hehehehe...so yg jd mangsa ialah pekerja pekerja ky company tersebut....aku paham masalah ko datuk k...but tat is life laaa....same dgn apa yg aku alami skrg nie...client comp cukup gah...biler tanya psl increment managment bole ckp duit x msk..apa kejadahnyer...aku yg jd account servicing aku tau la payment mana yg dh masuk atau x.....duit tu abis kt non necessary things mcm keta bmw X5 boss aku..keta chevrolet captiva gundik bos aku....dan bermacam macam lg laaa....
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  Syuhardy@boy on Thu Aug 06, 2009 11:56 am

anizawati ahmad mansor wrote:
mie toreros wrote:tu la pasal....aku ingat jawapan ko bila aku tanya apsal ko x datang exam....ko cakap aku nak keje kat brunei...sumer subjek tu x penting....itu ko yang cakap boy
hahaha.... boy selalu bg jwpn yg x matang mcm ni masa dolu-dolu....hehehe

Ani..cuba berikan contoh2 jawapan saya yg tak matang yg saya berikan dulu....hehehehe
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  musliha mustapha on Thu Aug 06, 2009 12:57 pm

hhehehehee,,welcome to real kapitalism ekonomi ....perhhh bleh wat loan 1 million dgn bank,,maknanya aset kompeni ko ni datok,surely 2 kali lipat dr jumlah loan yg dia nak buat tu,,,,hmmm aku nak wat loan bank jugak laa camni,seribu darham la dua ribu darham ka.....mmg nature keja vendor ni byk kena bg favor pd client.aku pun kat sini data entry n data update pun aku buat bila doang minta tolong,,,,terpulang la bro pd pendapat masing2,pendirian aku,aku kerja ikhlas,rezeki Allah bg pinjam,usaha lebih dapat la rezeki lebih.... Very Happy Very Happy
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  Syuhardy@boy on Thu Aug 06, 2009 3:02 pm

emm...sebab tu la Rasul kita ada cakap yg seelok eloknyer klu nk berjaya dlm idup...kita seeloknyer berniaga...bila kita berniaga nie susah senang kita tanggung sendiri...klu kita keje ngan org..kita akan jadi mangsa keadaan...so datuk k...apa kata kita bukak business bersama sama...apa citer..aku tgk ko sejak kebelakangan nie hebat dlm kutuk mengutuk..so apa kata kita bukak class mengajar how to kutuk mengutuk org ....musti banyak budak2 yg nerd atau yg selalu dibuli disekolah nk join klass kita itu....kira klass ni macam klass how to defend ur self at school or public from a bully laaaa....
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  Syuhardy@boy on Thu Aug 06, 2009 3:05 pm

musliha mustapha wrote:hhehehehee,,welcome to real kapitalism ekonomi ....perhhh bleh wat loan 1 million dgn bank,,maknanya aset kompeni ko ni datok,surely 2 kali lipat dr jumlah loan yg dia nak buat tu,,,,hmmm aku nak wat loan bank jugak laa camni,seribu darham la dua ribu darham ka.....mmg nature keja vendor ni byk kena bg favor pd client.aku pun kat sini data entry n data update pun aku buat bila doang minta tolong,,,,terpulang la bro pd pendapat masing2,pendirian aku,aku kerja ikhlas,rezeki Allah bg pinjam,usaha lebih dapat la rezeki lebih.... Very Happy Very Happy

mus correction k...its not 1 million but its 1 billion but iknw ur answer later will be......'ADA AKU KESAH'...hahahahaha
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  sahril sarudin on Fri Aug 07, 2009 1:12 am

alamak..bab ekonomi ler plak gamaknya uols..
aku baca jew tapi takde ler paham sangat..
tapi..i like..
untuk tambah pengetahuan am..
uols ni cam ahli politik lew..
apa oreng puteh kata politician..
opsss..terspeaking londan ler pulak..kowser merkkkk
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  zckyra on Sun Aug 09, 2009 5:55 pm

ada baiknyee kite bersyukur sajerr ye dakkk. kurang2nye ade gak keje... berbanding ngan negara lain cam india, filipin n sbgainya tuhh,, walaupun adee degree, master dan sebagainyerr tetap xde keje utk mereka d negara mereka, so kena p ke sini cari rezki, sampai sini kena tipu lak, keja x setimpal langsung spt yg dijanjikan.. kene bayar lak tiap2 bulan kat agensi, mana lg nak anta balik duit kt famili. ni kesah benar ni sewaktu aku keje kfc dulu.. sian gak dengar nasib diaorg nih, at least kita masih bleh dok kat negara sendiri, selesa gak la pada aku kiter sumer ni walau apapun kerjanya... x kalu camner kite still bleh bertikam lidah n berlucah2han disini ...secara cyber tuh.. ada pc la tuh... kalu ko p tempat pendalaman di negara2 mundur x kenal demeh nih komputer ke, tenet ke.. jadi bersyukurlahhh... ... seadanyee... he he he hee Very Happy

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  musliha mustapha on Mon Aug 10, 2009 5:23 pm

Syuhardy@boy wrote:emm...sebab tu la Rasul kita ada cakap yg seelok eloknyer klu nk berjaya dlm idup...kita seeloknyer berniaga...bila kita berniaga nie susah senang kita tanggung sendiri...klu kita keje ngan org..kita akan jadi mangsa keadaan...so datuk k...apa kata kita bukak business bersama sama...apa citer..aku tgk ko sejak kebelakangan nie hebat dlm kutuk mengutuk..so apa kata kita bukak class mengajar how to kutuk mengutuk org ....musti banyak budak2 yg nerd atau yg selalu dibuli disekolah nk join klass kita itu....kira klass ni macam klass how to defend ur self at school or public from a bully laaaa....
..ini mcm aku nak juin la,,memula kita kena beli sofa panjang yg menjadi igauan eddy,,waakakakaa,,tp seblom tu aku nak tabik spring tahap gaban kat daddy boy sebab dia tau rasul kita suh kita meniaga kalau nak kaya,,jgn maraa aaa,eekekekeee... alien alien ...mmg byk masalah jiwa kacau @ jiwa kaca ( pengaruh kelantan ) pd zaman moden ini,situation getting more harder to survive eventhough the harder the better for merk yg kat sini ni,,uuhuhuhuh.. cheers
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  musliha mustapha on Mon Aug 10, 2009 5:25 pm

Syuhardy@boy wrote:
musliha mustapha wrote:hhehehehee,,welcome to real kapitalism ekonomi ....perhhh bleh wat loan 1 million dgn bank,,maknanya aset kompeni ko ni datok,surely 2 kali lipat dr jumlah loan yg dia nak buat tu,,,,hmmm aku nak wat loan bank jugak laa camni,seribu darham la dua ribu darham ka.....mmg nature keja vendor ni byk kena bg favor pd client.aku pun kat sini data entry n data update pun aku buat bila doang minta tolong,,,,terpulang la bro pd pendapat masing2,pendirian aku,aku kerja ikhlas,rezeki Allah bg pinjam,usaha lebih dapat la rezeki lebih.... Very Happy Very Happy

mus correction k...its not 1 million but its 1 billion but iknw ur answer later will be......'ADA AKU KESAH'...hahahahaha
..wakakakaa ko mmg paham yek dgn kelaseran aku,,,anyway aku tumpang sedih juga bila datok k mmberi pengakuan benar mcm gittew,,tak smpai ati aku bila kawan2 ni susah,sebab nanti doang akan menyusahkan aku jugak,,wakakakaa.... Twisted Evil Twisted Evil
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  musliha mustapha on Mon Aug 10, 2009 5:30 pm

zckyra wrote:ada baiknyee kite bersyukur sajerr ye dakkk. kurang2nye ade gak keje... berbanding ngan negara lain cam india, filipin n sbgainya tuhh,, walaupun adee degree, master dan sebagainyerr tetap xde keje utk mereka d negara mereka, so kena p ke sini cari rezki, sampai sini kena tipu lak, keja x setimpal langsung spt yg dijanjikan.. kene bayar lak tiap2 bulan kat agensi, mana lg nak anta balik duit kt famili. ni kesah benar ni sewaktu aku keje kfc dulu.. sian gak dengar nasib diaorg nih, at least kita masih bleh dok kat negara sendiri, selesa gak la pada aku kiter sumer ni walau apapun kerjanya... x kalu camner kite still bleh bertikam lidah n berlucah2han disini ...secara cyber tuh.. ada pc la tuh... kalu ko p tempat pendalaman di negara2 mundur x kenal demeh nih komputer ke, tenet ke.. jadi bersyukurlahhh... ... seadanyee... he he he hee Very Happy
...sahril,,i like kowser kuda,,besoww n laju.. Arrow Arrow ...zack,sejak bila ko pandai bertimbang rasa @ timbang kiloww nih ? bak kata pepatah,hujan emas dinegeri org,hujan batu dinegeri sendiri,kalau tak hujan pun ok juga,boleh gi jenjalan,,,wakakakakaaa....jgn kata negara lain la,,,kat borneo ni pun ramai org malaysia yg buta huruf,dr itu marilah kita sesama menindas mereka ini semua,,,waaakkakakaaa... Twisted Evil Twisted Evil
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: sorang pun x sebut nama aku ek...isk...isk...isk

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum