haida sebran

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

haida sebran

Post  maliffa on Mon Jul 20, 2009 11:47 am

salam untuk semua...

tak sangka ada forum nie untuk bebudak raub zaman skolah dolu2...excited n seronok gak baca cite masing2...

mcana nak mula yek?...oklah..aku nie haida sebran a.k.a mama kepada muhammad aliff n nurul najwaa..kembar aku mmg tak skolah kat raub, dia kat temerloh dulu...pas abis spm aku sambung matrikulasi kat upm smpai la aku dapat degree n master..skang nie dah dkt 4 thn aku keje kat mpob, jadi research officer..pening wo, keje byk, poning kepalo den...sekejap je masa berlalu, n kita semua pon ader life sendiri...alhamdulillah, kehidupan byk mematangkan kita smua...

dulu sempatla skolah kat smtk 2 thn...ingat lagi, thn prtama form 4 tu, ramai je yang anti ngan kami bebudak mgs nie...jeles n takut kot sbb kami nie terer2...kuakuakua jgn marah yek...

tapi memories yang paling tak lupa masa rombongan cik kiah (form 4nb) g penang...syok gile...rasa mcm penang tu kita yang punya...naik bot g pangkor pun ala2 mcm titanic, nasib baik tak terhumban kat dalam laut tu...rindu sgt kat semua la..

yati rudin, contact la aku nanti...abby ader bagi kn nombrnyer...muszalmi, ingat lagi tak time debat bahasa melayu...sejarah silam tu...agak2 org lain tau tak cite tu????hehehe...

oklah...c again...bubye

maliffa

Posts : 4
Join date : 2009-07-20
Age : 37
Location : somewhere in bangi selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  najib on Mon Jul 20, 2009 6:23 pm

welcome haida.

errr...aku x cam ko mana satu tp sebab ko kelas 4nb n from mgs aku rs aku mungkin kenal. w/pun aku kat 4nb sebulan 2 je tp aku sempat gak berkenalan ng korang set2 mgs ni. aku igt nadya n rozana...lain2 aku cam muka je heheh.

btw, kat mpob ada sorang batch 79 from tk...nama hambali...aku x tau pulak dia kat dept mana.

najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  Syuhardy@boy on Mon Jul 20, 2009 6:47 pm

ahhh..welkam welkam..vanikam...anyway aku x ingat la sapa ko nie haaa...post la gmbr ..senang sikit nk ingat nyer kak oiiii..al maklum laaaa..dh dekat berbelas tahun x tgk muka..mana la nk ingat

Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 37
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  yard dean on Mon Jul 20, 2009 10:19 pm

maliffa wrote:salam untuk semua...

tak sangka ada forum nie untuk bebudak raub zaman skolah dolu2...excited n seronok gak baca cite masing2...

mcana nak mula yek?...oklah..aku nie haida sebran a.k.a mama kepada muhammad aliff n nurul najwaa..kembar aku mmg tak skolah kat raub, dia kat temerloh dulu...pas abis spm aku sambung matrikulasi kat upm smpai la aku dapat degree n master..skang nie dah dkt 4 thn aku keje kat mpob, jadi research officer..pening wo, keje byk, poning kepalo den...sekejap je masa berlalu, n kita semua pon ader life sendiri...alhamdulillah, kehidupan byk mematangkan kita smua...

dulu sempatla skolah kat smtk 2 thn...ingat lagi, thn prtama form 4 tu, ramai je yang anti ngan kami bebudak mgs nie...jeles n takut kot sbb kami nie terer2...kuakuakua jgn marah yek...

tapi memories yang paling tak lupa masa rombongan cik kiah (form 4nb) g penang...syok gile...rasa mcm penang tu kita yang punya...naik bot g pangkor pun ala2 mcm titanic, nasib baik tak terhumban kat dalam laut tu...rindu sgt kat semua la..

yati rudin, contact la aku nanti...abby ader bagi kn nombrnyer...muszalmi, ingat lagi tak time debat bahasa melayu...sejarah silam tu...agak2 org lain tau tak cite tu????hehehe...


oklah...c again...bubye

kene contact ke?? hehehehe..mesti lawey kawan baik aku masa skolah rendah tu..manja tu ngan aku..hehehhe

yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

gambar

Post  nadya.s on Mon Jul 20, 2009 10:57 pm

ida,
post la gambar ko & anak2 Smile

nadya.s

Posts : 16
Join date : 2009-07-17

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  Dato' K on Tue Jul 21, 2009 2:24 pm

aku mmg bengang bebudak MGS..kerek seh..heheheh..gurau2..

ko baru konvo master kan??kalo tak silap aku la, ko konvo sama ngan wife aku...ke yg konvo tu adik kembar ko???

Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 37
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  yard dean on Wed Jul 22, 2009 10:21 pm

Dato' K wrote:aku mmg bengang bebudak MGS..kerek seh..heheheh..gurau2..

ko baru konvo master kan??kalo tak silap aku la, ko konvo sama ngan wife aku...ke yg konvo tu adik kembar ko???

lkamal kau mmg camni yek.. suka la masuk tread org pastu huru hara isi kandungannya..
semua dah main master.. ini yg rasa nak jd master of universe gak nih..on second thought tak koser la merk nak ngadap buku bagai lagi..

yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  nadya.s on Thu Jul 23, 2009 1:15 am

ati..ati.. aku tak start apa2 eh... hehehehehehe!!!


ida, kem salam yati sebran...

nadya.s

Posts : 16
Join date : 2009-07-17

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  musliha mustapha on Thu Jul 23, 2009 5:58 pm

nadya.s wrote:ida,
post la gambar ko & anak2 Smile
,,,aku pun nak manja2 laa dgn kucing ko ni nadya,,mcm ati manja2 dgn yati n ida jugak...ekekekee....datuk,,ko ni org br smpai sungai lui ko dah smpai cheroh aa,,lepaks aa dulu layan diploma ke degree ke,,,ati,aku dah terajang abis semua buku aku,cuma 2 scroll ni aku takleh terajang sebab nak dapat doang kena jait tutt...wakakakakaaa afro afro lol!

musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  musliha mustapha on Thu Jul 23, 2009 6:02 pm

nadya.s wrote:ati..ati.. aku tak start apa2 eh... hehehehehehe!!!


ida, kem salam yati sebran...
,,,tak sadis laa ko nad,kasi la confidence feed back,,aku ex MGS gak,sempat form 1 kat mgs kejap then masuk KRK kat smtk,,,,mak aku bisnes kat kantin MGS,,best punya port lepak,,, geek geek

musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  zckyra on Fri Jul 24, 2009 1:41 pm

yard dean wrote:
maliffa wrote:salam untuk semua...

tak sangka ada forum nie untuk bebudak raub zaman skolah dolu2...excited n seronok gak baca cite masing2...

mcana nak mula yek?...oklah..aku nie haida sebran a.k.a mama kepada muhammad aliff n nurul najwaa..kembar aku mmg tak skolah kat raub, dia kat temerloh dulu...pas abis spm aku sambung matrikulasi kat upm smpai la aku dapat degree n master..skang nie dah dkt 4 thn aku keje kat mpob, jadi research officer..pening wo, keje byk, poning kepalo den...sekejap je masa berlalu, n kita semua pon ader life sendiri...alhamdulillah, kehidupan byk mematangkan kita smua...

dulu sempatla skolah kat smtk 2 thn...ingat lagi, thn prtama form 4 tu, ramai je yang anti ngan kami bebudak mgs nie...jeles n takut kot sbb kami nie terer2...kuakuakua jgn marah yek...

tapi memories yang paling tak lupa masa rombongan cik kiah (form 4nb) g penang...syok gile...rasa mcm penang tu kita yang punya...naik bot g pangkor pun ala2 mcm titanic, nasib baik tak terhumban kat dalam laut tu...rindu sgt kat semua la..

yati rudin, contact la aku nanti...abby ader bagi kn nombrnyer...muszalmi, ingat lagi tak time debat bahasa melayu...sejarah silam tu...agak2 org lain tau tak cite tu????hehehe...


oklah...c again...bubye

kene contact ke?? hehehehe..mesti lawey kawan baik aku masa skolah rendah tu..manja tu ngan aku..hehehhe

salam salam

aku baru ingat hang nih btau la hang ida sebran d twin
alamak mintak maaf la kawan,
ko btau ko 4nb skolah tk memang aku x bleh recall
tp bila btau ida sebran jek trus teringat skolah mgs dulu
yang ada lesung pipit bleh tumbuk sambal tempoyak tu kan..
trademark ko tuhhh.................... I love you I love you
sronoknyerrr alien

ala ati budak????? nih selalu manja manja ngan ko dulu
ko suka jentik dia punyer tangan...(bleh plak aku ingat yekk??)
dia sorang je x balas jentikan ko tu ko cakap... dia senyum je
maklumlah pipi dia ade lesung
tongue
begitula ceritanya yg aku ingat kalu betulla ida nih.... cheers albino

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  maliffa on Fri Jul 24, 2009 5:25 pm

hehehe...ingat pun ko zack kat aku cuma ader silap sit jek...yag ader lesung pipit tu kembar aku...atie...aku punya pipi gebu je...

aku rindu gile kat yati rudin ngan ko..lama gile tak jumpa..dulu ko ganas jk..tak dapat byg masa ko tunang ari tu..kata ayu gile...anyway congrates again...

aku kovo thn lepas master sains..sapa nama steri ko datuk K?

maliffa

Posts : 4
Join date : 2009-07-20
Age : 37
Location : somewhere in bangi selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  yard dean on Fri Jul 24, 2009 11:00 pm

aku baru ingat hang nih btau la hang ida sebran d twin
alamak mintak maaf la kawan,
ko btau ko 4nb skolah tk memang aku x bleh recall
tp bila btau ida sebran jek trus teringat skolah mgs dulu
yang ada lesung pipit bleh tumbuk sambal tempoyak tu kan..
trademark ko tuhhh.................... I love you I love you
sronoknyerrr alien

ala ati budak????? nih selalu manja manja ngan ko dulu
ko suka jentik dia punyer tangan...(bleh plak aku ingat yekk??)
dia sorang je x balas jentikan ko tu ko cakap... dia senyum je
maklumlah pipi dia ade lesung
tongue


begitula ceritanya yg aku ingat kalu betulla ida nih.... cheers albino[/quote]


perlu ke si zack lg ingat bab jentik jentikan nh dr aku..ko rekacipta cerita kot zc..ntah sape sape la main jentik jentik.. nyamuk aedes kot..4nb tu bukan kat tk ke.. camne korang tak jumpa/ingat megingati..sombong betul bebudak 4na nih..

yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  mie toreros on Tue Jul 28, 2009 1:30 pm

ida lama x dengar citer.....kekasih lama aku ni si ida ni....pastu berpisah sebab bapak ko pindah kan?skang kat ner? post la gmbar aku pn tgk gak family ko...family aku bantal ngan selimut jer hahahahah

mie toreros

Posts : 125
Join date : 2009-07-12
Age : 37
Location : somewhere in langkawi

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  zckyra on Tue Jul 28, 2009 2:37 pm

perlu ke si zack lg ingat bab jentik jentikan nh dr aku..ko rekacipta cerita kot zc..ntah sape sape la main jentik jentik.. nyamuk aedes kot..4nb tu bukan kat tk ke.. camne korang tak jumpa/ingat megingati..sombong betul bebudak 4na nih..[/quote]

aku hangin btol ngan ko ti, beria aku ngingat p'istiwa penting camni ko bleh ckp rekaan semata2
aku taula ko takut c lehak tu terasa ko ngan org len main jentik2, ngan dia ko main hamburan dan seranahan ajerr
ahahahahahahaha...... sori saja nyibuk kat topic orang nih, hua hua...
Mad

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  mie toreros on Tue Jul 28, 2009 5:14 pm

aku dah kureng ingatan la ida ttg debat bhasa melayu tu....ker yang kiter kalah tu masa kat dalam perpustakaan tu.....hahaha 1st round dah kalah...

mie toreros

Posts : 125
Join date : 2009-07-12
Age : 37
Location : somewhere in langkawi

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  yard dean on Tue Jul 28, 2009 10:50 pm

zckyra wrote:perlu ke si zack lg ingat bab jentik jentikan nh dr aku..ko rekacipta cerita kot zc..ntah sape sape la main jentik jentik.. nyamuk aedes kot..4nb tu bukan kat tk ke.. camne korang tak jumpa/ingat megingati..sombong betul bebudak 4na nih..

aku hangin btol ngan ko ti, beria aku ngingat p'istiwa penting camni ko bleh ckp rekaan semata2
aku taula ko takut c lehak tu terasa ko ngan org len main jentik2, ngan dia ko main hamburan dan seranahan ajerr
ahahahahahahaha...... sori saja nyibuk kat topic orang nih, hua hua...
Mad[/quote]

ekekekeke... cerita kengkanak beb..byk dah memori terpadam.. aku peduli ape si lehak terasa.. kalau tak hambur hambur.. dia tak rasa mesra ngan aku..mana la tuan punya tread nih.. topik bersepah tp tuan rumah takde..

yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  mie toreros on Wed Jul 29, 2009 12:42 pm

tuan umah ooooooooooooo tuan umah ader kat umah ker?tie macam takder orang jer kat umah....blik kampung kot...ke selamba jer kita wat kecoh kat umah dia ni hahahaha....sok biar dia kemas

mie toreros

Posts : 125
Join date : 2009-07-12
Age : 37
Location : somewhere in langkawi

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  yard dean on Thu Jul 30, 2009 10:37 pm

mie toreros wrote:tuan umah ooooooooooooo tuan umah ader kat umah ker?tie macam takder orang jer kat umah....blik kampung kot...ke selamba jer kita wat kecoh kat umah dia ni hahahaha....sok biar dia kemas

aku dah biasa buat keje menyepah forum org..ape lagi sepahkan lagi..(ida jgn marah haa..)

yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  Dato' K on Sat Aug 01, 2009 10:48 am

maliffa wrote:hehehe...ingat pun ko zack kat aku cuma ader silap sit jek...yag ader lesung pipit tu kembar aku...atie...aku punya pipi gebu je...

aku rindu gile kat yati rudin ngan ko..lama gile tak jumpa..dulu ko ganas jk..tak dapat byg masa ko tunang ari tu..kata ayu gile...anyway congrates again...

aku kovo thn lepas master sains..sapa nama steri ko datuk K?

sama la ngan wife aku..wife aku amik master apa jadah ntah..bukan aku tak nak amik tau, tp bila dia explain, tobat aku tak paham..buat2 paham je mostly...tp bkaitan ngan biochem, research pasal nak convert apa jadah mende, kepada apa jadah menda yg lain..nama wife aku sharifah soflah syed abdullah...aku perasan nama ko dalam buku yg ada tulis nama2 org grad tu lah - nor haida bt sebran...'hemmphh, tobat ni org raub' (hatiku berkata pada ketika itu)..org afrika mana ada nama nor haida, ye tak??

Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 37
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  musliha mustapha on Tue Aug 04, 2009 5:38 pm

Mmg respek n suspek sama member2 yg rela belajar lagi ni,,,,aku merasa juga gi exam bawa perut 6 bulan pregnant,dgn iltizam,aku takkan smbung study aku dah pasni....datuk,,maybe juga org afrika ittew kacukan melayu malaysia,bleh gak nama mcm tu...mcm nama ko la,,member aku kat paris nama Camel bacher,tp bunyi vokal nya Kamal...abah ko dulu2 ada gi paris tak ? wakakakaa.... Suspect affraid

musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  zckyra on Wed Aug 05, 2009 5:49 pm

aku biase panggil ko aida kan.... ko amek master sains ape... master of universe kompem ko x amik punya... aku tau. bounce rabbit

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  mie toreros on Wed Aug 05, 2009 6:21 pm

eleh zack ko ingat ko sorang jer terer? tengok aku tanya plak key? ida ko master aper? sudah tentu bukan master key kan? kahaakakakakakkakaka

mie toreros

Posts : 125
Join date : 2009-07-12
Age : 37
Location : somewhere in langkawi

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  musliha mustapha on Thu Aug 06, 2009 3:07 pm

mie toreros wrote:eleh zack ko ingat ko sorang jer terer? tengok aku tanya plak key? ida ko master aper? sudah tentu bukan master key kan? kahaakakakakakkakaka
..ko amik masterji aka Sivaji the boss laa mie....konpom glamer nyaaah,,tak kuasa merk nak layan peminat,,, cheers cheers

musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  mie toreros on Thu Aug 06, 2009 10:29 pm

aku sebenarnyer kat forum ni sambil tekaN KEYBOARD SAMBIL gelak..hahahahahahahhahahahahahhah

mie toreros

Posts : 125
Join date : 2009-07-12
Age : 37
Location : somewhere in langkawi

View user profile

Back to top Go down

Re: haida sebran

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum