Gathering Time Hari Raya

Page 5 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  Syuhardy@boy on Fri Sep 04, 2009 10:52 am

kena tgu keputusan sebulat suara dari sumer org dulu ani....
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  musliha mustapha on Fri Sep 04, 2009 2:25 pm

Syuhardy@boy wrote:x kan la hanya sebab dia tu bakal adik ipar ko ..dia nk menitiskan air mata masa salam ngan ko mus....Aku rasa la kan klu aku ngan ko mmg iyer..sebab time sekolah dulu ko mmg banyak buat salah ngan aku..asik kutuk aku jer kan...so apa kata time raya nti ko mintak maap blk ngan aku....make sure masa mintak maap tu air mata ko meleleh k...klu x aku x nk maapkan ko...
....aku maksud kan ATI DA BOS laa,,bukan mie the batu talam,,ekekeke...tp ati pun penah sudi nak berakak iparkan aku,,kan aku ada 1 adik lelaki yg masih sunti,,auwww..ekeke,,,ehhh daddy boy,kita kena beli sarung tgn dulu,br bleh salam2 raya,,oo aku jek la kutuk ko,ko lupa ko penah ludah aku dulu ?? ekekeke.,..kalo ko nak aku maafkan ko,meh aku ludah ko balik,,nak,,??? ekekekekeee,,,,,weii bila ni nak bbuka puasa bersamer2,,or lg mudah berhari raya jek nnti br jumpa,,,,part raya ni maklum je la,,dah kita ni ada mertua,,anyway,i'll b available in kl since 16 sept,,, cheers cheers rendeer
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  yard dean on Fri Sep 04, 2009 9:50 pm

musliha mustapha wrote:
Syuhardy@boy wrote:x kan la hanya sebab dia tu bakal adik ipar ko ..dia nk menitiskan air mata masa salam ngan ko mus....Aku rasa la kan klu aku ngan ko mmg iyer..sebab time sekolah dulu ko mmg banyak buat salah ngan aku..asik kutuk aku jer kan...so apa kata time raya nti ko mintak maap blk ngan aku....make sure masa mintak maap tu air mata ko meleleh k...klu x aku x nk maapkan ko...
....aku maksud kan ATI DA BOS laa,,bukan mie the batu talam,,ekekeke...tp ati pun penah sudi nak berakak iparkan aku,,kan aku ada 1 adik lelaki yg masih sunti,,auwww..ekeke,,,ehhh daddy boy,kita kena beli sarung tgn dulu,br bleh salam2 raya,,oo aku jek la kutuk ko,ko lupa ko penah ludah aku dulu ?? ekekeke.,..kalo ko nak aku maafkan ko,meh aku ludah ko balik,,nak,,??? ekekekekeee,,,,,weii bila ni nak bbuka puasa bersamer2,,or lg mudah berhari raya jek nnti br jumpa,,,,part raya ni maklum je la,,dah kita ni ada mertua,,anyway,i'll b available in kl since 16 sept,,, cheers cheers rendeer
la aku lupa lak dulu aku penah ngorat adik mus.. aik kira ipar iparan gak aku ngan MUS.. tp mengenangkan nak dapat kakak ipar cam nina... aku kensel la mus..
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 38
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  shahril on Sat Sep 05, 2009 10:10 pm

aslm,
sori la dh lama aku join korang, sibuk skit ngan keje. blk je dh penat lg nak lyn anak bujang aku yg aktif gile nie. so x sempat nak join.
so aku nak tanya pasal gathering raya korang. jadi ke nk wat. bile n kt mana. satu lg pasal majlis buke posa. ada sape2 nk explain kt aku x? maklumlah aku nie malas skit nk baca. hehehe.
avatar
shahril

Posts : 21
Join date : 2009-02-05
Age : 38
Location : seri kembangan

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  normazura on Tue Sep 08, 2009 10:50 am

shahril wrote:aslm,
sori la dh lama aku join korang, sibuk skit ngan keje. blk je dh penat lg nak lyn anak bujang aku yg aktif gile nie. so x sempat nak join.
so aku nak tanya pasal gathering raya korang. jadi ke nk wat. bile n kt mana. satu lg pasal majlis buke posa. ada sape2 nk explain kt aku x? maklumlah aku nie malas skit nk baca. hehehe.

susah2 sgt nak wat gathering neh ... apa kata aku je lah p beraya umah ko shahril weh ...
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Sapa ade time raya

Post  zamrirauf on Tue Sep 08, 2009 2:17 pm

Sape2 yang ada kat umah ( kampung raub ) time raya nie? bleh aku ziarah. Aku raya kat kedah kg wife aku smpi raya 2. Raya 3 baru ada kat Sega Lama Village
avatar
zamrirauf

Posts : 48
Join date : 2009-09-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  shahril on Wed Sep 09, 2009 11:44 pm

zamrirauf wrote:Sape2 yang ada kat umah ( kampung raub ) time raya nie? bleh aku ziarah. Aku raya kat kedah kg wife aku smpi raya 2. Raya 3 baru ada kat Sega Lama Village

zam aku ada kt kg raya kedua n ketiga gak. ape2hal dtgla umah aku raya nti. tp sblm dtg tipon aku dulu 012-2208544 takut aku xde kt umah plak.
zura ko pn kene dtg umah aku gak. member2 lain pn dijmpt hadir skali tp korang kene bwk kuih raya sendiri le....hehe
avatar
shahril

Posts : 21
Join date : 2009-02-05
Age : 38
Location : seri kembangan

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  musliha mustapha on Thu Sep 10, 2009 12:39 pm

normazura wrote:
shahril wrote:aslm,
sori la dh lama aku join korang, sibuk skit ngan keje. blk je dh penat lg nak lyn anak bujang aku yg aktif gile nie. so x sempat nak join.
so aku nak tanya pasal gathering raya korang. jadi ke nk wat. bile n kt mana. satu lg pasal majlis buke posa. ada sape2 nk explain kt aku x? maklumlah aku nie malas skit nk baca. hehehe.

susah2 sgt nak wat gathering neh ... apa kata aku je lah p beraya umah ko shahril weh ...
..tara baca punya worang,,,,ekekekek,,,,buat la 2 pilihan, no 1 berbuka bersama2,,,no 2 beraya bersama2....................so sapa yg buleh join 1 event pun dah boleh jumpa kawan2 krk suma kann,FINAL aku membuat keputusan,berbuka puasa 17 sep hari khamis kat area ampang@jln ampang...MIE terorist tugas ko booking tempat,DADDY BOY mcm biasa la sapa nak pegi bg nama kat dia..........aku? aku mcm biasa la,mcm bagosss jek,,,ekekekee... flower flower flower flower afro lol! lol!
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  sahril sarudin on Fri Sep 11, 2009 12:06 pm

musliha mustapha wrote:
normazura wrote:
shahril wrote:aslm,
sori la dh lama aku join korang, sibuk skit ngan keje. blk je dh penat lg nak lyn anak bujang aku yg aktif gile nie. so x sempat nak join.
so aku nak tanya pasal gathering raya korang. jadi ke nk wat. bile n kt mana. satu lg pasal majlis buke posa. ada sape2 nk explain kt aku x? maklumlah aku nie malas skit nk baca. hehehe.

susah2 sgt nak wat gathering neh ... apa kata aku je lah p beraya umah ko shahril weh ...
..tara baca punya worang,,,,ekekekek,,,,buat la 2 pilihan, no 1 berbuka bersama2,,,no 2 beraya bersama2....................so sapa yg buleh join 1 event pun dah boleh jumpa kawan2 krk suma kann,FINAL aku membuat keputusan,berbuka puasa 17 sep hari khamis kat area ampang@jln ampang...MIE terorist tugas ko booking tempat,DADDY BOY mcm biasa la sapa nak pegi bg nama kat dia..........aku? aku mcm biasa la,mcm bagosss jek,,,ekekekee... flower flower flower flower afro lol! lol!

apakah maksud 'aku mcm biasa la' tu datin mus? adakah maksud nyer ko akan 'payung' semasa gathering ittew? Question Question
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  musliha mustapha on Fri Sep 11, 2009 12:11 pm

byk la payung ko sahril,,dah tentu aku ni beranak 2,,anak yatim plak tu,,mie kata dia nak ngorat adik kena la ngorat akak nya dulu kan,,,nih siap webcam2 bagai dgn dik aku plak si mie lampir ni,,,nak kena lampiran laa dgn aku,,,ekekeke....majoriti ada di kg raub on raya ke 2 n ke 3 yea,,,ok la tu kita mula meronda laa on raya kedua tu nnti,,dgn ucapan,mesti menyambut raya kat umah mertua,ni sayang bini ke takut bini banggg oiii,,,waakakakakaaa............ cheers cheers
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  mytini on Fri Sep 11, 2009 4:06 pm

assalamualaikum kwn2,
di ucapkan selamat menjalani ibadah puasa dan untuk aidilfitri yg akan menjelang tiba ini, aku mulakan dulu dengan ucapan
selamat hari raya dan maaf zahir batin untuk semua.
so, nmpknya ramai yg akan beraya di kg laman memasing. aku pon begitulah nampaknya.
aku akan beraya di kg sg pasu hingga raya ketiga. mungkin raya keempat dah balik puncak alam sebab nak balik kedah pulak.
so, mana2 kawan yg ada, jemputlah dtg ke rumah yer...masih ingat kan rumah ku? cuma, mintak col dulu sblum datang.
manala tau nk sediakan juadah apa yg patut....sekian....

p/s: sedih sangat2 sebab tahun ni adalah tahun kami raya tanpa bonda tercinta di sisi dan raya ni juga genap 4 bulan dia mengadap Ilahi...
avatar
mytini

Posts : 41
Join date : 2009-01-21
Age : 38
Location : kg. sg. pasu, raub & puncak alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  Dato' K on Fri Sep 11, 2009 4:27 pm

kira ramai gak la yg beraya kat raub thn inney...nanti kalo korang nak gi beraya ke, at least sms la aku di cheroh ittew..mana tau, ada rejeki aku mmg nak join gak...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  yard dean on Fri Sep 11, 2009 10:24 pm

mytini wrote:assalamualaikum kwn2,
di ucapkan selamat menjalani ibadah puasa dan untuk aidilfitri yg akan menjelang tiba ini, aku mulakan dulu dengan ucapan
selamat hari raya dan maaf zahir batin untuk semua.
so, nmpknya ramai yg akan beraya di kg laman memasing. aku pon begitulah nampaknya.
aku akan beraya di kg sg pasu hingga raya ketiga. mungkin raya keempat dah balik puncak alam sebab nak balik kedah pulak.
so, mana2 kawan yg ada, jemputlah dtg ke rumah yer...masih ingat kan rumah ku? cuma, mintak col dulu sblum datang.
manala tau nk sediakan juadah apa yg patut....sekian....

p/s: sedih sangat2 sebab tahun ni adalah tahun kami raya tanpa bonda tercinta di sisi dan raya ni juga genap 4 bulan dia mengadap Ilahi...

matila merk membaca ayat skema ini.. ( sori yanni kalau mcm tak sensitip atas kesedihan kau...)
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 38
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  Dato' K on Sat Sep 12, 2009 11:07 am

apa la ko ni, nyah..kalo merk la kan, dah lama merk hempok kepala lutut ati ni tau, tak koser...nyampahhh..

anyhow, sabar je lah yani...doa byk2 esp. bulan ramadhan ni...insyaallah, doa anak yg soleh n solehah tu sampai pada parents nye........

tapi bila baca balik ayat yani ittew, especially

'..aidilfitri yg akan menjelang tiba ini' ....WOWWW
'..ramai yg akan beraya di kg laman '....WOWWWWWW
'..hingga raya ketiga'....WOWWWWWWWW
'.....masih ingat kan rumah'.....WWOWWWWWWWWW
'..juadah apa yg patut'.....WWOWWWWWWWWWWWWWWWW

maaf dzahir batin, yani Very Happy...tak koser, merkkk
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  normazura on Sun Sep 13, 2009 1:14 am

Dato' K wrote:apa la ko ni, nyah..kalo merk la kan, dah lama merk hempok kepala lutut ati ni tau, tak koser...nyampahhh..

anyhow, sabar je lah yani...doa byk2 esp. bulan ramadhan ni...insyaallah, doa anak yg soleh n solehah tu sampai pada parents nye........

tapi bila baca balik ayat yani ittew, especially

'..aidilfitri yg akan menjelang tiba ini' ....WOWWW
'..ramai yg akan beraya di kg laman '....WOWWWWWW
'..hingga raya ketiga'....WOWWWWWWWW
'.....masih ingat kan rumah'.....WWOWWWWWWWWW
'..juadah apa yg patut'.....WWOWWWWWWWWWWWWWWWW

maaf dzahir batin, yani Very Happy...tak koser, merkkk


hok aloh .... bengap la korang neh ... xkan x kenal lagi pangai si yani .... dia ni mmg skema sejak azali .... affraid
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  normazura on Sun Sep 13, 2009 1:18 am

mytini wrote:assalamualaikum kwn2,
di ucapkan selamat menjalani ibadah puasa dan untuk aidilfitri yg akan menjelang tiba ini, aku mulakan dulu dengan ucapan
selamat hari raya dan maaf zahir batin untuk semua.
so, nmpknya ramai yg akan beraya di kg laman memasing. aku pon begitulah nampaknya.
aku akan beraya di kg sg pasu hingga raya ketiga. mungkin raya keempat dah balik puncak alam sebab nak balik kedah pulak.
so, mana2 kawan yg ada, jemputlah dtg ke rumah yer...masih ingat kan rumah ku? cuma, mintak col dulu sblum datang.
manala tau nk sediakan juadah apa yg patut....sekian....

p/s: sedih sangat2 sebab tahun ni adalah tahun kami raya tanpa bonda tercinta di sisi dan raya ni juga genap 4 bulan dia mengadap Ilahi...

banyakkan bersabar my friend ... setiap yg brlaku ada hikmahnya ....
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  zckyra on Mon Sep 14, 2009 1:36 pm

wahahai...
-konpem la kita raya nie raya kedua kita gathering, cam chantek je tarikh tersebut, kalo tiada aral melintang la
kan...
- aku pun jumpe farah wahida serta famili nukleusnya n menjemput la pegi kerumahnya pada hari raya ini..
- kite konvoi reramai la mus cam satu tahun 2, jgn ada bahalol lagi p mencium bontot kete konvoi kite udah yek...
sib baik ade anak sedara nazri menenangkan ati aku itu ari kalu x... ekekekekekee...
- kita buat umah mus la check point no 1, okeh,, bleh la..,, jadi laa,,,.


bounce bounce bounce bounce

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  musliha mustapha on Mon Sep 14, 2009 1:50 pm

normazura wrote:
mytini wrote:assalamualaikum kwn2,
di ucapkan selamat menjalani ibadah puasa dan untuk aidilfitri yg akan menjelang tiba ini, aku mulakan dulu dengan ucapan
selamat hari raya dan maaf zahir batin untuk semua.
so, nmpknya ramai yg akan beraya di kg laman memasing. aku pon begitulah nampaknya.
aku akan beraya di kg sg pasu hingga raya ketiga. mungkin raya keempat dah balik puncak alam sebab nak balik kedah pulak.
so, mana2 kawan yg ada, jemputlah dtg ke rumah yer...masih ingat kan rumah ku? cuma, mintak col dulu sblum datang.
manala tau nk sediakan juadah apa yg patut....sekian....

p/s: sedih sangat2 sebab tahun ni adalah tahun kami raya tanpa bonda tercinta di sisi dan raya ni juga genap 4 bulan dia mengadap Ilahi...

banyakkan bersabar my friend ... setiap yg brlaku ada hikmahnya ....
.ko ni yani,aku pun samer laaaaa...........semoga mak aman kat sana,kami syukur sgt2 mak tak sakit lagi kami iringi mak dgn doa serta amalan yg mampu kami buat dr sini...aminnn....
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  musliha mustapha on Mon Sep 14, 2009 1:55 pm

zckyra wrote:wahahai...
-konpem la kita raya nie raya kedua kita gathering, cam chantek je tarikh tersebut, kalo tiada aral melintang la
kan...
- aku pun jumpe farah wahida serta famili nukleusnya n menjemput la pegi kerumahnya pada hari raya ini..
- kite konvoi reramai la mus cam satu tahun 2, jgn ada bahalol lagi p mencium bontot kete konvoi kite udah yek...
sib baik ade anak sedara nazri menenangkan ati aku itu ari kalu x... ekekekekekee...
- kita buat umah mus la check point no 1, okeh,, bleh la..,, jadi laa,,,.


bounce bounce bounce bounce
SO TAK JADI LA YE MAJLIS BERBUKA PUASA KITA NI,,,OK,,AKU BALIK RAUB LA TERUS KALO CAMTU ON 17SEP TU......... bounce bounce bounce
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  musliha mustapha on Mon Sep 14, 2009 1:59 pm

zckyra wrote:wahahai...
-konpem la kita raya nie raya kedua kita gathering, cam chantek je tarikh tersebut, kalo tiada aral melintang la
kan...
- aku pun jumpe farah wahida serta famili nukleusnya n menjemput la pegi kerumahnya pada hari raya ini..
- kite konvoi reramai la mus cam satu tahun 2, jgn ada bahalol lagi p mencium bontot kete konvoi kite udah yek...
sib baik ade anak sedara nazri menenangkan ati aku itu ari kalu x... ekekekekekee...
- kita buat umah mus la check point no 1, okeh,, bleh la..,, jadi laa,,,.


bounce bounce bounce bounce
ok no hal punya,,,menu @ juadah yg pasti menyelerakan aku yg akan aku disediakan sebab ini umah aku jd aku punya selera la nak makan apa..ye tak,,ekekekkeee...... cheers cheers cheers
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  Dato' K on Mon Sep 14, 2009 2:26 pm

haaa, cantek2..raya kedua, tpt kumpul umah mus..pukul baper??umah mus kat ner??
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  zckyra on Mon Sep 14, 2009 3:02 pm

ahahahahahaaaa...nk heart attack aku ngan ko ni Dato', gaya cam dah setel je, skali x tau ke umah mus katne....
tp aku paham keseronokan nk jumpa membe2 lama ni,, biasala kan.... Neutral sunny
apehal pun kene konfim ngan tuan punya rumah, dmana engkau mus?
ati ko jadik x neh balik cni raya kedua 2? ngam sgt kalu jadik,,
nih dd boi maner haaaa... bounce bounce

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  zamrirauf on Mon Sep 14, 2009 3:20 pm

apa la wal sangat nak reunion yer..raya kedua dah nak reunion? korang x pg jumpe sedara mara ker? kompol la raye ketiga ke , ke empat ker...baru la free...bleh aku joint.
avatar
zamrirauf

Posts : 48
Join date : 2009-09-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  zckyra on Mon Sep 14, 2009 3:52 pm

bkn tiap2 tahun pun cik zam kite kumpul cenggini...
setelah ditimbang, dan dibawa ke mesyuarat raja2 melayu kan,
tu je hari yg nampak ngam....
Apapun kita ni hanya merancang, Dia yg tentukan.....
Neutral

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  Dato' K on Mon Sep 14, 2009 5:38 pm

aku ikut je le...ada rejeki, aku join le...mus, bak balik magnet peti ais..
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: Gathering Time Hari Raya

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum