perihal raya dolu2

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

perihal raya dolu2

Post  normazura on Tue Sep 08, 2009 10:58 am

cerita ttg p beraya2 ni kan, teringat lak aku zaman sekolah2 dulu kan ... sanggup p beraya dalam hujan, redah aje ... aku ingat lagi raya kat umah habu, masa tuh mak pa dia xde, kita satu group terjah umah dia, dia buat kan kita air milo panas ... uishhh berasap airnye, dalam hati wuihhh kompem best gila la air neh ... sampai skrg la aku masih terasa kelazatan air milo habu yg ala2 air kosong tuh ... walaahhh
mmg best la memori ngan korang neh ... mcm2 ada .... habis la sume rumah kita p beraya .... umah yani, makan pecal pedas cam nak mampus ... pegi umah shilla sume pakat nak berak ... umah zam ... umah aku ... umah farah ....
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  yard dean on Wed Sep 09, 2009 11:08 am

Aku ingat 1st time p sungai pasu, rasa dah macam talam dah kaki aku berjalan, sampai umah nonie abis 2-3 jag air umah dia..pastu p la pulak umah yani, sebatu lg masuk kg.. Nak balik semula rasa mcm nak nangis
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  musliha mustapha on Thu Sep 10, 2009 12:43 pm

yard dean wrote:Aku ingat 1st time p sungai pasu, rasa dah macam talam dah kaki aku berjalan, sampai umah nonie abis 2-3 jag air umah dia..pastu p la pulak umah yani, sebatu lg masuk kg.. Nak balik semula rasa mcm nak nangis
,,,ekekeke pastu tgh jalan nak ke main road si zanariah pulak nak terberak,,wakakakaa,,aku pakai blaus kaler purple masa tu,aku ingt lagi...ada 1 kali raya in 1999 kalo tak silap,kita beraya nek keta bapak zura,sib baik tak roboh keta tu kan....dlm thn 1996 beraya kat umah aku.,shilla kata ,mus,mak ko tak kemas rumah ke,apsal rumah ko mcm ni ajek,,ekekekke........yg paling mantop,2007,kita eksiden kat depan tong fatt,,, cyclops cyclops lol! lol!
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  normazura on Fri Sep 11, 2009 10:31 am

musliha mustapha wrote:
yard dean wrote:Aku ingat 1st time p sungai pasu, rasa dah macam talam dah kaki aku berjalan, sampai umah nonie abis 2-3 jag air umah dia..pastu p la pulak umah yani, sebatu lg masuk kg.. Nak balik semula rasa mcm nak nangis
,,,ekekeke pastu tgh jalan nak ke main road si zanariah pulak nak terberak,,wakakakaa,,aku pakai blaus kaler purple masa tu,aku ingt lagi...ada 1 kali raya in 1999 kalo tak silap,kita beraya nek keta bapak zura,sib baik tak roboh keta tu kan....dlm thn 1996 beraya kat umah aku.,shilla kata ,mus,mak ko tak kemas rumah ke,apsal rumah ko mcm ni ajek,,ekekekke........yg paling mantop,2007,kita eksiden kat depan tong fatt,,, cyclops cyclops lol! lol!

hahah ... actually byk lagi aksi2 menarik kita masa raya dulu ekk ... weh cerita la lagi ... aku pon dah x beraa ingat ...
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  musliha mustapha on Fri Sep 11, 2009 11:35 am

hehehee syukur alhamdulillah kan,,silaturahim kita masih berpanjangan smpai ke hari ini....semoga persahabatan kita kekal hingga ke akhir hayat....gi raya kat umah ati bos kat sempam,pastu sibuk main burung merpati la kalu tak silap aku..then gi plak beraya kat flat ostipal umah farah...huhuhuuu kita dah tuaa la weiii...... Basketball Basketball sunny
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  sahril sarudin on Fri Sep 11, 2009 11:56 am

a'ah ler..aku pun rasa nye ada gak join beraya ngan uols semua..bukan takat raya jer..deepavali pun kita gi gak bertandang..ermm..kiranya dah lama dah kita amalkan konsep 1 Malaysia ni..yang paling syok bila berlumba lumba nak makan..maklum ler masa tu kita semua remaja..nafsu makan masing masing masya Allah..tapi memang happening.. Very Happy Very Happy Very Happy
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  yard dean on Fri Sep 11, 2009 10:38 pm

musliha mustapha wrote:hehehee syukur alhamdulillah kan,,silaturahim kita masih berpanjangan smpai ke hari ini....semoga persahabatan kita kekal hingga ke akhir hayat....gi raya kat umah ati bos kat sempam,pastu sibuk main burung merpati la kalu tak silap aku..then gi plak beraya kat flat ostipal umah farah...huhuhuuu kita dah tuaa la weiii...... Basketball Basketball sunny
burung tekukur la..abah aku bela.. sekarang dah takde dah barang seekor pon..a'ah korang dtg umah aku, shilla dgn was was nak seberang sungai.. tp bila dia teringat ni umah aku.. gerenti kukuh punya titi tu... mmm.. shilla ni byk mulut yek.. umah mus tak kemas la, titi umah aku nak roboh la..
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  normazura on Sat Sep 12, 2009 8:14 am

sahril sarudin wrote:a'ah ler..aku pun rasa nye ada gak join beraya ngan uols semua..bukan takat raya jer..deepavali pun kita gi gak bertandang..ermm..kiranya dah lama dah kita amalkan konsep 1 Malaysia ni..yang paling syok bila berlumba lumba nak makan..maklum ler masa tu kita semua remaja..nafsu makan masing masing masya Allah..tapi memang happening.. Very Happy Very Happy Very Happy

teringat lagi aku masa kita berdepavali kat umah priya .... mak dia masak chapati@tosai kan ..... yg aku paling benngang chapati@tosai tuh jatuh atas riba aku .... si edy gembek la punya kerja ..... korang pon satu , buat main2 ngan makanan yg mak priya serve kat kita ..... xde manners betui la korang neh ......

beraya umah liza manaf pon best gak kan ?
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  musliha mustapha on Mon Sep 14, 2009 2:30 pm

sahril sarudin wrote:a'ah ler..aku pun rasa nye ada gak join beraya ngan uols semua..bukan takat raya jer..deepavali pun kita gi gak bertandang..ermm..kiranya dah lama dah kita amalkan konsep 1 Malaysia ni..yang paling syok bila berlumba lumba nak makan..maklum ler masa tu kita semua remaja..nafsu makan masing masing masya Allah..tapi memang happening.. Very Happy Very Happy Very Happy
aku ingt aku ingt,,,deepavali kat umah Hari priya makan ayam goreng mak dia masak,,ekekekekkee..... Cool Cool Cool
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  musliha mustapha on Mon Sep 14, 2009 2:38 pm

yard dean wrote:
musliha mustapha wrote:hehehee syukur alhamdulillah kan,,silaturahim kita masih berpanjangan smpai ke hari ini....semoga persahabatan kita kekal hingga ke akhir hayat....gi raya kat umah ati bos kat sempam,pastu sibuk main burung merpati la kalu tak silap aku..then gi plak beraya kat flat ostipal umah farah...huhuhuuu kita dah tuaa la weiii...... Basketball Basketball sunny
burung tekukur la..abah aku bela.. sekarang dah takde dah barang seekor pon..a'ah korang dtg umah aku, shilla dgn was was nak seberang sungai.. tp bila dia teringat ni umah aku.. gerenti kukuh punya titi tu... mmm.. shilla ni byk mulut yek.. umah mus tak kemas la, titi umah aku nak roboh la..
....tapi kan ti,,kuih sampan kat umah shilla mmg marvelous,,,,nina smpai tahap mkn dr balang kuih smpan kat dapur umah shilla..makan mee kari buh kerang kat umah shilla.,..nazri suka sebb umah shilla byk kerang,,ehh silap,,byk adik pompuan,,,eeekekekekekekekee......... flower flower flower lol!
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  zckyra on Mon Sep 14, 2009 2:57 pm

waah, best topic nih .. tima kasih kepada yg merekacipta topic sebegini,,,,..
seronok sangat tu mestilah kan, mengungkit hal yg lama2 ni,
tapi sayu pun ada, yelah teringat kat insan2 yg layan kite masa beraya dulu yg dah x da skang ni kan... Crying or Very sad
tapi aku rase pengalaman paling best p beraya kt sg pasu la kan... journey 2 the center of d earth la plak rasanyee..
yup, deepavali pun sameee.. selamba je kita beraya yek...
anyway untuk tahun 2009 nie, apa kata kite mengungkit semula memori indah itew.. ngan p beraya secara beramai2, mesti best kan.... ..lalalalallalaala.... Very Happy cheers cheers

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  shamshillah on Mon Sep 14, 2009 4:53 pm

bestnyer..terkenang semasa dulu..naik bas, turun bas g raya..jauh pun sanggup..sampai umh dah mlm..pecal yni mmg best siot..korg dtg la ramai2 umh aku thun ni aku masak special.

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  zckyra on Tue Sep 15, 2009 12:13 pm

kueh sampan ada shila??? bounce

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  Dato' K on Tue Sep 15, 2009 12:20 pm

aku nak makan bihun sup..yg jenis ada ayam cerai2 tu..pastu ada kuah kicap yg buat pedas tu..pastu ada pulak ikan bilis goreng garing2...ada tak shila??

kalo ada nasi impit yg makan ngan kuah masak lemak tu pun ok gak..lauk ayam cerai2 gak...ada ke??
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  sahril sarudin on Tue Sep 15, 2009 12:25 pm

aku sedikit konpius kat sini ler cik shillah..opss puan shillah..ko nak wat open house ke? atau ko nak open gerai makan? pelbagai makanan plak kekawan ko ni mintak nyer..ish ish ish..
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  zckyra on Tue Sep 15, 2009 12:29 pm

wakkakakkaakakakakaaaa... meme lawok la kawang2 ku ini, termasuk aku skali... afro afro

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  zamrirauf on Tue Sep 15, 2009 1:25 pm

Dato' K wrote:aku nak makan bihun sup..yg jenis ada ayam cerai2 tu..pastu ada kuah kicap yg buat pedas tu..pastu ada pulak ikan bilis goreng garing2...ada tak shila??

kalo ada nasi impit yg makan ngan kuah masak lemak tu pun ok gak..lauk ayam cerai2 gak...ada ke??

Apa la ko nie Dato'..kata dok kat johor..tue nama dier soto..bihun soto..lemah tatabahasa makanan tradisional betul la ko nie..
avatar
zamrirauf

Posts : 48
Join date : 2009-09-04

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  zckyra on Tue Sep 15, 2009 1:36 pm

haa. btoi tu zam, kalu ada plak bebola daging, org dah panggil bakso.... daging tu sebijik, xde cerai2... wakkakakaaakakaka pastu yg nasi impit kuah lemak 2 org panggil londeh, kan kan..,, ape la ko Dato'

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  shamshillah on Tue Sep 15, 2009 1:54 pm

zckyra wrote:haa. btoi tu zam, kalu ada plak bebola daging, org dah panggil bakso.... daging tu sebijik, xde cerai2... wakkakakaaakakaka pastu yg nasi impit kuah lemak 2 org panggil londeh, kan kan..,, ape la ko Dato'

apa yg londeh..seluar londeh ker zc..wakakakaka...lodeh la.. bihun/nasi impit soto insyallah ada..senang je..lodeh tu bnyk bhn sayuran la dlm dia n kena ada tempe, kalo jumpa bhn aku buat la....biskut sampan..insyaallah kalo ada mungkin x bnyk..korg nak dtg tolong bgtau awal2 yer...kang x sempat aku nak masak..

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  Dato' K on Tue Sep 15, 2009 2:08 pm

shamshillah wrote:
zckyra wrote:haa. btoi tu zam, kalu ada plak bebola daging, org dah panggil bakso.... daging tu sebijik, xde cerai2... wakkakakaaakakaka pastu yg nasi impit kuah lemak 2 org panggil londeh, kan kan..,, ape la ko Dato'

apa yg londeh..seluar londeh ker zc..wakakakaka...lodeh la.. bihun/nasi impit soto insyallah ada..senang je..lodeh tu bnyk bhn sayuran la dlm dia n kena ada tempe, kalo jumpa bhn aku buat la....biskut sampan..insyaallah kalo ada mungkin x bnyk..korg nak dtg tolong bgtau awal2 yer...kang x sempat aku nak masak..

Londeh???hok eeee....nampak sangat ko kemaruk nak kawin ni zack...aku rasa la shila, si zack ni bukan pikir seluar londeh, tapi londeh seluar la tu....heeeeee, tak malu...yu yu...tu la, gelakkan aku lagi..

aku bab2 makanan ni nama dia mmg tak reti..aku reti mentekedarah je..hehehe...ko buat makanan yg gitu2 la...aku kuih2 raya ni kurengg..
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  zamrirauf on Tue Sep 15, 2009 2:18 pm

Pergghh korang nie..mentang2 dah ada title Mr n Mrs...pantang silap cakap sket terus interpret 18 SX gittew... macam dapat lisence to speak tttuuuutttttttt ajer....ringan je jari menaip..
avatar
zamrirauf

Posts : 48
Join date : 2009-09-04

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  yard dean on Wed Sep 16, 2009 10:55 pm

Dato' K wrote:aku nak makan bihun sup..yg jenis ada ayam cerai2 tu..pastu ada kuah kicap yg buat pedas tu..pastu ada pulak ikan bilis goreng garing2...ada tak shila??

kalo ada nasi impit yg makan ngan kuah masak lemak tu pun ok gak..lauk ayam cerai2 gak...ada ke??

kamal kamal.. ape la salah ayam tu kat kau yang kau suka sgt dia bercerai berai...
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  yard dean on Wed Sep 16, 2009 11:00 pm

Dato' K wrote:
shamshillah wrote:
zckyra wrote:haa. btoi tu zam, kalu ada plak bebola daging, org dah panggil bakso.... daging tu sebijik, xde cerai2... wakkakakaaakakaka pastu yg nasi impit kuah lemak 2 org panggil londeh, kan kan..,, ape la ko Dato'

apa yg londeh..seluar londeh ker zc..wakakakaka...lodeh la.. bihun/nasi impit soto insyallah ada..senang je..lodeh tu bnyk bhn sayuran la dlm dia n kena ada tempe, kalo jumpa bhn aku buat la....biskut sampan..insyaallah kalo ada mungkin x bnyk..korg nak dtg tolong bgtau awal2 yer...kang x sempat aku nak masak..

Londeh???hok eeee....nampak sangat ko kemaruk nak kawin ni zack...aku rasa la shila, si zack ni bukan pikir seluar londeh, tapi londeh seluar la tu....heeeeee, tak malu...yu yu...tu la, gelakkan aku lagi..

aku bab2 makanan ni nama dia mmg tak reti..aku reti mentekedarah je..hehehe...ko buat makanan yg gitu2 la...aku kuih2 raya ni kurengg..
sebenarnya nak gelak/kutuk zack pasal isu lodeh /londeh.. tp pasal die side kick aku aku tak jd la penaya die.. apra kawan demam panat dah berjangkit ke?
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  najib on Thu Sep 17, 2009 12:10 am

hahhaha....mujur aku tak dpt joint konvoi korang nnti. kalau tak aku nak buat kuiz la ngn kamal pasai2 nama2 makanan. Laughing Laughing Laughing Laughing

kamal ko tahu tak camne rupa bee hoon spore? ko ngn spore dekat je dah tu. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  Dato' K on Thu Sep 17, 2009 9:56 am

ciss...kerek seh, kauorang.....mmg la kawan duduk dekat ngan spore..tp kawan bab2 nama makanan ni mmg kurengg, la bai..kawan pandai bab makan2 bagi membuncitkan perut aje....

(amacam, ada style org jb cakap tak?? mmphhh, nyampah...tak koser merk..)
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum