perihal raya dolu2

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  yard dean on Thu Sep 17, 2009 12:09 pm

Mengikut istilah 'kawan' dan 'bai' nampak no yg ngajo bahse jb ni org tue, org dah tak pakai bai lg jep, dah ganti ngan jep sejak 90an lg.kira kau bahsa jb kuno

yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  yard dean on Thu Sep 17, 2009 12:11 pm

Mengikut istilah 'kawan' dan 'bai' nampak no yg ngajo bahse jb ni org tue, org dah tak pakai bai lg jep, dah ganti ngan jep sejak 90an lg.kira kau bahsa jb kuno

yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 37
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  zckyra on Thu Sep 17, 2009 12:45 pm

yard dean wrote:
Dato' K wrote:
shamshillah wrote:
zckyra wrote:haa. btoi tu zam, kalu ada plak bebola daging, org dah panggil bakso.... daging tu sebijik, xde cerai2... wakkakakaaakakaka pastu yg nasi impit kuah lemak 2 org panggil londeh, kan kan..,, ape la ko Dato'

apa yg londeh..seluar londeh ker zc..wakakakaka...lodeh la.. bihun/nasi impit soto insyallah ada..senang je..lodeh tu bnyk bhn sayuran la dlm dia n kena ada tempe, kalo jumpa bhn aku buat la....biskut sampan..insyaallah kalo ada mungkin x bnyk..korg nak dtg tolong bgtau awal2 yer...kang x sempat aku nak masak..

Londeh???hok eeee....nampak sangat ko kemaruk nak kawin ni zack...aku rasa la shila, si zack ni bukan pikir seluar londeh, tapi londeh seluar la tu....heeeeee, tak malu...yu yu...tu la, gelakkan aku lagi..

aku bab2 makanan ni nama dia mmg tak reti..aku reti mentekedarah je..hehehe...ko buat makanan yg gitu2 la...aku kuih2 raya ni kurengg..
sebenarnya nak gelak/kutuk zack pasal isu lodeh /londeh.. tp pasal die side kick aku aku tak jd la penaya die.. apra kawan demam panat dah berjangkit ke?

amboi2 Dato'.. geng2 aku nih, bak kata zam la yek,,, asyik nk memberikan aku tutorial percuma aje semenjak dua menjak nih.....kang aku naik syiok kang, mnjawab la korang....
sib baik ada ati d boss,, meneutralkan semula tahap rembesan asidik citrik glaparik otak aku nih, ati, ko meme bos yg sebenarnyaaza.. jadi x balik raub raya nih... bounce bounce

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  Dato' K on Thu Sep 17, 2009 3:50 pm

yard dean wrote:Mengikut istilah 'kawan' dan 'bai' nampak no yg ngajo bahse jb ni org tue, org dah tak pakai bai lg jep, dah ganti ngan jep sejak 90an lg.kira kau bahsa jb kuno

merk kat sini mmg bkawan ngan org2 tua gittew, nyahh...tak sangka la pulak merk, yg bahasa merk pakei tu tahun 90an punya...dah tua la merk ni agaknye, nyahhh...tak koser....

tp selama aku tinggal kat jb nih, tak penah la pulak aku mdengor pktaan jep, jep nih..ko bior beno, ati...aku ingat pkataan jep ni, ko ngan bebudak umah ko je yang guna laaaaaa...

londeh la ko ni jep...

Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 37
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  zckyra on Thu Sep 17, 2009 5:44 pm

wakakakakakaaaa.... an2 btul la ko ni Dato', sib baek frenzly ghost, ya dak.. ekekekekekeekekee bom cheers cheers

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  Dato' K on Fri Sep 18, 2009 10:35 am

huh, ari ni dah senyap sunyi forum nih..aku sekor je ke yg keje ari nih???cisss...jap lg chowwwwwwwwwww la nampak gayanya....

Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 37
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: perihal raya dolu2

Post  Sponsored content Today at 5:21 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum