kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  sahril sarudin on Wed Oct 21, 2009 9:27 pm

ayooooo..dahsyat aku kena nehh..cam dilanda tsunami gittew..camno ni mus..

Biarlah Rahsia lagunya Dato' Siti..
Dialun merdu memanglah lunak..
Anu ku berkokok nan megah di pagi hari..
Insya Allah..tegar walaupun belom beranak

Ahhh..enaknya teguk milo o..
Aku dah sunat loooooo..
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 38
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  Dato' K on Thu Oct 22, 2009 1:19 pm

haaaaaa, pantoun ittew pun merk buat time kepala merk pening tuuu, kalo tak pening, lagi besar tsunami nyer ittew...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 39
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  musliha mustapha on Thu Oct 22, 2009 3:24 pm

ekekekeee,..ok la tu datok,ko kan gersang kat opis tu,aku n sahril tagteam la hiburkan ko n kawan2 ....
ni aku nak jual murah2...

pantun 5 kerat..

anak sedara tiri sultan mengisap paip
duduk di takhta berkaca mata,
sedap mulut berkata2 datok K menaip,
ada juga benda lain sedap smpai tak reti mulut mana nak berkata...
walaupun dah beranak duaaa.....


pantun klasik fm...

malam indah berbulan berbintang,
gundahnya hati abang dimana,
walaupun dah punya anak 2 orang,
kalau betul datok K berani,tambah la pula kuota ibunya,

...pewwiittttt.... farao farao farao
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  Dato' K on Thu Oct 22, 2009 4:09 pm

aiiiiii mus, bersungguh betul ko bertagteaman dgn si nokzzss ittew yer....okeh...korang tunggew yer, merk akan mereply sebentew nantew yew...merk tgh demam kepialu lagi nih...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 39
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  musliha mustapha on Thu Oct 22, 2009 4:13 pm

Dato' K wrote:aiiiiii mus, bersungguh betul ko bertagteaman dgn si nokzzss ittew yer....okeh...korang tunggew yer, merk akan mereply sebentew nantew yew...merk tgh demam kepialu lagi nih...
ahak2,,aku nak mengorat ko jek datok,,,dah gersang2 ni aku tak memilih sangat.......waaakakkakakakakaaaa..... pirat pirat clown

tanam padi tumbuhnya lalang,
buat bubur jadinya hangit,
skang ni buat bubur nasi ke bubur lalang ?
tapaw kat Mc D br kena 2 hinggit....

wakakakakakaaaa.... confused confused
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  sahril sarudin on Thu Oct 22, 2009 5:50 pm

yeszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...aku setuju ler pulak ngan pantun ko tu mus..tambah bini katanyer..wakakakakaka..

tongkat ali kacip fatimah..
ko ni mus..muah muah muah..
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 38
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  shamshillah on Thu Oct 22, 2009 5:54 pm

bab-bab tambah bini ni aku x suka lerr..walaupun halal dlm islam..moga dijauhkan dr aku...harap laki aku setia la ngan aku..amin....

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  musliha mustapha on Thu Oct 22, 2009 6:16 pm

sahril sarudin wrote:yeszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...aku setuju ler pulak ngan pantun ko tu mus..tambah bini katanyer..wakakakakaka..

tongkat ali kacip fatimah..
ko ni mus..muah muah muah..
...itulah namanya vendor skill n multitasking..kena pandai kaunter attack n kaunter pertanyaan..keja dgn kompeni europe ni kena pandai menyusahkan diri dgn benda yg senang n susahkan plak kat org lain.. cyclops cyclops ...
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  musliha mustapha on Thu Oct 22, 2009 6:20 pm

shamshillah wrote:bab-bab tambah bini ni aku x suka lerr..walaupun halal dlm islam..moga dijauhkan dr aku...harap laki aku setia la ngan aku..amin....
..ehehhehee,,,asben ko mmg setia shilla,tapi kalo datang yg mcm fasha sandha menyerah diri,agak2 menyandar tak asben ko ??.. Wink Wink ..ehehehheee jgn menolak sgt sesuatu ittew krn yg kita mintak tu yg susah nak dapat,yg kita tanak tu selalu jek dpt...cthnya kita doa minta tabahkan hati tempuhi dugaan hidup,jd Allah bg kita dugaan yg hebat,sebb nak bg kita kuat n tabah la tu...thats how i see life.. flower flower
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  sahril sarudin on Thu Oct 22, 2009 6:41 pm

ehhh mus..adakah kita terlebih attack kat kamal ittew..sampai kan hari2 dia deman..dah ler bini dia jauh nak tolong picit2kan kepala dia tu..
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 38
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  sahril sarudin on Thu Oct 22, 2009 6:45 pm

shamshillah wrote:bab-bab tambah bini ni aku x suka lerr..walaupun halal dlm islam..moga dijauhkan dr aku...harap laki aku setia la ngan aku..amin....

jangan katakan ko shillah..kalau aku ni hah..jadi pompuan betol2 cam uols..pompuan yang ada noks noks ler maksudnya ittew..haruslah aku pun tak nak dimadukan..benda lain nak share2 aku tak kisah..tapi benda yang 1 tu..NO WAY..ohhh..my precious!!!!

alamak..ter emo la pulak..
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 38
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  musliha mustapha on Thu Oct 22, 2009 7:22 pm

sahril sarudin wrote:ehhh mus..adakah kita terlebih attack kat kamal ittew..sampai kan hari2 dia deman..dah ler bini dia jauh nak tolong picit2kan kepala dia tu..
...apa plak,,tu br sikit,kawan aku sini duk ngadap customer smpai tahap kalis ludah...wakakakkaa,takat attackan pd datok tu baru tahap2 geli2 aje laa..kena bg tuff sket datok ni,dia keja vendor kena kuatkan firewallnya...aku lupeee la nak pesan kat datok,,suh dia standby berus sabut utk masa2 mmerlukan......wakakakakkaaaa afro afro afro
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  Dato' K on Thu Oct 22, 2009 8:38 pm

skrg ni uolsz, merk tengah kepialu laggei....mcm tau2 je merk nak anto surat resign mgu depan, terus byk hal yg merk kena selesaikan uolszz..

anyhow, uolsz, terimalah pantun merk ni yer....

pantuon pertama, khas buat nokzs shahril gebuzz gittew....

Pergi ke kedai kafir harbi membeli sayur-sayuran,
Sekali tak jadi beli, sbb sayur tu dia letak sebelah daging khinzir, you,
Shahril, setakat ko tegar dan berkokok takde aku heran,
sebab kalo aku tiup je sekali, terus layu lah ia, macam teratai layu di tasik madu, gittew...

pantuon kedua pulaksz ala-ala pantai timur gittew, merk tujukan khas buat mus da domb,

Sekali tu kang, ambe nok gi belli kepok lekor kak seberang takir,
natang beruk sungguh laaaaa, tengoh ambe on d way, tayor pulok pacik kene paku,
nak kawin dua, aku maleh nak pikir,
Takut tak terdaya pompuan dgn ke poweran ku...

haaaaa, jawab2 la uolzssssssss
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 39
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  najib on Fri Oct 23, 2009 12:24 am

kamal...lupa nak bagi hang fridge magnet vietnam la ms dtg umh ko hr tu
dab balik br aku terpandang Very Happy
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 38
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  sahril sarudin on Fri Oct 23, 2009 1:13 pm

amboi boi boi..teratai layu di tasik madu yer kamal..takper aku tunggu mus jawabkan dulu..aku ni pemantun simpanan jer..siiiiiiiiiiiapppppppppppp ko nokkkkkkkkkkkk..!!!
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 38
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  musliha mustapha on Fri Oct 23, 2009 3:19 pm

sahril sarudin wrote:amboi boi boi..teratai layu di tasik madu yer kamal..takper aku tunggu mus jawabkan dulu..aku ni pemantun simpanan jer..siiiiiiiiiiiapppppppppppp ko nokkkkkkkkkkkk..!!!
..ekekekeee datok melawan dgn cross court jumping smash nampak nya ya,,sbg insan yg maha penyibuk n vouge aku menjawapppp.....


make nasi ule denge budu ore buwi free,
pahtu kenye duduk tepi pata isak rokok nipoh,
alaa kalu fasha sanda ajok demo nikoh free,
meme demo tak kiro power ado ko dok dooohhhhhh..

ni aku alih bahasa versi 1 malaysia plak

makan nasi ulam dgn budu yg org bg free,
pastu dah kenyang duduk tepi pantai isap rokok daun nipah,
alaa kalau fasha sandha ajak datok nikah free,
memang datok tak kira power ada ke takde dah...

ehehehe watpe nak berenti keje datok,,ekonomi tgh downturn ni,kena buang keje,ko plak mmbuangkan diri sendiri dr keja.. What a Face What a Face What a Face
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  zckyra on Fri Oct 23, 2009 3:34 pm

aku dok menyampuk la ye dengan pantun 8 keratku iniwww...

si kafir harbi dikeji kamal tengah mendidih,
sahril blum terer nak menjawab teragak-agak,
mus d leha dok cakap terang -terang,
aku yang baca gelak macam disampuk hantu,
ekekkeekeeee, meme sewel aku tgk pertandingan pantun korang nih..
tapi layan best gak....
cuma aku x sampai la tahap korang...
sahril ajew yang menyamai taraf metafora kowang yg udeh kawen ini ajew gitu
cheers Basketball Basketball afro Basketball afro

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  Dato' K on Fri Oct 23, 2009 5:49 pm

ooooo, ittew pantoun ko ye mus.......nanti aku pikir la reply nye camana...so, shahril nokzssss, mana pantoun ko??? cepat2...

byk sbb la aku pindah tpt keje mus - family aku, mak bapak aku la mostly sebabnya....takut menyesal nanti......lgpun mcm byk hint2 yg membuat merk nak pindah tpt keje, gittew....
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 39
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  zckyra on Fri Oct 23, 2009 7:22 pm

yup dato' kalu ko ade rezki, moleklah ko pindah dekat sket ngan famili mu itew... kut dapat ko tgk2 mak ayah ko selalu, sebab kite hidup ni x lama, ntah bpa lama jew kita diberi waktu nk jaga parents kita itewww....
mungkin ko berkorban sket tuh, x nampak ape2, but there's something yg nak diberi pada kiter, tau n x tau jew...kan sgt byk bende yg tersirat terjadi dalam idup kite ini..
cam aku dah berstatus solo skang, apak mak dah xde... rasa nak p keje kl balik,,, kasik serabut sket pikiran aku, tenang amat di sini.... hu hu hu Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Exclamation Exclamation

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  sahril sarudin on Sat Oct 24, 2009 12:20 pm

orite..mus pun dah menjawab..skang turn aku ler pulak..kamal pun dah memintak mintak sangat tu..

kepoweran dato' kamal wat mata anak dara dari bulat jadi kuyu..
dah ler mata jadi kuyu tambah lagi dengar mengehek sayu sayu..
wah dingin nya anuku ditiup kamal bak sang bayu..
no wonder lah kalau anuku menunduk malu..

moral of the story..mana2 anu pun kalau dah ditiup..dah rasa sejuk..mesti ler layu nok nok oii..kowser merkk!!
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 38
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  Dato' K on Mon Oct 26, 2009 12:45 pm

aku gi medical checkup sabtu lepas pun, siap borak ngan doctor tu sampai dekat 1/2 jam kot, pasal responsibility anak kpd parents la, budget 2010 la..aduhaiiii, mcm tau2 je doktor ittew...mmg confirm la aku kena balik keje kat kl...actually, aku kat current company ni pun dah buleh kata selesa gak lah...keje ngan cina nih, kalo dia dah start percaya kat ko, hmmmmphhh, mmg best..tp mcm kata zack, aku kena sacrifice...lgpun tpt baru nih, seme dia offer better kalo nak compare company skrg....cuma lps nih, aku kena start bangun awal semula la sbb nak kena gerak awal gi keje..skrg nih, lps smyg, pukul 8 pagi baru aku bgn tdo...doakan la jugak utk aku yer, nokzsss..

nokzss shahril, merk ari nih penat bangat la..tekdeh idea nak mereply pantoun ittew..nanti ye nokzzsssss..
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 39
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  sahril sarudin on Mon Oct 26, 2009 1:20 pm

ermm..akan aku tunggu..ko ada sakit ke kamal oii..asik ke penat jer..ko try ler ambik spirulina brand pristin..elok sangat utk kesihatan..merk ni bukan doktar tapi skang ni merk keje ngan company yang berkait2 ngan alatan fisioterapi..cuba ler tgk2 web ini..

www.alphaone.com.my

p/s : shillah pun tgk2 kan ler web ittew..sbb aku baca ko punya masalah kesihatan orang tua ko ittew..
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 38
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  zckyra on Mon Oct 26, 2009 1:29 pm

ko nk pigi keje lepas ni nanti,, kompeni ape kamal,,..

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  Dato' K on Mon Oct 26, 2009 1:32 pm

sahril sarudin wrote:ermm..akan aku tunggu..ko ada sakit ke kamal oii..asik ke penat jer..ko try ler ambik spirulina brand pristin..elok sangat utk kesihatan..merk ni bukan doktar tapi skang ni merk keje ngan company yang berkait2 ngan alatan fisioterapi..cuba ler tgk2 web ini..

www.alphaone.com.my

p/s : shillah pun tgk2 kan ler web ittew..sbb aku baca ko punya masalah kesihatan orang tua ko ittew..

aku gi medical checkup ari sabtu lps tu sbb company barrew merk ittew mmg dah menjadi polisinya staff barrew kena buat checkup...alhamdulillah, doktor kata ok...merk penat bukan apa nokzss...pagi tadi kul 5 dah kena bangun..kul 6 merk gerak dr umah ke jb..mau nye tak penat. nokzzss..3 jam drive...smpi2 terus ke gi meeting..ptg ni kang meeting laggew...cilakew bettew....tp merk ingat, drp merk tdo jew dlm meeting room ittew, lg baik merk suh org lain jew peggew gantikew tempat merk, gittew...mcm haram je aku tulis, kan...

anyhow, terimew kasew ler nokzss keranew concernkan kesihatan merk innew...caya lah...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 39
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  Dato' K on Mon Oct 26, 2009 1:35 pm

zckyra wrote:ko nk pigi keje lepas ni nanti,, kompeni ape kamal,,..

kompeni barrew merk ittew opisnyew di kl sentral gittew...dia sbnrnyew yg develop kl sentral...nokzs penah dengew compeni nama - MRCB takszz?? merk keje ngan compeni ittew le lps innew...projek nya membesorkan apa yg kecik kat area sittew..
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 39
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: kuiz 18sx utk yg berkahwin sahaja

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum