AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  shamshillah on Tue Oct 06, 2009 11:05 am

Salam kengkawan, mari la kita sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah bonda kepada Zalyira yg telah kembali ke rahmatullah pada pg ini ..semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama2 org yg soleh, amin..buat zc, sabar dan tabah ye...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  najib on Tue Oct 06, 2009 1:47 pm

al fatihah. tapi apa puncanya tu?
avatar
najib

Posts : 254
Join date : 2009-01-20
Age : 37
Location : kinrara, jln tun razak

View user profile http://najedlife.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  musliha mustapha on Wed Oct 07, 2009 11:24 am

She's my 2nd mum....aku siap kan keja jap,nanti sambung... Sad
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  Dato' K on Wed Oct 07, 2009 5:48 pm

Semoga ayat ni leh bagi ketenangan kepada zack n keluarga yg tengah bersedih skrg ni...

'Sesungguhnya Kami akan menguji kamu dengan sedikit perasaan takut (terhadap musuh), kelaparan, kekurangan harta benda dan jiwa serta buah-buahan (hasil tanaman). Sampaikan berita gembira kepada orang yang sabar' (Surah Al-Baqarah : 155)
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  yard dean on Wed Oct 07, 2009 9:59 pm

musliha mustapha wrote:She's my 2nd mum....aku siap kan keja jap,nanti sambung... Sad
lama buat keje tak sambung sambung lagi nih..
tp tu la kan.. tak byk mak akawan aku yang aku kenal.. mak zack mak mus ni la yang aku kenal n rapat..tekujat gak dapat berita aritu.. tp ye la kematian ni semoga buat kita insap n sedar.. tuk zack tabah la..percaya la ni la keputusan terbaik untuk mak..
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 38
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  Dato' K on Thu Oct 08, 2009 12:54 pm

betul2..kita punya time tak tau bila lg..kat mana...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  musliha mustapha on Thu Oct 08, 2009 5:18 pm

yard dean wrote:
musliha mustapha wrote:She's my 2nd mum....aku siap kan keja jap,nanti sambung... Sad
lama buat keje tak sambung sambung lagi nih..
tp tu la kan.. tak byk mak akawan aku yang aku kenal.. mak zack mak mus ni la yang aku kenal n rapat..tekujat gak dapat berita aritu.. tp ye la kematian ni semoga buat kita insap n sedar.. tuk zack tabah la..percaya la ni la keputusan terbaik untuk mak..
..heheh keje la dah cuti lama ari raya aku ari tu...dlm erti kata lain,umur kita pun dah lanjut,kena beringat sentiasa...yg pasti,aku rasa aku lebih kuat lepas mengalami peristiwa kematian mak aku,aku bersyukur krn dpt merasa kasih syg ibu bapa dan aku sedar bahawa mati itu pasti,,and aku selalu ingt pd taipan cik MOD kita,dah tersurat ajal nya,punca lain cuma alasan utk menutup mata kasar manusia yg serba kekuruangan ni..idupppp mek sahh,,
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  Dato' K on Thu Oct 08, 2009 5:26 pm

saya sokong!!!!

berbicara pasal mek sah ni, korang cakap la kat dia, jenguk2 la forum nih...kang ada lak yg padam awal kang, br la time tu la nak merisik khabar, gittew..
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  musliha mustapha on Thu Oct 08, 2009 8:49 pm

Dato' K wrote:saya sokong!!!!

berbicara pasal mek sah ni, korang cakap la kat dia, jenguk2 la forum nih...kang ada lak yg padam awal kang, br la time tu la nak merisik khabar, gittew..
function dia cuma create forum ni,,tu aje,,ahaks.. Smile
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  zckyra on Tue Oct 20, 2009 2:36 pm

Assalamualaikum kepada semua frenz yang ku kasihi....

thx mrs shilla, mus i laff u n kengkawan sumer. Lama gak aku nk setelkan hal2 mak aku. maklumlah aku aje yg tinggal di kampung kan...

>anyway mak aku dah sakit lama... sejak ayah aku meninggal tahun 2006, sejak tu mak aku start sakit..
n sampailah dia x boleh bangun, berjalan. on n off macam 2 la.. kejap ok, kejap sakit...cam merana jew????
sepanjang mak aku sakit, cta(zailora) n aku gilir2 jaga.. adik aku tu pun baru p keje 1 okt itu hari sbb dok mnjaga mak aku itewww...beria gak kene paksa baru dia nak p kerja (kat KL) sampailah mak aku pakai diapers 24 hours..n sampai akhir hayat dia aku yang mengadap, syukur sbb masa ayah aku x sempat ngadap, aku jaga lama gak ayah, tp masa ayah aku pergi, aku bkursus.
>just nk share amazing moments.. masa mak aku dah nazak, hari isnin, di hospital raub,,mus ade dtg jap, sib baik dia ada,,, aku punya siblings lain dkat2 ctu ntah mana ntah, janji nk dtg, tetiba mcm2 hal lak...so aku soang2 ajela dari semalamnyee... mandi pun x sempat... makan,, sib baik ade mus tapaukan aku, d whole day aku makan food yg mus tapau aje...alhamdullilah..
>hari isnin tu aku memang x leh tinggalkan mak aku, belakang badan dia dah melecet so aku tgk nurses yg tolong aku tukarkan diapers mak aku tu, FYI, mak aku besar orgnya, so kalau nk tukarkan diapers dia kena ada 3 orang paling kurang.....
>so, petang tue gak doc2 rekemen aku p anta mak aku wat ct scan kt temerloh,,makanya... p temeloh la aku ptg tu, x sempat mandi.. gatalnya badan aku..
>Malam tu jugak aku balik semula ke hospital raub sbb mak aku memang dh xde harapan... abg aku dtg,, so blehlah aku mandi jap...\walaaa... fresh..
>Malam 2 orang memang x ramai tgk mak aku, sbb ptg td dorg dtg mak aku p temeloh, so ingat mak aku admitted kt temeloh la kan... so malam tu aku sesorg semula...
>Mak cikli menyusul x lama lepas tu,,, bacakan yaasin kat mak aku, selawat n ape2 yg patut yg aku pun xtau nk buat ape dah malam iteww,, syukur sungguh aku, ye la sedara mara rapat x ramai mana(rasenyalah), anyway mungkin nak btau kt aku at least aku ada gak kawan2 nk rely on... inshaallah....
>Apepun, mak aku dah pergi..pagi selasa 6 okt pukul 8.20am... Doc2 istihar mak aku meninggal sebab pnuemonia n organ dysfunctional... doc2 tu pun baek sgt,,,,aku yg last skali ajar mak aku mengucap, aku pegang dada mak aku sampai dah xde bunyi degup jantung dah, syukur mak aku x susah nak pergi,, x lama sgt dia bertarung....tapi sedeynyaaaa....trus bawak balik kampung
>aku tengok jenazah masa mandi, senyum jew, sampai masuk ke dalam lahad...sejuk ati aku, rasa nk cium je mak aku xnak lepas, tp aku lega sebab mak aku macam seronok jew nk p umah baru dia yg kekal selamanya....
>Tau x aku rindu lg kt mak aku...bile dia dah pegi ni, rasa x puas nak jaga dia... 5 malam dia masuk hospital tu, stiap malam aku bacakan yaasin..tu aje yg aku bleh buat, tido pun x bpa lena, maklumla tdo hospital..
>Something la kan, Masa mak aku sakit dulu, selalu aku rasa x tahan nak layan kerenah dia, rasa cam bengang je..menyampah, suma ader...tapi bile dah pergi, rasa rindu sgt,, x tau nak aku describekan bagaimana... masa ayah aku dulu lama gak sakit, cam mak aku gak la lebey kurang sakitnyee... aku x terasa sgt sebab ada mak aku ada lagi kot...ntahla kan... lama gak aku dlm keadaan hilang mood.......mungkin gak sbb 2 aku rasa mak aku start sakit bile ayah aku pergi... rasa cam kosong sgt.....2 pun aku ade lagi bakal laki...
> Mak aku x sempat nak merasa gaji pertama cta... utk keje ni la, so aku la yg merasa gaji pertama dia... hehehe
okla 2.... aku pun cube gak gagahi diri start keje semula.....walaupun rasa malas giler....
scratch scratch
> tu ajela sket sebanyak aku nk share ngan kowang sumer,,, laff u all of u my frenz, utk atiee,, pas ni ko sedialah aku nk p JB melawat ko n mak ko lak..... rasa nk peluk suma mak org skang nih,,,, kalu mak mus ade lg,,, dekat sketttt Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad waaa.. kite serupeee.....
muaaaaahhhhhh...............!!!!!!! bounce bounce bounce

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  zckyra on Tue Oct 20, 2009 2:43 pm

Kepada korang suma, thank u byk22 sgt... syukur aku diberi peluang ada kawan2 cam kowang suma.....
ALHAMDULLILAH..

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  Dato' K on Tue Oct 20, 2009 3:28 pm

huh...bila baca posting si zack inney, bergenang ayaq mata aku...terus aku mengekol umah ku di cheroh ittew...syabas inspektor zack...ko dah jalankan amanah sbg sorang anak dgn baik...selagi ada doa dr anak mcm ko n adik beradik yg lain, insyaallah mak ko ittew akan melepak di sana dgn aman...laksana org pompuan melepak di spa gittew...dan tima kasih gak kpd zack, sbb kisah ko inney telah mengukuhkan laggey plan aku utk balik keje di kl ittew disember inney...

p/s : ko nak peluk mak org je ke??ayah org yg umur 30 tahun ko rasa leh dapat pelukan gak tak??
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  zckyra on Tue Oct 20, 2009 3:52 pm

TQ Dato'...
aku suka la ko Dato' cukup sensitip orgnya.... i like..... sensitive man
tu la kan ujian yg diberi ni sebenarnya nk beri peluang kat kite....
aku sejak duk sorg2 ni asik terpikir ajewww..
mampukah aku nk dok sorg2 dlm liang lahad tu nanti...gelapnye,, sempitnyeee..
ada gak aku terasa takut tdo sorg mlm2. maklumla.. umah pusaka.. berapa generasi dah meninggal kt umah tue..
tp memikirkan dalam sana nanti lagik takut, kat cni aku takut, bleh lagi aku pasang lampu...tv, bwk kucing tdo..
dalam sana nanti lampu neon mana aku nak bawak.....resah giler aku mikirin...
Maka itew aku pun mengambil la wudhu', aku pun serahkanlah segala-galanya pada Dia..
ketakutan aku, keselamatan aku,, lindungilah aku, diri aku, harta aku,,,mak n ayah aku.....
moga aku berpeluang lagi selepas ni x lalai dan leka n aku tetap ingat momen2 mcm ni...supaya aku x lupa kat Dia.. Jgnla aku lupa .... huhuhu.....

p/s : Kamal, memeluk bapa orang berusia 30 tahun pun salah satu ketakutan aku gak skang, sblm ni, tak.. ahaksss Razz Razz pale

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  shamshillah on Tue Oct 20, 2009 3:54 pm

Dato' K wrote:

p/s : ko nak peluk mak org je ke??ayah org yg umur 30 tahun ko rasa leh dapat pelukan gak tak??

gatal gak ko ni dato ek Evil or Very Mad Twisted Evil Twisted Evil ...anyway z..aku mmg nangis bc post ko..sedihnye...sib baik sempat jumpa mak ko ari tuh..teringat lg muka dia..semoga rohnya dicucuri rahmat..amin...mak n abah aku nak g mekah 17/11 nih...so ari sabtu 17/10 ari tuh..kitorg satu family 3 keta g shopping brg2 diorg nak g mekah, seronok rasanyer jln ramai2 camtuh..aku agak risau coz kesihatan abah n mak aku tu x ler elok sgt, abah ada sakit jantung, mak lak kencing manis..dua2 ada darah tinggi....harap2 panjang la lg umur diorg..dpt tgk cucu dr aku..nak pisah coz diorg nak g hj nih pun aku rs sedih...anyhow ini dah rukun islam kan...nak teman diorg x mampu lagi..huhu..

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  musliha mustapha on Tue Oct 20, 2009 4:17 pm

aku nangis,,,koang la ni.....

pd kawan2 yg ada ibu bapa lg ni,jagalah doang sebaik mungkin sebb mati tu pasti,tak doang,kita yg pegi dulu...buat Zc n yg sama status dgn aku ni,bersyukurlah sebab skang mak kita dah rehat kat sana,takyah anta duit,anta je tahlil n bacaan yassin dr anak yg soleh..insyallah dia dapat rahmatnya kat sana....lg 1,koang doa2 kan ye,aku berhajat sgt nak gi umrah dlm thn depan.insyallah la termakbul...( aku tak letak any emoticon )..
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  zckyra on Tue Oct 20, 2009 5:25 pm

Ya Tuhanku....
Kau murahkanlah rezeki sahabatku yang ini, kurniakan kesihatan yang baik untuk beliau dan keluarganya,,..
Sahabatku ini, walaupun nampak di luaran teramat ganazz, tapi hati beliau sangat baik dan mampu menceriakan hati kami2 di sini..walaupun lidah petah n laser dicampuri kebiru2an minor, tetapi beliau amat menenangkan tatkala kami dalam kemurungan, susah hati dan terluka... sesungguhnya ya Tuhan, kau berilah kegembiraan dan ketenangan kepadanya sebagaimana beliau menggembirakan kami dan orang di sekeliling beliau...Ya tuhanku, moga kau bukakan seluas luas pintuMu agar tertunai hasratnya menjadi tetamuMU, izin berkah dariMu menemani beliau dan keluarga seterusnya membawa syafaat pada kami saudara seagama...pujian atas RasulMu dan sahabat2nya...
Aminn Ya Rabbal Alamin....
Doa aku yg x seberapa ni utk suma sekali my frenz harap2 sama2 kita capai impian kita dengan restuNya.....amin..

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  shamshillah on Tue Oct 20, 2009 5:32 pm

zckyra wrote:Ya Tuhanku....
Kau murahkanlah rezeki sahabatku yang ini, kurniakan kesihatan yang baik untuk beliau dan keluarganya,,..
Sahabatku ini, walaupun nampak di luaran teramat ganazz, tapi hati beliau sangat baik dan mampu menceriakan hati kami2 di sini..walaupun lidah petah n laser dicampuri kebiru2an minor, tetapi beliau amat menenangkan tatkala kami dalam kemurungan, susah hati dan terluka... sesungguhnya ya Tuhan, kau berilah kegembiraan dan ketenangan kepadanya sebagaimana beliau menggembirakan kami dan orang di sekeliling beliau...Ya tuhanku, moga kau bukakan seluas luas pintuMu agar tertunai hasratnya menjadi tetamuMU, izin berkah dariMu menemani beliau dan keluarga seterusnya membawa syafaat pada kami saudara seagama...pujian atas RasulMu dan sahabat2nya...
Aminn Ya Rabbal Alamin....
Doa aku yg x seberapa ni utk suma sekali my frenz harap2 sama2 kita capai impian kita dengan restuNya.....amin..

Amin...shahdunya doa ko ni z..begenang lg airmataku...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  musliha mustapha on Tue Oct 20, 2009 5:44 pm

uuuuwaaaaaaaaaaaa.....zc,agak2 kalo aku kensel wat umrah thn depan,tp aku gi disneyland,applicable tak doa ko tu zc ? aku edjas2 la sikit2,,,ehehhehee.....would be my pleasure to cheer up n be with u in happy n sorrow my fren.... I love you I love you I love you ,,lots of love in me,thats y i like to make love,,opsss ni kena pantoun bahsa inggris plak laaa...two and three cats running,not the same the stripes stripes,two and three i can find,couldt not be the same like siamese cats,kap khun kappppppppp medayy medayyy................ cat cat cat
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  sahril sarudin on Tue Oct 20, 2009 6:35 pm

aku pun nak Amin kan jugak ler doa Zack ittew..kot2 ler barakah nya sampai kat aku jugak..Haji ler aku nanti..Insya Allah..

Astagfirrullah mus..Disneyland mana ko nak gi mus..?
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  zckyra on Tue Oct 20, 2009 9:56 pm

sahril sarudin wrote:aku pun nak Amin kan jugak ler doa Zack ittew..kot2 ler barakah nya sampai kat aku jugak..Haji ler aku nanti..Insya Allah..

Astagfirrullah mus..Disneyland mana ko nak gi mus..?

oww sahril , tudung nur barakah skang memang laris di pasaran.. ekekeke nak haji ni ikut rezky gak kan,,cam pakcik aku kt kg ni hari2 naik haji... siap tepuk2 meja lagi... ahaksss

mus,, ko nak p disneyland... cam 2 aku.......nak ikut la jugak heheheheeeghhe

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  normazura on Wed Oct 21, 2009 12:34 am

ya ALLAH .... tabahkan lah hati sahabat2 ku dlm menghadapi segala ujian dan dugaan dari MU ya ALLAH ... moga roh bonda sahabat2 ku dicucuri rahmat .....
avatar
normazura

Posts : 240
Join date : 2009-01-19
Age : 38
Location : kg jeruas, sega raub @ sri andalas, klang

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  musliha mustapha on Wed Oct 21, 2009 12:11 pm

zckyra wrote:
sahril sarudin wrote:aku pun nak Amin kan jugak ler doa Zack ittew..kot2 ler barakah nya sampai kat aku jugak..Haji ler aku nanti..Insya Allah..

Astagfirrullah mus..Disneyland mana ko nak gi mus..?

oww sahril , tudung nur barakah skang memang laris di pasaran.. ekekeke nak haji ni ikut rezky gak kan,,cam pakcik aku kt kg ni hari2 naik haji... siap tepuk2 meja lagi... ahaksss

mus,, ko nak p disneyland... cam 2 aku.......nak ikut la jugak heheheheeeghhe
..aku rasa mcm byk mmbuatkan sahril beristighfar,hehehee i likee...aku mcm terdengr2 lagik cara dia istighfar tu masa dlm kelas kita dulu ...Zc,dia kira ok tepuk meja.kalo aku,aku tepuk sapa yg kalahkan aku tu wat cover malu..ehehhehee.... alien alien
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  sahril sarudin on Wed Oct 21, 2009 4:58 pm

ehhh yer ker zack..ada nama tudung barakah..tak tau ler plak aku..sbb aku free hair..ermm..tudung yang aku tgk skang glamour tudung yang pakai sarung tu jer..ala2 tudung orang indon tu..uols tau lah kan..
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  musliha mustapha on Wed Oct 21, 2009 5:59 pm

sahril sarudin wrote:ehhh yer ker zack..ada nama tudung barakah..tak tau ler plak aku..sbb aku free hair..ermm..tudung yang aku tgk skang glamour tudung yang pakai sarung tu jer..ala2 tudung orang indon tu..uols tau lah kan..
..haaah,yg sarung tu mcm stokin gak brand duplex..opssssssssss... Shocked Shocked
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  zckyra on Fri Oct 23, 2009 3:19 pm

waaaakakakkakaaaaa.... macam2 sarung ada yaaaa....
siap yg ade perasa n colorful 2 jgn citerlaaaa... ekekekekee

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: AL-FATIHAH untuk arwah Bonda kepada Zalyira..

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum