IM back!!!!!

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

IM back!!!!!

Post  Syuhardy@boy on Mon Nov 09, 2009 11:28 am

Salam sumer...fulllamak..sorry la geng geng sumer..aku sejak kebelakangan nie agak cibuk sedikit...hingga tiada masa untuk membuka forum kita nie..anyway im back like normal...dh free..so bole la kita teruskan activity harian kita seperti biasa....hehehehehe Very Happy
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

shilla dah balik dr beijing-demam lak tuh

Post  shamshillah on Mon Nov 09, 2009 12:25 pm

salam geng..salji turun kat beijing..kerajaan china yg buat..patutnye tak turun lg salji..mula2 jumpa salji macam jakun je..excited giler..pastuh x tahan sejuk sampai ke tulang..hr xde salji pun sejuk gak..sampai demam aku dibuatnye..aku g flight 30/10 kul 3am...blk kl 4/11 flight 8.am..6jam tu dok dlm flight...flight ni sampai tianijin..dr tianjin ke beijing kitorg naik bas amik masa 2 jam..yg best tourist guide pandai ckp melayu-indon...dia kata univ beijing ada ajar bhs indonesia..first day kitrg g tiannamen square n forbidden city..besar bangat n cantik..ada 9999 bilik dlm istana tuh..pastu kan rupanye raja2 cina buat sendiri gunung kat blkg istana n sungai dlm istana tuh..coz ikut feng shui tpt yg bagus mesti ada gunung dan air...2 jam bejln kaki..giler penat, dah le sejuk..suhu 12-15 celcius...pastuh g kedai silk..mahal sgt n x cantik design-yg mus jual lg cantik..haha..tp silk quilt n cadar tuh mmg la cantik..harganye la pulak sampai beribu..tgk jela...second day mula2 g kedai jade-rembat la 1 pendant, pastuh g great wall, x sabo nak tgk tembok besar nih.. suhu masa ni dah 8-10 celcius..aduh sampai ketar lutut n pening kepala aku mendaki anak tangga..curam n tinggi..x larat la aku..naik separuh jer...pastuh g kedai ubat lak..day 3- dah start salji..kitrg g summer palace- ni ialah tmn hiburan raja semasa musim panas..kat sini ada tasik buatan yg sgt bsr, kalo summer mmg cantik la tmn nih..mlng nye kitrg g time salji la pulak..sempat la main baling2 bola salji..rugi lak x bawak sirap n jagung..leh buat abc free kat situ..hehe.. then g kedai mutiara n kedai kristal, pastuh g hard rock kafe beijing beli t-shirt n amik gambar..day 4 shopping d yashow market, kat sini ada mcm2 la brg yg dijual, als meja, cadar , kasut, tshirt, beg, accessories, electronics gifts n sourveniers ..kena pandai menawar la..tu pun ada gak yg degil x nak turun kan harga..mmg mencabar la beli brg kat sini..ada ke dia marah kita mintak harga murah..lg garg dr peniaga kat ps...g indon gak best kalo nak shopping...urut kaki free kat pusat sukan beijing n amik gambar kat stadium olimpik sarang burung tuh thn mlm tgk akrobatik show sampai ternganga..gile betul org cina ni....day 5 kitrg g kedai diamond n melawat rumah imam yg terkenal ngan tulisan khat jawi n cina..namanye hj lieu..tp dia xde lak kat rumah..so dpt tgk hasil tulisan dia je la..mmg cantik dan halus dan berseni...thn by tghr kitrg naik bullet train ke tianjin coz esoknye dah blk nak blk msia..sampai tianjin kitrg jln2 kat psr seni n mall, thn mlm pas dinner blk hotel n tdo..lupa nak bgtau..everyday kitrg akan singgah masjid utk solat jamak zuhur n asar, kalo x sempat ke masjid kitrg solat di restoran..mghrib, isyak n subuh di hotel sahaja..ikut halal tours ni mmg best la..nak mkn pun sng..ada 1 kali tu kitrg solat d restoran..kat tpt wuduk tuh xde air panas..pekerja restoren siap letak air panas dlm cerek n tolong tuangkan utk kitrg amik wuduk..terharu sungguh aku ngan layanan baik diorg nih..oh ye..setaiap tempat yg kitrg pegi akan ada sesi cerita or penerangan la tentang produk or sejarah diorg..n diorg akan cakap bhs indonesia or english..tp bhs indon diorg lg fasih dr english...lg 1..industri pelancongan dikuasai oleh pemerintah cina..so setiap agensi wajib la membawa tourist ke tempat2 yg dibenarkan oleh pemerintah sahaja..so bile kitrg mintak nak g tempat lain or kalo nak skip 1 tpt cth kitrg x nak g kedai diamond..permintaan tdk akn di layan..so kena la ikut gak diorg..oh ye..kawalan keselamtan sgt ketat..hampir setiap tempat lawatan kena scanned bag kita..cth nak masuk forbidden city n summer palace kena scnn bag..askar dan polis ada di merata-rata menjaga kawasan..bnyk lg la kalo nak cerita..lupa nak bg tau..start hr 4 tuh aku dah demam..sampai la blk masia..blk msia rabu...khamis, jumaat plg teruk demam aku sampai 39 celcius...mcm nak pecah kepala aku..nasib x batuk n selsema so xde la kena h1n1..n check darah normal...sekrg dah baik daa..alhamdulillah.. bounce bounce

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  Dato' K on Mon Nov 09, 2009 12:54 pm

seronok nya ko dpt gi china, nyah..mcm merk ni, ntah bile la nak merasa nyew..seronok2 nih, sure ko lupa nak belikan merk punya magnet peti ais, kan?? tak koser...

sblm ko gi china dullew, ko demam...balik ni pun ko demam gak ke, nyah?..kesian...sebetulnyew, kesian kat laki ko tu, nyah..kena puasa sunat lagi lar nampak nyew....
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  sahril sarudin on Mon Nov 09, 2009 2:48 pm

uhhhhhhhhhh..aku baca satu persatu shillah diari ko turk..nak memahami dan merasai keseronokan ko di beijing itu..pic dia ko letak kat mana shillah?nak tgk lahhhhhh..

alhamdullillah jugak ler ko dah sihat..serasi doktor tu ngan ko..cepat ko pulih..
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  shamshillah on Mon Nov 09, 2009 3:53 pm

Dato' K wrote:seronok nya ko dpt gi china, nyah..mcm merk ni, ntah bile la nak merasa nyew..seronok2 nih, sure ko lupa nak belikan merk punya magnet peti ais, kan?? tak koser...

sblm ko gi china dullew, ko demam...balik ni pun ko demam gak ke, nyah?..kesian...sebetulnyew, kesian kat laki ko tu, nyah..kena puasa sunat lagi lar nampak nyew....

haah..sian laki aku..23-25 ni aku kena g bengkel kat hotel de-palma ampang..sampai mlm la pulak bengkel tuh..x dpt le aku blk rawang yg jauh..aku ada simpan 1 magnet peti ais tu utk ko..x le cantik sgt coz yg cantik suma adik2 aku dah amik...mcm mana nak bg ko nyer...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  shamshillah on Mon Nov 09, 2009 4:00 pm

sahril sarudin wrote:uhhhhhhhhhh..aku baca satu persatu shillah diari ko turk..nak memahami dan merasai keseronokan ko di beijing itu..pic dia ko letak kat mana shillah?nak tgk lahhhhhh..

alhamdullillah jugak ler ko dah sihat..serasi doktor tu ngan ko..cepat ko pulih..

pic tuh lambat le sket aku nak upload nyer...sabor yer..

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  musliha mustapha on Mon Nov 09, 2009 4:58 pm

Dato' K wrote:seronok nya ko dpt gi china, nyah..mcm merk ni, ntah bile la nak merasa nyew..seronok2 nih, sure ko lupa nak belikan merk punya magnet peti ais, kan?? tak koser...

sblm ko gi china dullew, ko demam...balik ni pun ko demam gak ke, nyah?..kesian...sebetulnyew, kesian kat laki ko tu, nyah..kena puasa sunat lagi lar nampak nyew....
,,kena amik ubat air tu shilla,apalagikkk,deep penetration la...wakakakakaa....selamat pulang ke pangkal jalan yek,,ehehehee,,,injoyyyyy.....uishhh daddy boy,,ko sibuk bangat yek,,reti ke ko wat keja nih ??ekekekekee..... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  sahril sarudin on Mon Nov 09, 2009 5:11 pm

shillah ko ikut ker jalan yang tanah runtuh kat selayang turkk?aku tension jer..dah dekat 2 minggu tak siap2..kalau balik keje tak larat aku nak meredah jem kat situ..kena plak pusing highway..eeeeeeeeeeeeeeeeeeee..lembab nya diaorang ni wat keje..merkkkkkkkkkkk geram okeyyy!!
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  zckyra on Mon Nov 09, 2009 5:32 pm

oii shila,, x terbaca aku,, aku nk tengok gambo sambil ko wat penerangan kt gambo ko ala2 tour guide,, baru snang aku nk bayangkan,,, hu hu,,,
sahril nokszz , ko geram kt sape sebenarnya,, abg2 kontrak yg bz kaut tanah runtuh itewkahh atau,,ko geram nk tolong dorg mencedok sekali,,, ekekekeee,, atau dd boikah gerangan yg ko geramkan iniww Cool Cool rabbit bounce

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  Syuhardy@boy on Mon Nov 09, 2009 5:53 pm

Shiela...ko menyabut kepulangan ku dgn posting yg cukup panjang ekkk...nk berbuih mulut ku membaca cerita mu di china itu...aduyaii...x kosa mak aaiiiii....nti gambor jgn lupa diuploadkan tau..nk jgk tgk kecantikan negara china..jgn serupa ngan jalan petaling udah..hehehehehe....
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  sahril sarudin on Mon Nov 09, 2009 5:57 pm

ahakssssss..mesti ler merk geram kat pakar2 tanah runtuh tu..dok menggelobek apa yang lama sangat tak siap2 nyer jalan tuhh..penat ler zack oii kalau dah jalan jem..naik kejang otot2 kaki merk kalau dah jem jem nehh..
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  shamshillah on Tue Nov 10, 2009 10:31 am

sahril sarudin wrote:shillah ko ikut ker jalan yang tanah runtuh kat selayang turkk?aku tension jer..dah dekat 2 minggu tak siap2..kalau balik keje tak larat aku nak meredah jem kat situ..kena plak pusing highway..eeeeeeeeeeeeeeeeeeee..lembab nya diaorang ni wat keje..merkkkkkkkkkkk geram okeyyy!!

sahril aku ikut ulu yam..umh aku kan kat serendah..kalo mls ikut hiway je..br pg td ikut jln tanah runtuh tuh..tp xde la jam sangat pg td...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  sahril sarudin on Tue Nov 10, 2009 10:51 am

kalau pagi masa nak gi keje memang tak jem shillah..tapi masa nak balik tuh jerkk..bayangkanlah dari 4 lane..nak jadi kan 1 lane..nak muntah darah rasanya..
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  musliha mustapha on Tue Nov 10, 2009 3:15 pm

Syuhardy@boy wrote:Shiela...ko menyabut kepulangan ku dgn posting yg cukup panjang ekkk...nk berbuih mulut ku membaca cerita mu di china itu...aduyaii...x kosa mak aaiiiii....nti gambor jgn lupa diuploadkan tau..nk jgk tgk kecantikan negara china..jgn serupa ngan jalan petaling udah..hehehehehe....
tak pun mcm bandar sempalit,,ekekek kat tong fatt tu byk chinese rest house in peaceee.... Smile pale pale
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  shamshillah on Tue Nov 10, 2009 4:34 pm

sahril sarudin wrote:kalau pagi masa nak gi keje memang tak jem shillah..tapi masa nak balik tuh jerkk..bayangkanlah dari 4 lane..nak jadi kan 1 lane..nak muntah darah rasanya..

umh ko kat mane nokzz..kot bole aku menyinggah...hehe...balik aku ikut ulu yam..jauh sket tp lancar je la pjalanan...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  sahril sarudin on Tue Nov 10, 2009 6:00 pm

aku takut ler shillah ikut ulu yam tu..bukan jln dia sunyi sket kan?aku takut besikal tua aku ni sempot jer tgh jalan..mana aku nak redah kat situ kan hutan sket kan..umah aku kat tmn jati jer..
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  shamshillah on Wed Nov 11, 2009 10:17 am

sahril sarudin wrote:aku takut ler shillah ikut ulu yam tu..bukan jln dia sunyi sket kan?aku takut besikal tua aku ni sempot jer tgh jalan..mana aku nak redah kat situ kan hutan sket kan..umah aku kat tmn jati jer..

tmn jati kat mana...sblm pekan rawang ker?? kalo nek motor x yah le lalu ulu yam..kang ko kena rogol lak...xde sapa tau..ngeri siot...ko nak tgk gambo kat beijing sila klik www.krksmtk.blogspot.com

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  Dato' K on Wed Nov 11, 2009 10:25 am

shamshillah wrote:
sahril sarudin wrote:aku takut ler shillah ikut ulu yam tu..bukan jln dia sunyi sket kan?aku takut besikal tua aku ni sempot jer tgh jalan..mana aku nak redah kat situ kan hutan sket kan..umah aku kat tmn jati jer..

tmn jati kat mana...sblm pekan rawang ker?? kalo nek motor x yah le lalu ulu yam..kang ko kena rogol lak...xde sapa tau..ngeri siot...ko nak tgk gambo kat beijing sila klik www.krksmtk.blogspot.com

cakap pasal jalan ulu yam neh, aku cadangkan ko shillah, wpun bwk kete, please jgn selalu ngat guna jalan ittew esp. time yg sama...kat situ aku penah dgr, kete pun selalu kena..dia pakat block jalan depan n belakang...takpe lah ikut jln lain, jam sikit...janji selamat...

shahril tu merk tak kisah ngat, nyah...dia kalo kena tahan pun, bukan org rogol dia, dia yg rogol org ittew...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  sahril sarudin on Wed Nov 11, 2009 10:28 am

wow..nice pic and nice view lah shillah..aku tgk walaupun ko pakai baju sejuk yang tebal tapi aku tgk ko cam kecik jer..ko ada edit apa2 ke kat pic ko ittew..hehehehehe..atau ko memang dah slim shillah?ermm..sebelom pekan rawang tu ler..yang shiok nyer shillah aku neh..kalau kena rogol camna sekali pun..aku tak ngandung..itu ler keajaiban nyer.. Razz Razz
avatar
sahril sarudin

Posts : 303
Join date : 2009-02-26
Age : 37
Location : kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  musliha mustapha on Wed Nov 11, 2009 1:50 pm

Syuhardy@boy wrote:Shiela...ko menyabut kepulangan ku dgn posting yg cukup panjang ekkk...nk berbuih mulut ku membaca cerita mu di china itu...aduyaii...x kosa mak aaiiiii....nti gambor jgn lupa diuploadkan tau..nk jgk tgk kecantikan negara china..jgn serupa ngan jalan petaling udah..hehehehehe....
tak pun mcm bandar sempalit,,ekekek kat tong fatt tu byk chinese rest house in peaceee.... Smile pale pale
avatar
musliha mustapha

Posts : 762
Join date : 2009-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  shamshillah on Wed Nov 11, 2009 2:21 pm

sahril sarudin wrote:wow..nice pic and nice view lah shillah..aku tgk walaupun ko pakai baju sejuk yang tebal tapi aku tgk ko cam kecik jer..ko ada edit apa2 ke kat pic ko ittew..hehehehehe..atau ko memang dah slim shillah?ermm..sebelom pekan rawang tu ler..yang shiok nyer shillah aku neh..kalau kena rogol camna sekali pun..aku tak ngandung..itu ler keajaiban nyer.. Razz Razz

aku mmg dah kecik sket dr dulu..nak kawin punya psl..tp kalo dah beranak nanti aku rs mengembang balik la mcm mus...letih aku diet nih...kamal aku lalu ulu yam tuh kalo ngan member aku jer...kalo sorg x berani la...bkn la tetiap hr lalu jln tuh...aku pun takut gak...kalo dah ptg sgt x berani la lalu jln tuh...

shamshillah

Posts : 316
Join date : 2009-01-20

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  Syuhardy@boy on Wed Nov 11, 2009 3:16 pm

wahai shiela...klu ko nk kurus lg cepat..aku dgn berbesar hati rela memberikan ko meminjam anak aku untuk tempoh 3 bulan..dlm masa 3 bulan itu dgn secara ajaibnyer ko akan ilang dkt 10 kilo....heheheh..pinggang nyer size bole turun 2 inci...
avatar
Syuhardy@boy

Posts : 294
Join date : 2009-01-22
Age : 38
Location : Puchong/Subang Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  zckyra on Wed Nov 11, 2009 6:19 pm

sahril sarudin wrote:wow..nice pic and nice view lah shillah..aku tgk walaupun ko pakai baju sejuk yang tebal tapi aku tgk ko cam kecik jer..ko ada edit apa2 ke kat pic ko ittew..hehehehehe..atau ko memang dah slim shillah?ermm..sebelom pekan rawang tu ler..yang shiok nyer shillah aku neh..kalau kena rogol camna sekali pun..aku tak ngandung..itu ler keajaiban nyer.. Razz Razz

tu bukan ajaib,, tu namenyeee,, natural beauty!!!! ekekekekeeeee,,, cyclops cyclops

zckyra

Posts : 234
Join date : 2009-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  yard dean on Thu Nov 12, 2009 3:07 pm

Aik sahril kau shiok kene rogol x mengandung ke, shiok kene rogol..agak kontrolbesi ayat anda itu
avatar
yard dean

Posts : 247
Join date : 2009-02-02
Age : 38
Location : jb johor..

View user profile http://www.apple-ijau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  Dato' K on Thu Nov 12, 2009 3:35 pm

yard dean wrote:Aik sahril kau shiok kene rogol x mengandung ke, shiok kene rogol..agak kontrolbesi ayat anda itu

Dua-dua kot?? ntah la...
avatar
Dato' K

Posts : 436
Join date : 2009-01-17
Age : 38
Location : seremban 2, cheroh darul makmur

View user profile

Back to top Go down

Re: IM back!!!!!

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum